Ladda batterier

Anni 2005-04-07 10:39 (4 kommentarer)
Jag har faktiskt börjat ta hand om mej nu, äntligen. Jobbat mycket, med sena kvällar och mycket annat runt omkring. Efter några härliga små migränanfall och andra högljudda protester från kroppen har jag nu tagit ut komp och jobbat hemma två morgnar i rad. Fått läst en del som jag låg efter med, men framför allt hunnit vakna i min egen takt och hinna ifatt mej.

När det gäller sånt där som man ska läsa in eller fundera på tror jag faktiskt att jag jobbar bättre hemma i min sköna soffa med bra musik som inspiration. Det är väl inget som säjer att man är effektivare för att man sitter på ett kontor? Det måste vara nån sån där moralist som tycker att man minsann inte får ha det för bra - arbetet ska väl vara jobbigt och besvärligt så man verkligen känner att man lider för sin lön?

Resten av veckan är också full av möten och "att göra", men inget akut och inga stora grejor som jag ska hålla i själv, så nu tänker jag ta mej lite andrum. Varför kan det aldrig vara lagom?

Önskar jag hade mer tid och kraft över för att göra roliga saker också, nu har det varit för mycket jobb ett tag. Men jag blir bättre på det...

Häromdagen köpte jag små penseer och nu har jag planterat dom så fint i små balkonglådor. När jag ändå höll på petade jag ner lite dill och krassefrön också, får se om dom tittar upp så småningom.

Har börjat öva in nya sånger inför en körkonsert på söndag. Dom andra kan redan allt sen tidigare, men jag som är någotsånär ny i kören får plugga ikapp. Jättefina låtar, hoppas jag hinner lära mej alla texter bara.

Jazz

På mitt jobb är det faktiskt ganska vanligt att folk jobbar hemma när de har jobb som inte kräver att de sitter på kontoret. Jag har ju tyvärr nästan aldrig sånt jobb (+ att jag faktiskt inte jobbar så bra hemma eftersom jag tenderar att göra andra saker)

2005-04-07 11:01:50

kicko

jag brukade alltid ha såna samvetskval när jag jobbade hemma... =) Skulle jag jobba i åtta timmar som på kontoret eller jobba undan lika mkt som jag skulle hunnit på kontoret - vilket blev en effektiv tid på 4-5h? Resten föll ofelbart bort för att folk kom förbi och ville ha hjälp, frågade om saker som inte hade med mina uppgifter att göra, jaga runt huset efter folk/saker jag behövde, fika, snacka lite strunt med info-avdelningen (och troligen halka in på att hjälpa dem med nåt som inte hade med mina arbetsuppgifter att göra) osv osv.
Nu när jag pluggar jobbar jag fortare i skolan men det är så jäkla tråkigt att sitta där så jag är i alla fall hellre hemma, med min musik och tvn på i bakgrunden. Inte tidseffektivt för fem öre, men skönt.

2005-04-07 12:59:49

Anni

Man ska ju faktiskt ha ett liv oxå. Jag är säker på att det man gör blir bättre om man får må bra under tiden... i alla fall på längre sikt.

2005-04-07 16:02:48

Anni

Nej, nu fick jag migrän igen igårkväll, nu får det vara nog. Har bokat tid hos sjukgymnast på företagshälsan för att se om de kan hitta på nåt som hjälper...

2005-04-08 11:16:01


Info
Namn
Anni
Född
-
Hemstad
Västkusten
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2004-07-12
Antal texter
1 442
Övrigt
Valspråk

Lev livet levande!