Migrän

Anni 2005-03-31 13:48 (7 kommentarer)
Egentligen är jag lyckligt lottad. Min migrän är en lindrig sort, jämför med mycket annat. Jag kan åtminstone hålla mej på benen om jag måste.

Den slog till över lunchen, kollegan mittemot blev plötsligt så dimmig i ansiktet. Första gången jag fick migränaura trodde jag det fel på ögonen. Att först se dimmig och sen se blixtrande zick-zackmönster känns rätt läskigt innan man vet vad det är... Som tur är går det över på en halvtimme ungefär.

Två intelligenta värktabletter har slipat av dom vassaste kanterna på smärtan, nu ligger den bara som en tung sten och småskaver i hjärnan.

Om 20 min ska jag iväg på ett möte, som jag befarar kommer att bli tämligen tjafsigt eftersom diverse deltagare har olika bild av syftet med mötet. Där ska jag presentera min bild av verkligheten och försöka se sammanhängande ut, trots att huvudet är fullt upptaget med att hålla ihop. Sen ämnar jag släpa mej hem och inta sängläge, det blir inte roligare än så här idag...

Slutgnällt, nu ska jag försöka samla ihop mej, bita ihop tänderna och överleva resten av den här dagen.

Ita

Sån är jag också idag...fast utan huvudvärken...och har en deppighet som ligger och lurar och vill ut. Jag får akta mej för att inte släppa ut den..annars blir jag grinig och sur. Så jag gör som du Anni..biter ihop och försöker överleva resten av dan..

2005-03-31 14:02:57

nina

Fast... jag vet av erfarenhet Ita-söta att det inte alltid fungerar att hålla inne saker. För då börjar det gnaga ett fult hål i magen på en och man mår sämre i slutändan. Då är det bättre att pysa ut lite i taget... Och sedan, jag har ju din e-mail adress... så du kommer nog få ett mejl endera dagen. Nu är jag så rastlös så jag kan inte det. Men vi hörs!

2005-03-31 14:17:19

Anni

Ita-gumman! Huvudvärk går över, men depp är värre... Pys ut som Nina säjer... Skickar över massa uppmuntringskramar!

2005-03-31 15:45:08

Ita

Fast just den här gången så är det nog mer PMS än nåt annat..och jag kan inte komma på något att skylla på..dom skulle bara komma på mej..och då får jag ju skämmas..och hur kul är det på en skorpa?
(Hur kul är det på en skorpa - är något en liten tjej på 7 år svarade sin mamma (min kollega) på frågan om hon inte hade småkillarna att leka med)

2005-03-31 16:01:15

Anni

*fniss!* Ungar kan hitta på så smarta grejer ibland! Knycker det genast till mitt lager av favorituttryck!

2005-03-31 16:19:07

Vicky

Ja, huvudvärk går faktiskt över. Men jag känner med dig, Anni! Jag hatar zickzack-mönstret och förvirringen det ger i huvudet. Själv kan jag kontrollera attackerna genom att gå till naprapaten(det är spänningsutlöst), och det gör ont att bli behandlad men är attans bra! Hänger du med på måndagmorgon?

2005-03-31 17:15:51

Anni

Aha, så naprapat kan hjälpa alltså? Det var intressant - jag har funderat över om det är spänning i botten. Just nu för jag en "migrändagbok" för att försöka klura ut vad som utlöser och se mönster. Hittills har jag kommit fram till att starkt solljus i ögonen, åksjuka och sömnbrist kan vara utlösande faktorer och i viss mån kombinationen rödvin/choklad/ost. Det kan ju möjligen vara en hjälp för att undvika situationer som utlöser migrän, men det vore ju kalas om man kunde gå till naprapaten och förebygga att det blir spänningar... Hur ofta går du dit?

2005-03-31 21:29:12


Info
Namn
Anni
Född
-
Hemstad
Västkusten
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2004-07-12
Antal texter
1 442
Övrigt
Valspråk

Lev livet levande!