Maskinförarkurs

Corn 2005-03-30 20:05 (17 kommentarer)
Första kursdagen gick bra, jag var absolut inte tjockast och inte fulast. Det kanske är jag som är en oerhört egotrippad människa eller så gör alla såhär; ett tredje alternativ kan vara att det beror på min låga självkänsla, MEN jag rangordnar mig själv när jag hamnar i en ny grupp. Bara jag som gör så? "Okej, jag var inte tjockast, det är fyra som är tjockare än jag och jag är näst snyggast till och med". Jag petar in mig själv i gruppen. Det kan bero på att jag har tillhört så få sådana här slumpartade påtvingade grupper på sistone, men jag ser alltihop lite på avstånd, jag satt och iaktog och funderade över vilka som kommer att bli mina vänner, vilka som är de där som vill ta mest plats, vilka andra kommer att störa sig på.

Och det finns ju tusentals grejer att säga om det här med grupper. Och kurser. Det låter så himla intensivt på papperet men i själva verket är det mycket dötid, mycket slött, och enormt många fikapauser. Och snacksaliga människor utan någon hejd, utan något som helst filter på sig själva. Jag är en pratsam människa men inte sådär. Inte sådär uttröttande. Det hoppas och tror jag inte.
Men kursen verkar bra, det är snart dags att hoppa upp i en grävmaskin och prova på. Idag har vi varit ute och provat på att mäta och sätta ut fixpunkter, och vi har gjort studiebesök på projekt som utbildningsföretaget har tagit på sig. Vi hade snygga varselvästar och blå hjälmar. Gick runt i skogen där det ska bli ridbanor och såg på när grävmaskinerna grävde. Det luktade färsk skog. Gött.

Vi åkte ut i en minibuss och jag får lite muppkänsla, hej här kommer en bunt muppar åkande. Och inne i bussen är det lite muppvarning, värsta jargongen och fitta, kuk, supa och snus. Det är sant. Att det bara är brudar kunde ju få en att tro att det skulle bli lite fritt från jargong men icke. På skolan är det andra grupper och mest grabbar, jag önskar att vi hade varit lite uppblandade istället för att vi är den beryktade tjejgruppen. Idag såg jag en kille på skolan som såg exakt ut som Elton John. Hahaha.
Och hälften röker. Det är tröttsamt och lite äckligt tycker jag. Visst får folk röka men det tycker jag att man gör när det är paus, man kan väl inte röka hela tiden bara för att själva lektionen råkar vara förlagd utomhus? Jag går demonstrativt undan med min astma och känner mig töntig. Det känns avlägset att jag själv rökte för fem år sedan. Jag söp och rökte och var slacker och sen flyttade jag hit och blev präkto. Hahaha.

Det är en märklig känsla att vara borta hela dagarna, jag är glad att varken Flake eller jag pendlar några mil varje dag i vanliga fall. Det suger ju när man har småbarn, jag är så glad att Flake finns i krokarna hemma även när han jobbar mycket.
Jag saknar min lillabebis på dagarna, det känns konstigt att inte vara hos honom. Fast han är med sin pappa ju, världens bästa pappa, så han lider ingen nöd, det är JAG som tycker att det är trist.
Jag har hittat två tjejer som jag tror att jag kommer att hänga mest med. Men vi får väl se.

Jag är skittrött.

nina

Känner igen det där med att rangordna in sig själv i en grupp. Jag gör brukar nog nästan alltid göra det... avmäta alla och sig själv och sätta in sig i ett fack där man passar in... typ. Och så spännande att få gräva lite sen! Då kan du gräva en grop som blir jättedjup och snygg! *ler*

2005-03-30 20:16:33

jag

för ett antal år sen gick jag en kvällskurs i "internetprogrammering" eller nåt liknande. när jag kom dit första gången stod alla utanför salen och hängde i väntan på att det skulle börja och nästan alla var skitcoola hackers som pratade programmering och bara ville ha 5 lätta högskolepoäng, sen var det en tant i brunrutig vadlång kjol och brun polotröja som jag föreställde mig gick kursen för att hon ville lära sig göra en hemsida om sina barnbarn och kanske sin trädgård och jag tänkte att henne kan jag väl börja prata lite med, det verkar ju harmlöst. så visade det sig att det var hon som var läraren! och hon kunde mer om programmering än de coolaste hackersarna. HA!
(jag fick ingen att hänga med på den kursen m a o)

2005-03-30 21:02:53

Corn

jag: hahahaha! :)) Schysst vilka härliga fördomar man har egentligen, "hon ville nog göra en hemsida om barnbarnen". Skitroligt. :) Och stackars dig som inte fick någon att prata med...

2005-03-30 21:05:45

vajlet

jag, vilken UNDERBAR historia!!! :)

angående att rangordna sig.. tycke och smak. det är alltid lika fascinerande att diskutera just vilka nån har tyckt var snygg/ful/töntig etc o på vilka grunder, på gott och ont.

jag tillbringar mkt tid med att glo på folk på t-banan och tänka på hur de skulle se ut utan snyggsmink, fulfrissa, skitiga kläder, modekläder, sur min, tuggummislask etc.. senast igår såg jag en dam som var väldigt parant, men ju mer jag såg på henne desto mer såg jag att hon var ganska ful, det var bara att hon var så piffig och hade gjort det bästa av sig själv. sånt beundrar jag, som fan, så länge som det inte går till överdrift, att man inte kan gå ut utan att vara mejkad och stajlad.. jäjä.

skulle också vilja slippa pendla, tvi vale.

2005-03-30 23:16:14

Anni

Vilken härlig målande beskrivning! Jag förstår precis det där med rangordning, det är nog nåt alla gör, mer eller mindre medvetet.

2005-03-31 11:27:27

Sipp

Fy vad tråkigt att höra. Jag blir ledsen när jag fattar att folk faktiskt sitter och bedömer, rangordnar, andra och sig själva efter uteseende. Är inte samhället utseendefixerat nog som det är? Varför ska vi bedömmas på det viset? Jag brukar läsa dina texter - för att du skriver så bra och insiktsfullt. Men i dag blev jag ledsen.

2005-03-31 20:00:49

Corn

Sipp: javisst är det tråkigt! Men man kan inte undgå att lägga märke till människors utseenden. Det här är ju inget jag pratar högt om, jag tänker det bara, jag tycker inte att jag bidrar till utseendefixeringen, jag dömer ingen alls. Det tragiska är väl isåfall att jag har ett behov av att inte vara fulast liksom. Sen VAD som är fulast är individuellt och jag tror att även du har tycke och smak, dvs att även du tycker att somligt är vackert och somligt är fult. Det här är en dagbok och jag har inte namngivit några personer eller skrivit vem som är fulast. Det här var något jag gjorde direkt - de flesta gör väl någon sorts analys när de hamnar i en grupp. Och innan man vet något om människors personlighet ser man deras utseenden. Eh, jag har lite svårt att förklara mig. Har du inte blivit ledsen tidigare när du har läst då eftersom jag ganska ofta dissar mig själv och tycker att jag är ful? Jag tycker oftare att jag själv är ful än jag tycker andra är fula.

2005-03-31 21:15:41

tori

sipp: vi ÄR ju samhället. det är ju inte som att samhället är utseendefixerat men att corn (som exempel) är en helt isolerad del som existerar utanför normer. det är ju individerna som utgör samhället och om samhället är utseendefixerat så är ju också människorna i det det. mer eller mindre. och jag tror att det är väldigt svårt att kräva att någon ska vara helt opåverkad av samhälle och utseendefixering, eftersom man lär göra sig själv besviken.

2005-03-31 21:23:55

Anni

Och kanske är det också så att det man ser första gången man "rangordnar" sej i en grupp inte alls är det man ser när man väl lär känna de andra bättre. Det handlar nog inte alls om att dissa andra, utan mer om att försöka hitta sin plats i gruppen, finna trygghet i att se nåt mönster, vilka verkar vara "min sort" och vilka tror jag att jag kan komma överens med...
Jag tror det här är fullkomligt normalt, tyvärr kanske inte så trevligt, men det är väl rakt och schysst av Corn att våga skriva om det!

2005-03-31 21:33:36

Corn

jag funderade över om jag verkligen skulle skriva det här, men jag tror att många tänker såhär, och jag ville inte censurera mig själv. Tack för din kommentar Anni, den var klok. :)

2005-03-31 21:35:20

Anni

Sipp, det är OK att du också tycker som du gör - det är bara bra att det finns utrymme för flera sätt att se något, få igång en diskussion... Bli inte för ledsen - det är inte illa ment!

2005-03-31 21:35:39

Corn

tori: jag hann inte se din kommentar innan jag svarade på Annis. Tack för din också, du har så rätt.

2005-03-31 21:36:40

nina

Jag håller med. Det handlar inte om att bedöma andra i mått om att man är bättre eller sämre än andra. Utan att efter utseendet se var man är, vilka som kan tänkas ha samma intressen, och när man har dålig självkänsla även ibland så som jag, Corn och säkert många andra oxå gör, se att man (än en gång) inte når upp till de egna små sakerna man tittar efter hos andra...

Och Corn, jag tycker det var jättebra att du skrev det där... det är din db, du skriver dina tankar och funderingar... keep going!

2005-03-31 21:39:25

Anni

Tack Corn - du ser att jag försöker se det från flera håll...
Det är en sak jag uppskattar med Hypodea, att det är högt i tak, man får skriva och tycka vad man vill - visst kan det bli reaktioner och kommentarer, men jag tror de allra flesta här känner varandra väl nog för att förstå vad som ligger bakom. Vi är ju faktiskt i samma båt - alla har sina funderingar och här på Hypo kan vi vara ärliga och öppna med dom.

2005-03-31 21:40:55

Sipp

Hoppla, nu låter det om att jag är emot yttrandefrihet... Corn, jag menade inte att racka på din DB, jag uttryckte mej klumpigt. Jag tycker det är tråkigt att du, jag och miljoner andra kvinnor lider av dåligt självförtroende vad gäller vårt utseende. Och svar ja, jag blir ledsen när du dissar dig själv, det blir jag nog alltid - oavsett vem det är som dissar sig själv. Jag vet att du inte är en udda individ, beteendet att rangordna finns förmodligen i oss alla, möjligt att vi rangordnar olika egenskaper bara. Rangordningstanken väcker hos mej gräsliga minnen från en tid som mobbad. I skolan misstänkte jag alltid att det var så där: att de andra satt och rangordnade och att jag själv hamnade längst ner på deras lista. Det är väl därför jag reagerar så starkt. Svårt att förklara mej... det är inte DIG jag blir ledsen på utan att det är så här... förstår du hur jag menar? Vill absolut inte att du cencurerar dina tankar.

2005-03-31 22:15:52

Corn

Sipp, jag tror att jag förstår hur du menar. Men mitt rangordnande ägde rum i mitt huvud och är ganska långt ifrån det där som du berättar om, de som sitter och skriver listor, typ. Tillsammans. Det är ganska stor skillnad! Och sen ÄR vi inga ädla och goda människor by nature, jag tror att de flesta tänker elaka tankar och bedömer andras utseende ganska mycket. Det som är avgörande är väl om man vädrar åsikterna offentligt och det har inte jag gjort tycker jag. (eftersom min rangordning i min text var godtycklig och ett exempel, det gällde inte min klass). Sen tror jag att du är en frekvent läsare och att du egentligen är känd under något annat nick, om det stämmer tycker jag att det är synd om du inte vågar stå för det du skriver under ditt vanliga nick.

2005-03-31 22:30:37

Sipp

Detta var min första text på Hypodea. Och jag vet inte varför jag inte skulle stå för det jag skriver? Var min åsikt så hemskt? Av ditt svar förstår jag att jag inte är så bra på att förklara vad jag menar. Du behöver verkligen inte försvara dig. Naturligtvis förstår jag att du inte skriver listor. Jag upprepar: det är inte DIG jag blir ledsen på utan att det är så här...

2005-03-31 22:59:39


Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2004-10-03
Antal texter
1 138
Övrigt
Valspråk

Jag tar ett helvete i taget.