Skitlång dagbok

Corn 2005-03-14 20:46 (18 kommentarer)
Helgen var lugn, på lördagen sov barnen tidigt och vi gjorde en syndig kladdkaka och åt upp alltihop framför Melodifestivalen. Igår var vi inne hos mina svärföräldrar som hade ett par vänner där, vi spelade kort allihop. Det har blivit en vana så fort de här kompisarna kommer och hälsar på. Tyvärr är det en otroligt gubbig stämning och efter ett tag blev jag alldeles trött, det är så förutsägbart med gubben som sitter och svär och brölar på sina grova dialekt och jag som lite mjäkigt försöker bryta mönstret med småtykiga kommentarer. Luften är så tjock av gubbsnack att man nästan kan skära i den med kniv.
Vid lunchen fastnade en matbit i min matstrupe. Det händer mig ganska ofta, jag vet inte om det är för att jag har ovanligt trång matstrupe eller för att jag är glupsk och slarvig på att tugga, men det händer som sagt ganska ofta. Då brukar det göra djävulskt ont och spränga i bröstet och sen känner jag hur biten pressar sig ner och landar i magsäcken och då släpper det. Det brukar ta kanske fem minuter. Men igår fastnade en bit fläskfilé och det tog en halvtimme innan jag den försvann. Det var grymt jobbigt, det känns som om man får en hjärtattack, typ... Det bara spränger och gör skitont. Och jag drack vatten för att PRESSA ner den men inte, vattnet pressade sig upp i min mun igen trots att jag hade svalt det en gång, fatta vad äckligt. jag hostade, jag hoppade upp och ner, min man försökte göra nån typ av Heimlich-grej på mig, han dunkade mig i ryggen och bröstet, inte fan hjälpte nånting! Panik nästintill. Upp kom bara slem, ner kom ingenting. Fast efter ett tag tror jag att den kom upp igen. Något var det i alla fall. Inte äckligt som i slemmoläskigt, bara äckligt som i otäckt. Jag hade nästan gett upp hoppet, trodde att vi skulle behöva ta en stor klolliknande grej och börja gräva i munnen på mig..
Ont som fan. Sen åt jag inte mer fläskfilé, jag åt bara glass.
Min neggotext till trots var det käckt. I love a good poker. Och jag älskar mina svärföräldrar. Även om de köper massor av traktorer till min son, fast vi har undanbett oss just traktorer. Han föredrar oftast att leka med plastdjuren ändå, haha. Igår lekte han med en flodhäst och ett får, de fick heta Katarina och Margareta.

Idag fick jag ELLE och den är grymt tjock och alldeles underbar. jag trodde aldrig någonsin att det skulle komma att bli min favorittidning, men det blev den. Inte de rena modesidorna kanske, men allt det andra. Plocksidorna. Där sitter jag och trånar efter glamorösa svindyra accesoarer. Idag satte jag på en barnfilm åt lillRogga och så ammade jag lilla Ru och så lade jag tidningen på soffbordet och så bläddrade jag med en hand, lite på avstånd, för att min bebis små långa fingrar inte skulle nappa tag i den och demolera den fullständigt. Kände mig väldigt glamorös där jag satt i min fula korallfärgade urtvättade hm-tshirt, med en unge i tv-soffan bredvid mig och den andra ungen vid bröstet. Men I'm lovin it. Det är mitt bästa tips till alla föräldralediga mammor och pappor: PRENUMERERA på många tidningar! Det kan faktiskt bli så att gå och hämta posten blir höjdpunkten på dagen, då är det ett genidrag att se till att det ofta finns något läsvärt där. Att gå och hämta posten vid sådär elvatiden, när det ena barnet sover och det andra är på dagis, göra en mugg med kaffe eller te och sen sitta ner vid ett rent köksbord och bläddra i tjocka tidningar... Det är ren och fräsch vardagslycka.
Idag var det en lång artikel om Elvis. Bland annat. Såg en dvd på Åhlens med Elvis comeback 68 och den måste jag köpa när jag har pengar. Dvs aldrig.

Får mejl av storebror där han inleder med "Syster" och det ser så fint ut att jag vill rusa åstad och skrika JAG ÄLSKAR DIG MIN BROR! med översvallande röst och tårar i ögonen men som bekant är sådana utsvävelser ofta något som man kommer på att göra för sent.

Jag ska försöka bli en Kvinna Som Skriver Brev. Måste börja. Vill skriva till min farmor. Och min före detta styvmamma. Och min egen mamma. Japp, det ska jag.

Idag har jag haft kontakt med den förhatliga vårdcentralen två gånger, först var jag på morgonen tvungen att ringa på grund av Lilla Rus hosta, den har pågått i tre veckor nu och verkar hemskt jobbig. Okej, sköterskan diskuterade med en läkare och de bestämde att skriva att mollipect och lämna ner till Apoteket. "Du kan hämta det efter fyra" sa hon. Javisst, sa jag. Det gick ju smärtfritt.
Lite senare åkte vi till hålan där vårdcentralen ligger, eftersom Flake skulle till tandläkaren. Eftersom jag har UVI-känningar IGEN gick jag upp till VC och frågade om det var ok att lämna ett urinprov. Och ja, det var det, och nej, det visade ingenting, så de satte det på odling tills imorgon. Och så sa sköterskan "så kan du ringa imorgon vid tio och höra om det var nåt" och jag nickar och innerst inne tänker jag bara "åh NEEEEJ" för jag HATAR vårdcentralen här, de är hopplösa och vimsiga och alla borde pensioneras snart och det är alltid samma sura sköterska man får prata med, hon är en stor skeptiker med raspig röst och jag får nästan utslag på kroppen bara av att tänka på att ringa dit imorgon igen. Det är samma känsla som när jag var liten och min bästis tog upp en daggmask från den blöta asfalten och låtsades slänga den på mig, precis samma jobbiga krypande äckelkänsla och man vill bara därifrån. Typ så.
Sen på eftermiddagen åkte Flake till apoteket för att hämta ut hostmedicinen men de bara "va, recept? Näää, det finns inget till dig här" så han fick kuta till vårdcentralen och påpeka att det inte fanns något recept lämnat, då hade de glömt alltihop och fick rycka tag i någon läkare som hastigt skrev ut ett recept. Och inte ett ord om att de hade begått ett misstag eller ett ursäkta eller ens ett OJDÅ, det var min man som kände sig besvärlig och som om han hade gjort något fel.
Jävlar.

Ojojoj vad långt.
Tänkte också bara tillägga att jag tycker att Jim Carrey i Eternal sunshine of the spotless mind är en riktig goding. He's my kind of guy, sådär långbent och smidig. Mmm. (fast jag gillar Mark Ruffalo också som är en riktig liten kortis)

tori

glöm inte att det ju heter HÄLSOcentral :P (vilket påminner mig om att jag borde ringa mamma som skulle fixa en läkartid åt mig däruppåt i påsk..). och det gör svinjävlaont när matbitar fastnar sådär i matstrupen, och jimpa är en riktig goding, yes he is.

2005-03-14 20:54:04

Corn

jag hatar att det heter hälsocentral för det är sånt ljug och dessutom blir det ju då så tydligt var jag bor eftersom det nästan överallt annars heter VC... ;P

2005-03-14 21:01:14

tori

ah, visstja. sorry hörru. radera om du vill ;)

2005-03-14 21:08:36

tori

(och jag tycker också det är astöntigt)

2005-03-14 21:09:07

Corn

det är så töntigt eftersom det låter så fint, som om de skulle ha tid att köra med förebyggande hälsoblabla, man kan ju fan inte få en tid utan en massa suck och stön, helst ska man vara halvdöd. Flake hade fått svetsmetall i ögat för ett par år sen, sköterskan var ASSUR och ville inte låta honom komma, tills vi sa "ja men då åker vi till akuten istället". "Nämen ni kan ju inte åka dit och störa dem!" sa hon och så fick vi en tid. haha, isn't it ironic. Han hade ett metallspån i ögat och om det hade fått sitta kvar ett tag till hade han förmodligen fått en permanent skada på ögat. Hälsa my ass. :)

2005-03-14 21:27:14

tori

mm... det är ju inte som att folk blir friskare bara för att det heter så...

2005-03-14 21:48:38

Luna

"du borde kolla upp det där med halsen" tänkte jag när jag läste det första stycket, men sen när jag läste vidare så förstår jag att du inte har någon större lust att boka tid på vc (eller hc? :). min pojkväns bror har haft problem med samma sak i alla fall, att mat fastnar i halsen. har dock alldeles glömt bort att fråga honom vad som var fel kom jag på nu.

2005-03-14 21:50:54

Corn

Luna: ärligt talat så tror jag att jag är för slarvig när det gäller tuggandet... jag tuggar för dåligt, sväljer för stora bitar. Det behöver nog egentligen inte vara något fel på min hals, bara på mitt tuggande! tack för omtanken. :) Fråga din pojkväns bror iaf om du vill!

2005-03-14 22:02:49

Corn

http://www.hj.egmont.se/HemmetsJ/Experter.nsf/LookupExpert/DOMO-55HE9J?OpenDocument Låter ju käckt. Fast jag vill envist tro att det är jag som är slarvig i af.

2005-03-14 22:07:14

jag

haha, jag läste lite fel där i meningen om svärföräldrarna, jag läste det som "även om de köper massor av traktorer till sin son fastän vi har undanbett oss just fler traktorer" och jag bara "men herregud, hur stor gård har de egentligen, för att inte tala om hur mycket pengar", hahaha.

2005-03-15 07:45:30

dory

Jag ÄLSKARRRR Mark Ruffalo!!!

2005-03-15 07:55:03

Ord-Johanna

Hey, korall är jätteinnefärg nu i vår. Alltså var du mer moderiktig än de flesta där du satt i din t-shirt. Vill jag bara påpeka. Marie Claire hade ett helt reportage dedicated to olika korallfärgade plagg och handväskor när jag köpte den igår.

2005-03-15 11:29:07

stilla

vad är det för fel på traktorer? :) jag var fascinerad av traktorer som liten. de var gula och röda dinosaurier, som i ett uppror av buller och skrammel kom för att dominera landskapet, det klibbsnöiga. gatan utanför mitt hus tömdes på snömassor, utanför klassrummet sprang vi tillbaka med bandymålen. jag stannade alltid upp när jag såg dem, och jag kunde alla märken. någon som var hela två år äldre kallade mig traktor-kalle. men jag heter ju inte kalle.

2005-03-15 12:36:19

Anni

Syndiga kladdkakor är godast! :-D

2005-03-15 13:31:23

Corn

ordJohanna: Ojdå, vad trendig jag känner mig genast! *s*

stilla: Det är absolut inget fel på traktorer men vi bor på landet och är bönder så det FINNS redan traktorer plus att vi inte vill ha med våra barn i traktorerna (de flesta har med småbarn i hytten vilket vi inte tycker är så lämpligt...) och det beslutet är lättare om barnen inte är helt fixerade vid traktorer. Svårt att förklara kanske... Men här på landet tar alla för givet att småpojkar vill vara med sina pappor (ja för mammor kan ju inte köra traktor) i traktorn hela dagarna, det är ganska konservativt och könsstereotypt..

2005-03-15 14:46:12

stinalisa

hej. mycket osäker info som jag har fått höra ang det där onda som tar tusen år att komma ner (jag har också det ibland): egentligen har matbiten förmodligen trillat ner precis som den ska, men hamnat på tvären/varit lite för stor, och kommit åt nerver på vägen ner... och nerverna är lite långsinta och fortsätter tjafsa om terrorn efteråt - man blir lurad att tro att biten är kvar.

2005-03-15 17:06:09

Corn

tja, det var intressant... fast eftersom jag hostade upp en ganska stor köttbit efter en halvtimme så TROR jag att det var den som spökade den här gången. :)

2005-03-15 19:13:31

stinalisa

ja, jag vet att teorin inte funkade i det här läget, men jag VILL ju att det ska va den som gäller eftersom annars kanske jag får panik nästa gång det gör sådär ont, heh. :) eller jag tänkte iaf dela med mig av det jag hört, liksom. äsch jag vet inte. sorry, jag svamlar, hejdå. :)

2005-03-15 20:51:19


Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2004-10-03
Antal texter
1 138
Övrigt
Valspråk

Jag tar ett helvete i taget.