SO SALLY CAN WAAAAIT

Corn 2005-03-10 18:44 (10 kommentarer)
Idag känner jag mer, fast inte på ett bra sätt kanske för jag är mest onöjd. Det känns som om jag håller på att glida ner och fastna rejält i en liten hemmafrufälla, jag har blivit så rasande effektiv och det är ju inte medfött utan det har bara blivit så efter all övning. Jag kan städa två rum grundligt, laga barnmat, koka lingonsylt, byta två blöjor, laga vuxenlunch, äta och ta en tupplur på i runda slängar två timmar. Det är ganska snabbt. Och som sagt, det är inte medfött utan jag har bara fått god övning.
Jag känner mig så ickeintellektuell. Det här har jag skrivit om tusen gånger förr, jag har rasat ner i självömkansträsket kanske, men låt mig då vara där en liten stund, det går snart över. Jag känner mig i alla fall så banal. Här går jag liksom med mina breda lår och gör präktiga saker. Hej abstrakta samtal? Never heard of it. Här är det praktiska samtal som gäller hela tiden. Jag känner mig helt off och efter och när jag läser alla smarta stadsmänniskors dagböcker och deras tankar och samtal så blir jag alldeles... öh. Jag sa det till min mamma i telefon idag, att jag känner mig..."öh..." och då fyllde hon i "konturlös?" och jag bara YES, det är ordet. Som en stor geleblobb som flyter omkring i vårt röda kök med en dammtrasa i ena handen och en syltslev i den andra.
I grunden är jag ju inte dum i huvudet, det vet jag, men just nu är jag det. Trög. Så idag var jag jävligt missnöjd och arg och vrång och gastade till min man "jag vill inte vara en hemmafrUUUUU!" och så bestämde vi att han fick vara hemmafru och jag skulle ut och köra traktor och ta hand om djuren men då dök något annat upp så jag fick stanna inne och laga mat och han var tvungen att ta traktorn och åka iväg. PAAAH, just idag, fet ironi.
Fast att öppna en konservburk med Tom Ka-soppa och sen häva i några fiskfiléer och koka ris var inte jättesvårt.

Men innan Flake gick ut så gick jag upp till vårt sovrum för att få ligga i fred i sängen med mina tankar ett tag, men jag hann knappt lägga mig förrän jag somnade. Jag har sån fet sömnbrist och är trött jämt.

Ibland tänker jag "men fan Corn var lite mer långsiktig i dina tankar", och att jag är ju blott 27 år gammal (åkej snart 28) och jag kommer nog att hinna med allt det andra. Men tänk om det är för sent då? Om jag hemmafruar mig ett litet tag till så kanske jag blir helt förlorad, jag kanske slutar tänka en enda abstrakt tanke och det kanske växer ut mintgröna jumperset på min kropp och praktiska foträta skor och tantfrisyr och så kan jag helt enkelt inte slippa undan? Det kanske förändrar min hjärna att vara så här? Hjärnvindlingarna kanske plattas ut en smula och så är jag trögare, for ever.
Hu, nu känner jag ett starkt behov av att dra till stan och köpa hårfärg och färga håret svart. Ett sista desperat försök att vara alternativ och ungdomlig. Hjälp! Jag kanske har en tidig trettioårskris. Eller så är det bara mitt vanliga jag som ger sig tillkänna, den Oerhört Rastlösa Corn. Det är egentligen ett stort under att jag har bott här i hela fem år.

Fast jag ÄR inte hemmafru. Jag är föräldraledig. So is my husband, vi är nästan heltidslediga båda två så det är lyxigt. Det är bara det att jag har blivit så effektiv och då är det lätt att fastna i den rollen för att det är bekvämt. Jag städar mest och jag känner mig mer stressad av städlistan så jag städar och bockar av. Det här är en dålig fördelning som vi måste komma ut ur. För att vi vill.

Vi har någon konstig samlingsskiva där det är en massa nittiotalsmusik på. Och så den där Yellow av Coldplay. Åh vad den är grym. Jag måste bara stanna upp i köket och stå still när den kommer. Coldplay är ett sånt där band som många gillar men som alla recensenter hatar.

Och så Don't look back in anger med Oasis. Nittitalsnostalgi. Det var alltid Noel som sjöng bäst.

Idag ska vi titta färdigt på Mystic River.

tori

växa ut mintgröna jumperset på kroppen... hu, hemska tanke!
kram!

2005-03-10 19:06:27

nina

Alla avskyr jumperset utom jag verkar det som. Jag tycker det är jättefint med ett jumperset... En t-shirt och en kofta med 3kvartsärm, båda i ngn fin ullsort till en en stor 50-tals kjol är ju hur fint som helst i Ninaville.

2005-03-10 19:09:55

nina

För att inte tala om att jag behöver 2 timmar bara till att laga en lunch och äta den. Och då hinner jag bara diska samtidig. Puh!

2005-03-10 19:10:35

Betty

Tror du att du kan komma hem till mig ock koka sylt/laga mat/röja upp?

Starta en litteraturcirkel!

2005-03-10 19:21:35

kaktus

Även jag är blott 27 år och snart 28, men min oro är den totalt motsatta. Jag är rädd att jag ska fastna i det här nästan vuxen-träsket och aldrig hinna hemmafrua mig något alls, för det vill jag faktiskt. Jag kanske bara fortsätter leka 22-åring och så vaknar jag upp en dag och inser att jag är 45, ensam, bitter och barnlös? (Inte så att det alls skulle vara något fel med ensamstående 45-åringar, men det är inte riktigt vad jag hoppas på.)

Fast jag förstår hur du känner det. Det är nog ganska vanligt att man är rädd att fastna i en och samma tillvaro medan tiden bara går. Var stolt över att du har hunnit med så mycket redan! Mer kommer garanterat att följa.

2005-03-10 19:25:37

tori

sooo sally can wait she knows it's too late as she lalalala *blir galen av låten som fastnat som klister i huvudet samt förbannar att hon inte hittar kursiv-tecknet på iBookens tangentbord*

2005-03-10 19:30:37

Corn

Nina: Jamen jag tycker att jumperset kan vara snygga också, jag lovar! Det är bara lite synonymt med hemmafruliv tycker jag. (i alla fall amerikanskt sådant, egentligen är det väl lite businessaktigt att ha jumperset!)

2005-03-10 19:36:18

Corn

kaktus: jag kan även förstå den motsatta oron, såklart. Jag är ju nöjd med det jag har åstadkommit ändå, jag är glad som tusan över min familj och den betyder allt - det är bara mig själv jag emellanåt är missnöjd med. :)

2005-03-10 19:38:18

Corn

tori: Mäh! Skumt! Min kursivknapp fanns tidigare på Alt Gr 7 tror jag, men nu blir det ingenting! Det kanske är en universal radering av alla såna tecken? Ööh

2005-03-10 19:38:57

Jazz

Jag tycker att ditt liv och du låter helt magiskt. Kanske för att du har så mycket av sånt jag inte har ett skvatt av. Man. Barn. Hus.
Jag springer omkring här och fyller upp mig själv med mitt jobb. Det är min identitet. Vissa dagar finns det tillfredsställelse... men nog lika många dagar som dina ... är det ganska konurlöst. Eller... jag är ju mer än mitt jobb.
Tänk när jag hade en jobbarkompis som jag var skitintresserad av som stod och sa
- Jessica, du ÄR liksom test.
- Nej, det är jag inte. Jag ÄR Jessica. Kvinna. Tjej. Test är mitt jobb.

Gnäll över ditt liv. Det gör vi alla. Glöm bara inte att vi springer nästan alla omkring och är lite konturlösa i våra egna liv. Förmodlen för att vi är så jävla mycket. Och ett liv har svårt att göra det synligt hela tiden.

2005-03-10 21:23:09


Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2004-10-03
Antal texter
1 138
Övrigt
Valspråk

Jag tar ett helvete i taget.