Yeah right

Corn 2005-02-27 19:35 (11 kommentarer)
Ibland tror jag att jag har hela världen framför mig. Somliga dagar känner jag mig on top liksom. Då tänker jag "jag är ung, jag har jobbat med lite allt möjligt, och jag har fått två barn trots min unga ålder, värsta erfarenheten liksom, stresstålig och alltsåntdär.
Då kan jag tänka "jag kanske ska bli mattelärare?", och det känns som att jag faktiskt har möjligheten. Att om jag bara bestämmer mig för att bli mattelärare, så kommer jag att komma in på utbildningen, jag kommer att få studiemedel, det kommer att funka att plugga på distans och så vidare. Inga hinder. Det kanske verkar som att mattelärare inte är något för mig. Jag vet inte, jag är inget mattesnille direkt. I sjuan och första terminen i åttan var jag asdålig, jag fick typ 10 poäng av 30 på alla prov. Men så en dag vände det. Vi hade haft ett prov och jag var nervös (för jag hade börjat bry mig) och när alla gick ut från mattelektionerna dagarna efteråt dröjde jag mig kvar och cirklade kring läraren lite, frågade om han hade rättat proven. Jag och läraren kom bra överens (givetvis var jag förälskad i honom och det var som ett offentligt skämt bland alla mina kompisar, han var dessutom ganska uppmuntrande och det är farligt när det gäller kärlekskranka tonåringar tror jag) och han sa att han inte hade rättat än men att det verkade bra. När jag sen fick tillbaka provet hade jag 24/27, endast en i hela klassen hade bättre resultat. Sen var matten ett skitkul ämne, även i gymnasiet där jag var lite teacher's pet - lite oförtjänt för jag fjäskade inte, tvärtom, han gillade mig ändå. Jag gillar matte för det går att plugga till. Det är inte som historia där man kan sitta och läsa hundra sidor i en bok utan att fatta ett smack eller lägga något på minnet. När man pluggar till matte räknar man och då är man aktiv, och man ser direkt om man har fattat. Matte är ett klockrent ämne.

Men: idag är INTE en sån dag. Jag inser att jag har levt utanför världen lite i flera år. En skyddad värld. När jag känner mig snygg och har toppsminkning är jag ändå som världens största mes jämfört med många andra. Jag skulle vara som en tjock och töntig TÖNT om jag började på universitetet nu. Med min påskkärringsmake up, stora runda röda rougefläckar på kinderna och illblå ögonskugga. Jag skulle fumla och ha fel sorts kläder och platt hår. Hahaha nu skrattar jag för det är ju en ganska rolig bild jag ser framför mig.
Och mina stora pråmfötter, jag måste kapitulera inför det faktum att mina fötter har vuxit till storlek 40/41 efter två graviditeter.
Jag är så svältfödd på stadsliv så det räcker om jag och min kompis duttar lite mascara på ögonfransarna och slipper ha barnvagnar med oss när vi åker till stan, då känner vi oss som värsta brudarna. Vi tycker att vi är snygga och posh men stureplan.se-brudarna skulle inte tycka det, hahhahahaha. Jag är så rolig idag. Eller hur. Jag gör ner mig själv lite. Men alla verkar ha fluffigt hår med extensions och smala ben och kostymer och de nya snygga väskorna och årets vårmode yadayada och jag är så hopplöst efter. jäjä. Och så säger jag liksom i varannan mening. TÖNT!

I know I would leave you in pieces
if I showed you all the madness I wear inside
but I would never do something like that,
no would I?
Strip Music - "Yeah Right"

tori

haha. man kunde tro att du och jag synkar våra dagboksposter.

2005-02-27 19:38:37

Corn

shhh, säg inget!

2005-02-27 19:39:41

tori

förresten har jag storlek 40/41 INNAN två graviditeteter, jag vågar inte ens tänka på hur det eventuellt skulle bli sen. hej tjejen med herrskor liksom. och så tycker jag ju att du är bra. fast det har jag nog sagt förr, inte för att det kan sägas nog ofta iofs :).

2005-02-27 19:41:55

Luna

när jag duschade efter att ha tränat på gymet igår så kom en blonderad, solariestekt tjej in i duschen, drog fram en engångsrakhyvel och började raka benen. det kändes sjukt surrealistiskt att stå där blek och med håriga ben bredvid henne. men samtidigt så ser jag hundra gånger hellre ut som jag gör, än som henne. (haha, nu tänker du "vad fan menade hon med det?" (och det undrar jag nog lite själv), men poängen är att jag tror att du är lika sjukt snygg som du känner dig när du valsar runt på stan, just på grund av (och inte trots) att du är du och inte någon stureplansbrud. (annars tycker jag att du skulle bli en suverän svenskalärare, om du inte vill satsa på matten!)

2005-02-27 19:50:51

Corn

tori: dito!

Luna: tack för din kommentar, och visst, du har nog rätt. Men svenskalärare? Jag med alla mina liksom och görlånga meningar??? :) Tack i alla fall!

2005-02-27 19:59:15

Luna

ja, svenskalärare. du är så inspirerande i ditt sätt att skriva och jag tror att du skulle kunna föra över det till dina framtida elever (nu låter det här väldigt insmickrande, but i mean it!).

2005-02-27 20:24:10

nina

Sedan tycker jag faktiskt att Stureplans tjejerna är apfula. Det är bara min åsikt... Snygghet för mig är personlighet, eller nej, ett personligt utseende. Det kan vara en stor näsa, snea tänder, hängande ögonlock, krulligt hår, ett är... Ngt som gör att personen sticker ut från massan... Det tycker jag är snyggt. Men hey, jag kommer från Norrland!

Och klart du kan bli mattelärare! Det handlar om att vara pedagog och förklara saker bra, inspirera och möjliggöra... därför skulle jag aldrig passa som lärare för jag kan inte förklara ngt! Och du kan, det är klart att du kan och det är även klart att man ibland inte tror att man kan. Men du kan!

2005-02-27 23:31:51

balletdancer

Skonhet ligger i betraktarens oga... vissa gillar Sturepl-brudar, andra gillar nina, andra gillar Corn... haller med om att matten var det enda som verkligen gick att plugga effektivt till, jag saknar tyvarr formagan att lasa och forsta langa texter, sarskilt de som inte intresserar mig sa mkt. Satsa pa mattelararbanan, later bade konstruktivt och genomforbart. Och snygg eller inte pa universan, lyssna nu: 1) jag har sett dig pa bild, sluta nu!, 2) hur snygg ar man i skolan, anyway? forelasningsoutfit for mig brukade vara jeans, stickad polo & hastsvans... foxy.

Jag vet, ibland skriver man saker som man inte riktigt menar i sin db, men FEGA INTE UR om detta verkligen ar ngt du vill gora!!! Det ar val klart att du kan. Tror att du behover ngt nytt att tanka pa, nagot kul som bara ar ditt -- later som en bra ide att plugga.

bla, bla, someone pls shut me up!

Men du forstar nog vad jag menar. Sta pa dig!!

2005-02-28 01:33:55

Anni

Heja dej! Du kan och vågar visst! Världen behöver snygga, personliga, pedagogiska och härliga mattelärare som står med fötterna stadigt på jorden!

2005-02-28 11:10:12

Gunla

Om någon började raka sig brevid mej i duschen skulle jag bli vråläcklad! Usch!

2005-02-28 16:57:41

Corn

Nina: jamen visst har du rätt, jag tycker egentligen inte heller att stureplansfolket är något ideal... Det där blonderade och solbrända jag såg är verkligen långt från mitt ideal. Jag gillar också lite smått avvikande detaljer.


ballet: ååh tack för lång och söt kommentar. Det är inte så att jag absolut vill bli mattelärare över allt på jorden, jag är mer inne i ett flow då jag tänker att jag kan bli vad jag vill. haha :) Och då är mattelärare mest en tanke.

AnnI. tack sötnos!

2005-02-28 17:27:01


Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2004-10-03
Antal texter
1 138
Övrigt
Valspråk

Jag tar ett helvete i taget.