Tre tjejer i en bil

Anni 2005-01-31 15:41 (4 kommentarer)
Tralala! Jag har varit på körresa i helgen. Massa kul, trevligt sällskap, sena kvällar, hes hals. En lyckad tillställning kort sagt. Mina två bästa vänner är med i samma kör och vi åkte bil dit och hem tillsammans och stod för underhållningen en kväll. Det blev lyckat, alla hade kul, och allra roligast hade nog vi själva när vi planerade. Sjöng vackert gjorde vi också.

Hemresan var ett äventyr för sej! Istället för den vanliga trista motorvägen fick vi för oss att ta en liten slingrig kustväg, med färjor mellan öarna. Så himla härligt! Vi kom lite lagom vilse och hittade en alldeles underbar liten vik där det borde ha gått en färja enligt kartboken. Det gjorde det inte, men jag är glad att kartboken ljög, för där var så fint så jag hade inte velat missa att se det.

Nåja, det tog sin lilla tid och det började bli mörkt, så vi vände hemåt. Splofsigt på vägen, så vindrutetorkarna gick varma ända tills spolarvätskan tog slut. Vi körde av och svängde in på en busshållplats för att fylla på. Jag hade en extra flaska i bakluckan, men frågan är - i vilket hål ska man hälla den? Vi öppnade motorhuven, kompisen och jag, och tittade in i mörkret. Där är oljan, det där är definitivt kylarvätskan och sen fanns det bara ett ställe till. Det står min och max på, sa kompisen och lät tvärsäker på att det var rätt. Jag visste att det var där i hörnet nånstans, så jag hällde på. Splorf! Ska det inte gå i mer än en matsked???

NU först kom vi på att det finns en instruktionsbok i handskfacket... leta, leta, bläddra - bromsolja!!!??? Ooops!
Ringde kompisens man, tja hmmmm, olja blandas väl inte med vatten...elller...hmmmm?
Ringde hjälpnumret på försäkringspappret - kopplades till bilbärgare i grannstaden. Förklarade lite smått generat att jo, ähum, vi har hällt spolarvätska i bromsoljan - vad händer då?... (man känner ju sej som en total IDIOT!) och under över alla under - han var fem minuter därifrån, svängde förbi macken, köpte ny olja och fixade det hela på ett kick! Tror han kände sej som hjälten på den vita hästen eller nåt, beundrad av oss tre tjejer. Jag var innerligen tacksam, och fakturan kommer senare...

Och jo förresten, vi hittade rätt hål sen. Dom hade gömt det bakom en list, utanför själva motorutrymmet och satt på ett svart lock för att ytterligare kamouflera det. Nåja, nu gör jag inte om DET misstaget igen. *kryssar av på listan*

Idag är jag trött, bombad och helt gäspig. Det blev sena nätter - jag delade rum med min gamla bästis och jag tror inte vi har pratat och fnissat på det viset sen vi var 14 och sov över hos varandra. Andra kompisen skrattade åt mej morgonen efter när jag satt där och tuggade på en macka, med håret på ända och tom blick - sömnig och för en gångs skull TYST!

Ska försöka smita hem snart och lovar mej själv att komma i säng i tid ikväll! Ska upp i svinottan imorgon dessutom och köra iväg till en kurs 18 mil härifrån, börjar kl 9. Varför är alla schemaplanerare så äckligt morgonpigga?

Nåja, jag är på gott humör i alla fall, det börjar komma loss på jobbet, mina vänner gör livet gladare och bilen rullar trots misshandel. Det kunde vara värre... :-)

Morris

Körresa är bäst! Oj, vad mycket kul man kan ha!

2005-01-31 19:31:45

Vivi

Anni tyst? Nej det har val aldrig hant! :-) Harlig text!

2005-01-31 21:34:24

Ita

Vad glad jag blir av din text! Över att du haft så himla kul! Tototototoppen!!

2005-02-01 06:36:30

leaves

Ha ha, påminner mig om när jag nyligen hällde 2 liter motorolja i bilen utan att fatta att det skulle ta ett tag innan det syntes på oljestickan att nivån höjts. "Men det är ju FORTFARANDE för lite olja fast jag hällt i 2 liter, hur är det möjligt?" Det var bara det att någon timme senare låg nivån ALLDELES för högt, vilket kan förstöra motorn, så det blev till att krypa under bilen och tappa ur en massa olja jag hällt i helt i onödan. Nåja, man lär sig av sina misstag... :)

2005-02-01 14:40:25


Info
Namn
Anni
Född
-
Hemstad
Västkusten
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2004-07-12
Antal texter
1 442
Övrigt
Valspråk

Lev livet levande!