Family matters

Corn 2005-01-29 13:38 (11 kommentarer)
Igår var det en bra bra bra dag. På eftermiddagen åkte vi till stan för att köpa spån och för att köpa en femårspresent till kalaset vi ska gå på idag. Vi åt långsam seg middag på McDonalds och där var det stressigt för alla som jobbade, de i kassan fick skäll av missnöjda kunder och de i köket var slöa, jag riktigt kände med killen jag handlade av. Han var norrlänning (alltså längre norrifrån än här) och såg ut som en medlem i ett popband, han var så söt. "ursäkta att det tog så lång tid" sa han när jag äntligen fick vår mat. "Det är INGEN FARA!" sa jag och försökte fyra av ett snällt och hjärtligt leende.

Sen åkte vi till ÖB och där var det ganska lugnt, jag antar att folk i allmänhet inte har som sin största hobby att gå omkring på billighetsvaruhus en halvtimme innan stängning på fredagkvällarna. Men det gjorde vi. LillRogga hade inte den vanliga barnuniformen overall på sig utan en grymt snygg duffel som vi fyndade på rean i torsdags, och så jeans och snygga små svarta kängor. Det var så att folk liksom stannade upp och tittade på honom och log, så söt var han. Och ÖB var som sagt ganska tomt och jag körde lillRogga i en kundvagn och vi lekte fjällugglor, jag pratade med ihålig konstig röst och lillRogga asgarvade. Flake bar omkring på lilla Ru eftersom han är för liten för att kunna sitta i en kundvagn, sen blev han trött i armarna och hittade en ihopfällbar skottkärra, där själva kärran mer var som en mjuk uppspänd tygbit, så där lade han lilla Ru och traskade omkring. Det var så innerligt härligt och sen blev lillRogga kissnödig så vi sprang omkring och letade efter Flake eftersom han gick på något annat håll och så fick vi en femma och rusade ut ur affären och letade upp en toa. Sen flögsprang vi tillbaka och flaxade med armarna. Sen ropade vi efter Flake i hela affären "FJÄLLVRÅKEN! VAR ÄR DU?" för nu var han fjällvråk. Hemma läser vi Plupp ganska mycket just nu, det är därifrån vi får våra alias. Därefter gick vi in på Coop enbart för att köpa en ost, och nu började lillRogga bli lite vild så jag sprang runt med ett kilo edamer under ena armen och letade efter honom där han rusade omkring. Till all lycka hade Polarbröd en kampanj så det stod en uppstoppad ren i affären, "Är det renen Likko?" frågade LillRogga och så gick vi fram och klappade honom.
På vägen hem i bilen sa lilla älskade barnet "tänd ljuset då mamma, jag ser inte mitt ansikte!" och när vi körde förbi ett jättestort, gult upplyst vattentorn sa han "vad är det där för nåt?". "Ett vattentorn". "Kan man bada där?". "nej, det är bara dricksvatten där. Man kan dricka vattnet." svarade jag. "...Kan ankor dricka vattnet?"

Den där hetsiga trotsperioden har stillat sig lite, och nu är vi inne i ett lugn, det är skönt. Intensivt ändå, men det är stor skillnad.
En morgon ropade han på mig och jag gick in till hans rum och kröp ner hos honom. "Jag tycker så mycket om dig, björnhonan!" sa han och kröp ihop i min famn. Vi hade läst om Plupp kvällen innan. "Och Jag tycker så mycket om dig!" sa jag. "...hermelin" lade han till. Hahaha, det är så gulligt. Tycker säkert ingen annan, det är ju internt men ack så underbart. Min lilla hermelin/tiger/Mowgli/Mumintrollet/Findus-unge.

tori

åh, även om jag lider av värstaste plupp-fobin låter det ju sådär helt fantastiskt.

2005-01-29 13:54:57

nina

Oh, jag blir helt salig i hjärtat av att läsa det här... det låter helt underbart! Så fint och fantastiskt!

2005-01-29 14:33:39

Betty

Åh, ja det där liknar våra fina stunder också (fast Plupp ha vi inte kommit till, vi alternerar mellan Mamma mu (då är sorken Kråkan) och Pettson och Findus (då är jag Beda Andersson) och Pippi). Det är fint.

2005-01-29 14:47:48

balletdancer

underbar text

2005-01-30 03:50:23

vajlet

jag fastnade i tankar på vad lillungen kallar mig och insåg att hon mest säger späckmamma, gosmamma, dummamma osv.. jag får inga namn från sagor. å andra sidan, hon är sex, det kanske är över? vi läser Kulla-gulla och som tur är slipper jag heta Patron-mamma eller Mamsell-mamma.. ;)

det VAR en underbar text, men så var det också dina texter som fick mig att komma till Hypo in the first place så..

2005-01-30 09:56:20

Corn

tori och nina: tack! Plupp är väl jättefin och bra?

betty: Ah, här läser vi också om Findus och Mamma Mu. I julklapp fick han bl a de nämnda figurerna som mjukisdjur. Det är fint med den där vilda fantasin. Plupp har vi ganska nyligen börjat läsa sen jag hittade några gamla böcker sen jag var liten. Högintressant.

2005-01-30 16:09:13

Corn

vajlet: tack. Smickrare där :)

2005-01-30 16:09:29

med smicker kommer man långt.. såg texempel att du läst mig idag! ;)

2005-01-30 20:23:50

har nån av er läst Prostens barnbarn för barnen? min stora gillade inte dem, och jag var så besviken, för jag älskade, men då var jag ju vuxen, om än småvuxen..

inte gillar hon Mumin heller, barnskrället. den lilla gillar dem däremot, det är härligt, för jag vet inget jag gillar bättre än Vem ska trösta knyttet. den är fulländad på alla sätt.

Findus är jag något less på sen jag skrev uppsats om den franska översättningen av Stackars Findus.. dessutom är han snart lika sönderexploaterad som Pippi..

2005-01-30 20:25:58

Corn

Jag tror att mina barn är för små för Prostens barnbarn än. Läste dem själv litenär jag var mindre för inte så där ohyggligt längesen, men fastnade inte sådär för dem. Mumin gillas, fast det är den moderna (brittiska!) Mumin, inte de äkta gamla.
Och ja, Findus är aningens överexploaterad! Finns överallt.

För övrigt tror jag att ja, din sexåring är nog för stor för att leka sådana där fantasilekar som min son leker, hon har kanske vuxit ur det?

2005-01-30 20:50:53

Anni

Hmmm, min första kontakt med Plupp var när min ex påstod att jag såg ut sån i håret! Det värsta är att förutom möjligen färgen hade han rätt...

2005-01-31 14:45:03


Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2004-10-03
Antal texter
1 138
Övrigt
Valspråk

Jag tar ett helvete i taget.