Djupsinniga funderingar

Anni 2004-12-18 00:39 (9 kommentarer)
Sitter här och läser igenom gamla dagboksanteckningar, inte här ifrån Hypodea utan mycket äldre texter som legat bortglömda i min gamla dator. Jag har aldrig skrivit så här regelbundet, men ändå haft en fil för djupsinniga grubblerier som jag fyllt på nån sen natt då och då.

Det är spännande att se tillbaka på gamla tankar och funderingar. Mycket som jag då tyckte verkade ouppnåerligt har jag klarat och det var inte alls så farligt som jag trodde. Annat är frustrerande välbekant, gamla sönderältade hjulspår som jag fortfarande traskar omkring i. Suck!

Nu i efterhand inser jag att jag ofta varit väldigt klar på vad jag egentligen kände och ville, fast jag inte riktigt vågade ta tag i det ändå. Med några års perspektiv ser jag mönster och det är nyttigt. Undrar vilka mönster jag kommer att se i det här om 10 år?

---------------

Längtan! Efter något bortom, utöver... Driver oss vidare. Det är inte att förväxla med ambition. Ambition har båda fötterna stadigt på jorden och dollartecken i blick. Längtan är mycket luftigare och mycket mer svårfångad.

Längtan är nära besläktad med frustrationen, man skulle kunna kalla den kreativitetens baksida. När jag vet inne i huvudet hur jag vill att det ska låta men fingrarna slinter omkring i otakt på pianotangenterna. När det rätta ordet går och gömmer sej och formuleringarna haltar.

Och så ibland - jublet när allting stämmer, man kan riktigt höra Halleluja-kören i bakgrunden!

Finns denna längtan hos alla? Är det kanske just det som är livets mening? Att hitta sin längtan och bejaka den?

kicko

just den där "vad kommer jag se om tio år"tanken brukar jag med tänka, den är rätt intressant. Ger lite perspektiv på tillvaron liksom.
Och det är just sånt jag gillar med att skriva dagbok - om inte tankarna och känslorna fanns nerskrivna skulle jag ha tappat bort dem för länge sen och inte kunnat se hur långt jag faktiskt kommit.

Och jag vet inte om alla människor längtar. Jag tycker det verkar som om en del är nöjda med vad de har, i sin lilla värld, utan att sträva efter nåt mer. Men jag tror att det är rätt allmänmänsligt ändå, annars skulle vi väl aldrig komma nånvart som släkte liksom?

2004-12-18 00:45:28

nina

Oh, längtar. En längtan som bränner i bröstet. Ibland abstrakt längtan, ibland ytterst konkret... Och ja, backspegeln är bra att kika i ibland... Inte för ofta för då ser man inte ngt annat än dimma.

2004-12-18 00:50:56

Anni

Det är jobbigt med längtan - i alla fall när man inte kan komma undan den, men inte vet vartåt man ska rikta den. Önskar jag kunde stänga av den ibland...

2004-12-18 00:51:16

balletdancer

jag längtar alltid... är aldirg nöjd - tror inte att det är så bra för mig

2004-12-18 07:15:17

nina

Ballet, det är lite farligt att hamna i det där hjulet där man aldrig är nöjd. Det spelar inte ngn roll vad man gör eller får - det räcker aldrig. Been there done that. Kanske är jag där oxå... jag tror nästan det när jag tänker efter. Jag är aldrig nöjd med läget som är just nu... Det blir alltid bättre sen, men det där sen:iga har inte kommit ännu.

Anni, mmm... det blir som ett öppet sår... svårt att sköta om för det ändrar form hela tiden. *kram*

2004-12-18 10:33:46

amie

Om man lär sig leva med 'aldrig nöjd' och använder det som en språngbräda snarare än ser det som ett hinder, tycker jag att det är helt okay.

2004-12-18 11:23:09

Anni

Amie, du är så klok!
Och jag tror inte alltid att man måste vara missnöjd för att längta vidare. Det är mer som en rastlöshet som aldrig går över.

2004-12-18 19:15:46

kollibri

ååå...längtan o frustration... mm, håller med om att den smala tråden däremellan är svår att balansera på, alltför svår för alltför många o alla vågar nog inte testa så de varken längtar eller är frustrerade (tror jag)...så tråkigt...men så tryggt...fint skrivet f.ö.

2004-12-18 21:07:12

Anni

Tack Kollibri och ni andra för alla funderingar!

2004-12-20 11:16:58


Info
Namn
Anni
Född
-
Hemstad
Västkusten
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2004-07-12
Antal texter
1 442
Övrigt
Valspråk

Lev livet levande!