Christmas Bitch.

Mea 2004-12-15 13:33 (2 kommentarer)
Aaaahhh… Julen börjar nu närma sig med stormsteg, och det märks mer än väl på mitt humör. Den som myntade uttrycket ”julefrid” måste ha varit någon stackare som varit helt förd bakom ljuset vad gäller jul och allt som hör den högtiden till. Igårkväll skrev jag julkort. Jag gillar faktiskt att skriva och skicka vykort och brev och då är det ju trevligt att skicka julhälsningar också. Jag kan dock inte nöja mig med att skriva ”God jul och gott nytt år på er önskar Mea”. Nej. Om jag nu ska skicka något så vill jag skriva något längre, och definitivt något mer personligt, varpå jag liksom inte kan komma in i någon snabb ”rutin”. Som vanligt förbannade jag posten för att de måste ha ett så rejält tilltaget sistaivägskickningsdatum för julkorten. Man ska alltså posta sina (inrikes) julkort senast imorgon, den 16:e december. Över en vecka innan jul! Ja, jag vet att det skickas mycket post under jul och att det tar tid att sortera, köra omkring samt leverera all julpost. Men. Det är ju inte direkt så att det är någon överraskning att julen dyker upp kring den 24:e december varje år. Nåväl. Julkorten kommer att gå iväg precis på datumet imorgon. Måste bara komplettera en del av dem med adresser som jag inte kunde hitta igår.

Det som däremot kan bli lite spännande är den post jag ska skicka utomlands. Läste igår på den där julkortspåsen som man får från posten att man skulle ha skickat sin utomlandsdestinerade post senast i måndags. I måndags! Då fick jag lite panik eftersom jag har en del julkort och julklappar som faktiskt måste färdas ner genom huvudsakligen Europa för att nå sina destinationer. Packade ner det allra viktigaste i en brevpåse och la det på lådan imorse. Jag hoppas att det hinner fram innan jul. I det här fallet gör det säkert det, för jag skickade det nämligen till Tyskland, och i det landet kör brevbärarna som om de hade snott sina postbilar (har varit nära att bli överkörd av tysk postbil vid två tillfällen…). Alltid en liten tröst.

Vad mer? Jo. Julklappsshoppandet. Nej, jag är ingen stor supporter av julklappshetsen, men å andra sidan tycker jag att det är trevligt att ge bort julklappar… Alltså måste jag bege mig ut bland alla andra hugade julklappsinköpare, och det är ingen rolig upplevelse (och jag befinner mig ju inte ens i en speciellt stor stad). För att julklappsshoppingen ska gå så smidigt som möjligt så ska man redan innan man beger sig ner på stan veta exakt vad det är man ska handla. För att gå omkring och titta och känna på saker och fundera… Det är omöjligt.

Och som om detta inte vore nog så fyller jag dessutom år till helgen. Trevligt, kan tyckas, men så ska jag (utöver allt annat som jag har för mig nuförtiden) typ baka en tårta också. Undra när jag ska göra det? Kanske efter 00.30 på natten när jag är klar med alla julkort?

Och allt som ska avklaras på jobbet innan jul… Självklart är det under denna tid som det dessutom dyker upp en massa andra saker som diverse människor tycker jag ska göra innan jul. ”Kan du skriva ett intyg åt mig? Ja, det kan jag. Du får komma och hämta det om två dagar. Nej, men jag behöver det idag. Det går inte, för jag har en massa andra saker som jag måste göra först, och dessutom så är du inte först i kön med att vilja ha ett intyg. Take a number and get in line. Men, men… Jag behöver verkl… Nej. Om två dagar. Basta.” Och bara där har tio minuter av min tid gått åt till att förklara att jag inte har tid att ägna mig åt detta för tillfället.

Jo. Och så måste jag ju sitta och vakta min tvätt också. Och gå på julbord ikväll. Och så vill jag ju träna. Och hur blir det med sista Vänner-avsnittet ikväll? Måste programmera in videon för säkerhets skull, eftersom jag inte vet hur lång tid det tar att äta julbord. Och så var det ju det här med att lägga in ett hundratal uppgifter i vår databas på jobbet. Och förlåt för att jag inte hann umgås med dig i helgen, men jag var upptagen med kompisens disputation i lördags och om du blir sur för att jag deltog i den och gick ut och firade med honom på kvällen så känns det som om det är mer ditt problem än mitt. Och skicka födelsedagskort till kompisarna som delar födelsedag med mig. Och ringa den där kompisen som jag inte ringt på länge. Och be att få adressen till en kompis i Köln. Jo! Och kommer en annan kompis hem över jul eller inte? Ska paketet skickas till honom?

Helst av allt skulle jag vilja gå i ide och komma fram igen strax innan nyår. Fri från bitch-tendenserna som just nu verkar vara på intågande…

amie

Steg 1: Strunta i samtliga normer för hur du 'borde' bete dig.

Steg 2: Registrera vilka människor som accepterar och tycker om dig trots att du inte skickade kort eller ens hörde av dig runt jul, trots att du inte bakade någon tårta och trots att du definitivt inte hade tid att umgås med dem i helgen och under inga som helst omständigheter hade tid eller lust att förklara varför.

Steg 3: Voilà: julefrid.

2004-12-15 13:41:16

Mea

amie, jag borde ha lyssnat på dig redan igår... fick gå hem från jobbet idag för att jag var svimfärdig av utmattning... ska nu ägna mig åt kvalificerad vila fram till måndag, och då kanske jag är fit for fight igen...

2004-12-16 22:39:20


Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
Umeå
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2004-08-02
Antal texter
633
Övrigt
Valspråk