Mr Romantic

Corn 2004-10-16 19:19 (2 kommentarer)
I går var det ju dags för the romantic weekend men när vi gick upp på morgonen märkte jag att äldstesonen nös oroväckande mycket. Och efter ett tag kunde vi konstatera att det var en förkylning (och då vill vi inte lämna honom till barnvakt, dels för att de ska utomlands och då inte vill bli smittade, men också för att han har jobbig förkylningsastma när han blir sjuk). Min första tanke var att ringa hotellet och säga "näpp vi kommer inte" men då övertalade Flake mig att åka själv. Det kändes lite weird och jag hade grym beslutsångest först men sen packade jag raskt en liten väska och satte mig och lilla Ru i bilen och åkte de elva milen norrut. Flake och sjuka sonen stannade hemma. Själv var jag jublande glad för efter tre dygn nästan helt ensam med båda barnen och Flake ute på långjobb, klättrade jag nästan på väggarna och ville vara i FRED. Let's leave this joint liksom.

Drog på stan en stund - och här måste jag ge mina nya skor cred, inte ett enda litet skoskav på allt det promenerandet! - köpte tidningar, sög i mig en chai latte och en arraksboll, slog på stort och köpte en schweindyr Decleor-kräm, ett par indiskapryttlar (varav ett par barn-benvärmare som jag tänkte ha som armvärmare istället) och så vidare. Det var folk och fä och stadskänsla. Under ett år bodde jag ju i den staden så det kändes lite som hemma. Fast det var längesen, en helt annan värld.

Sen gick jag och checkade in och hade fått ett stort fett rum (stort för att vara Ibis i alla fall) och där bredde jag ut mina prylar och lilla Ru låg på sängen och skrattade och bjäbbade och jag ammade och kollade på tv och läste mina tidningar. Sen gick vi ut igen, i kvällsmörkret, och köpte en liten take away-box med käk på Wokie Dokie. Tillbaka till hotellet, petade i mig woken framför tv:n, pratade i telefon med sjuklingen där hemma, sen drog jag på mig kläder och packade ner lilla Ru i vagnen ytterligare en gång för att gå till Pressbyrån. Där köpte jag en kaffe som smakade otroligt illa, och en liten påse nötcreme och en dosa sånt där nikotinfritt örtsnus (det är bara kryddor, I'm lovin it), och så gick jag tillbaka till hotellet där det stod en gratis kaffebuffé uppdukad. Jag hällde i lite mjölk i mitt äckliga pressbyråkaffe och tog med mig några kakor upp på rummet. Där tittade jag på Fargo och snaskade godis. Sen duschade jag och lade mig att sova i en ren och mjuk säng (fast det är nåt skumt med Ibis sängar, jag tror att de bara är 190 långa, max).

Och i morse efter en ordentlig hotellfrukost med juice och kaffe tog vi bilen söderut igen, jag och Le Petite Prince. Jag ställde in den nostalgiska radiokanalen som finns där, med 50- 60- och 70-talsmusik och det första jag hörde var Elvis med "Crying in the chapel. Det fanns ett litet aber med bilen : vindrutetorkarna funkade inte, fast det visste jag ju redan när jag åkte hemifrån. Lämpligt i regniga disiga oktober. Flera gånger på hemvägen fick jag stanna och fixa rutan. En gång hittade jag ett par kalsonger i bilen som jag gnuggade rent den grådaskiga rutan med, en annan gång stannade jag på en sömnig mack och tvättade av rutan.
Vår bil är som en jättelik bra-att-ha-väska, där finns ALLT. Rena underkläder, servetter, first-aid-kit, bestick, kläder. Med mera.

Det var i alla fall en rolig upplevelse att åka på hotellvistelse med enbart min bebis, vi fick lite schysst egentid och jag fick lite shopping.
Nu är jag hemma och jag firade min ledighet med att göra pannkakor till min familj och nu sover lillRogga (och gör det förhoppningsvis hela natten) och min man är och hyr en bunt filmer så nu ska vi ha det helcosy som kompensation för vår uteblivna romantiska hotellvistelse.
-------------------
ps: tack TACK för alla kommentarer på förra inlägget. ni är så snälla.

ps igen: nu vaknade pojken som nyss var så trött och sov så fint. jaha.

coz

Fanns det inte något som hette husmorssemester? Och jag misstänker att det fanns en osak till dem?
Jag hoppas du kan få sticka iväg så där igen nån gång per år - och se till att det alltid finns kalsonger i bilen :)

2004-10-17 10:44:54

Pocks

Ah vasd majjigt! Det later underbart!

2004-10-17 14:58:36


Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2004-10-03
Antal texter
1 138
Övrigt
Valspråk

Jag tar ett helvete i taget.