Måndag

Corn 2004-10-11 21:06 (2 kommentarer)
12.30 Vi sitter på ett ganska trist fik som har många glassorter och är populärt på sommarkvällar, jag äter en räkmacka och min man äter dagens rätt = kyckling. Min mamma har varit och hälsat på och hon ska snart ta tåget hem. Fiket har rosa väggar och massor av delicatoprodukter och de är goda men tråkiga och jag blir sur för mitt favoritfik har just slagit igen, det enda fiket med schyssta vegetariska hembakade grejer. Bläblä.

12.45 Vinkar av modern, barnen somnar väldigt lägligt, samtidigt båda två, så vi tar vagnarna och går ner till vattnet som finns mitt i stan, vid stadens berömda vy SJÖBODARNA som är hela stadens image men jag har aldrig varit nere vid vattnet utan bara kollat på håll. Nu tar vi dock oss ner på träbryggan som går längsmed vattnet, nedanför bodarna, och där är det helt tomt, på somrarna är det klasar av människor som sitter där och solar. Vi sätter oss på en bänk och det är stark sol och den där speciella lukten av lönnlöv och vi småpratar och gör roliga ljud och kryper intill varandra och snor ihop oss. Jag börjar prata om kaffe och Flake springer iväg till närmsta café och kommer tillbaka med en pappersmugg (åh! det känns så kontinentalt) med svagt kaffe med en massa mjölkskum. Det är varmt och gott ändå. Vi sitter där ett bra tag, ser ett stim med tusentals pyttesmå fiskar som står alldeles still och sen ser vi något ännu konstigare, en mink (?) eller hermelin eller någotsånt som springer på kanalkanten nere vid vattnet. Bor den där?

13.40 och sen när den äldsta pojken vaknar går vi till en skoaffär och är där säkert en timme och köper barnskor och Flake köper snygga skor, Adidaskopior som heter Peperoni, säkert snikkvalitet. Jag köper ett par svarta halvhöga kängor med sån där fyrkantig tå som det är på allting nu, högerfoten är jätteskön men vänsterfoten är oskön men jag köper dem ändå, fast med den där hårda känslan mot hälen naggandes bak i huvudet, skoaffären är snål med endast tre dagars öppet köp så nu måste jag hem och gå runt i dem och känna efter. Behålla eller inte behålla. Jag intalar mig att jag faktiskt BEHÖVER ett par lite snyggare dojor, som de här är, det gör inte så mycket om de inte är jättesköna för hemma kan jag ändå larva omkring med mina fodrade skinnstövlar, typiska bondstövlar, de är sköna och ergonomiska. De här nya ska jag ha när jag far till stan och vill vara snygg. Det duger inte längre med mina fyraochetthalvtåriga converse som är satans snea eller mina dr martens som är håliga (och åtta år gamla).

16.00 hemma, jag gör en stor gryta ratatouille av squash, lök, tomat och paprika, salvia och timjan. Det är gott och vi äter den med bulgur.
Hela helgen har vi gjort höstiga saker, torkat äpplen, hämtat in ved och eldat överallt, och så vidare. Dragit på oss raggsockor.
ELLE har kommit och jag gillar verkligen den tidningen, även om det känns otippat för att vara jag.

Jag har lärt mig ett nytt ord, eller en förkortning: NAK. Det står för nursing at keyboard, alltså "ammar vid tangentbord" och är en bra förkortning när man chattar eller så, som förklaring till varför man inte använder stora bokstäver etc. Fast det gör jag ju sällan, oavsett om jag ammar eller ej.

Hemma är vi airguitar geeks.

balletdancer

Oh, vad mysigt det låter att sitta där på bänken med någon som älskar en... *mkt avundsjuk*

2004-10-12 06:27:04

Heidi

Neimen hallo, Corn. Koseleg å finna tekstane dine her. Kva har skjedd med Andedrakt? Har ikkje kome inn der dei siste dagane...

2004-10-12 20:52:32


Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2004-10-03
Antal texter
1 138
Övrigt
Valspråk

Jag tar ett helvete i taget.