Inifrån eller utifrån?

kicko 2004-09-04 21:03 (5 kommentarer)
Som jag skrev för ett par veckor sen står jag inför ett val som, vilken väg jag än väljer, kommer leda till att jag i viss mån går sönder.
Känslomässigt har jag redan valt men jag vågar inte ta steget, eftersom jag inte är beredd på smärtan. Samtidigt vet jag att det inte gör mindre ont av att vela först- och är det egentligen inte minuspoäng för tvekan? Eller gäller det bara hästhoppning?

I ett maratontelefonsamtal idag fastställde jag att det lite är som att välja mellan att långsamt gå sönder inifrån eller snabbt utifrån. Genom att inte välja kommer jag otvivelaktligen gå sönder, bit för bit, möjligen så långsamt att jag inte märker det förrens alla bitarna redan är borttappade eftersom skalet hela tiden varit hyffsat intakt och det tar jättelång tid innan jag hittar alla bitar igen, och får ihop dem till nåt som liknar mig. Det var vad som hände förra gången. Vill inte gärna dit igen, tackar som frågar.
Genom att välja kommer skalet troligen gå sönder, men kärnan vara intakt. Det gäller bara att skalet inte går sönder mer än att det går att hålla ihop, så att innehållet inte rinner iväg innan jag lagat mig.
Där nånstans är jag just nu, tror jag. Jag vänder och vrider undrar om nån vinkel är skonsammare än nån annan, allt för att minimera skadan på skalet. Fast egentligen vet jag att det inte lämnas några garantier, men att det finns gott om hjälpsamma händer att hålla mig samman om det behövs, och för att leta borttappade bitar.

Medan jag väntar smulas långsamt insidan sönder, bara...
Vänta nu - var det inte det jag skulle undvika?
Hallå ja?

Dumma, fega lilla kicki...

kakor

Ja, skäms över att du inte kan välja mellan pest och kolera.

Det kommer att ordna sig. Som sagt, händer finns det gott om, hur det än går. Tycker du ska vara stolt som kan tänka något sånär klart i en knepig situation.

2004-09-04 21:14:23

nina

Darling, du vet vad som är rätt att göra och det finns inte ngr val... bara olika tillfällen. Det gör ont men det kommer gott ur det. *puss*

2004-09-04 22:10:04

Nillan

Det låter som att du redan vet vad du helst vill välja..men jag förstår att det kan vara svårt att ta steget.Det är bra att du är medveten om att någonting är fel..för det vore hemskt att vakna upp en dag och inse att man kunnat göra någonting åt det, men inte vågade. Jag tror att du vågar..det är bara att hålla andan och hoppa från 10an ..om det nu blir magplask så gör det ont..men man överlever.

2004-09-04 22:29:48

Frigg

Älskade du!
*håller om*
Beslutet är ditt. Och just det, att beslutet är ditt, gissar jag är den största smärtan. Att du inser att det är ett vägval och att du står där i vägskälet. Att du har makten att välja innebär att det inte bara händer dig - och just det... Det gör ont.

2004-09-04 22:51:31

Anni

En tanke som kan hjälpa - om det hade gällt din bästa vän - hur skulle du råda henne att göra?
Kram!

2004-09-06 10:16:48


Info
Namn
Kicki
Född
-
Hemstad
Nkp
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2003-02-13
Antal texter
803
Övrigt
Valspråk

Never underestimate the power of human stupidity

Utmärkelser
  • Hypodeas jultävling 2005
  • Lövtävlingen 2006
  • Lövtävlingen 2007