hemma igen

kicko 2004-07-28 12:56 (3 kommentarer)
En vecka hos systerskapet gick fort.
Fast det var bara 6dagar förstås.
Det känns kortare än så, inte så mkt inplanerat iår - en aktivitet om dan ungefär. Trevligt och sådär i alla fall.

Jag undrar ibland om jag lägger vikt vid fel saker när det gäller människor. Syrrans karl är trevlig men ack så trångsynt och fördomsfull och jag känner att jag aldrig skulle kunna leva med en sån människa - medan syrran helt enkelt går ifrån när han börjar diskutera nåt, suckar lite och säger att hon slutade bry sig i att argumentera emot för flera år sen.
Kanske funkar det att leva så? Själv känner jag att jag kan vara vän med såna människor men för att leva ihop krävs mer - jag vill inte behöva undvika en massa ämnen hela tiden.
Å andra sidan gör jag ju det nu med - det finns saker jag gör och säger som älsklingen tar illa vid sig av, med resultat att jag försöker tona ner mig på de områdena. Är steget därifrån till att dela liv med nån som tycker att missbrukare förtjänar ett nackskott och har fördomar om invandrare väl värdig vilken Sverigepartist som helst så värst långt?
Jag är väl bevandrad i konsten att skilja på person, åsikt och handling - men även om jag tycker väldigt bra om personer vars åsikter jag inte delar tror jag mig behöva en gemensam värderingsgrund med den jag lever med.
Kanske min syster inte har samma krav. Eller kanske hon innerst inne delar sin karls värderingar. Vad vet jag. Jag är i alla fall glad att jag har min älskling, med sitt överdimensionerade rättvisepatos och allt.

Frigg

Jag skulle inte kunna leva med en människa som var trångsynt och fördomsfull. Tänk att leva med en homofob - och ta hem Pnutt på besök?
Nä! Åsiker jag inte delar må han ha den gode Oden. Men det är åsikter som inte har någon praktisk betydelse i vår vardag.
Sedan tror jag att vi alla tonar ner oss själva en smula på vissa områden - just för vår partners skull. Det är en del av partnerkompromissandet som behöver göras för att en relation ska funka. Men då måste båda göra sånna eftergifter.

Fast när jag tänker efter så känns det inte som jag tonat ner speciellt mycket med Oden. Eller så har jag bara hittat andra ställen eller sätt att få utlopp för mig...?

2004-07-28 13:21:37

Jazz

Är steget så värst långt? Jag tycker det. Kanske inte nödvändigtvis på en generell nivå, men på personlig. För mig är det oerhörd skillnad i vilka ämnen inskränkthet gör sig mest synbar. Jag har prövat att leva med en människa med väldigt annorlunda livsfilosofi än jag själv. Och det var smärtsamt och plågsamt. Vare sig jag undvek eller konfronterade. Främst för att det var en viktig grund för mig personligen. Hade vi gått så brett i sär i något annat hade det säkert gått.
Din syster kanske bara inte tycker just de värderingarna (vare sig hans eller sina egna) är de viktigaste av alla värderingar man har?

2004-07-28 13:50:42

Anni

Det beror nog mycket på vad det gäller. Visst måste man kompromissa i en relation, men nånstans går gränsen för vad man verkligen tycker är viktigt ända in i hjärteroten. Där tror jag inte man kan kompromissa i längden. Sen är det säkert olika var gränsen går för olika personer.

2004-07-28 18:25:01


Info
Namn
Kicki
Född
-
Hemstad
Nkp
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2003-02-13
Antal texter
803
Övrigt
Valspråk

Never underestimate the power of human stupidity

Utmärkelser
  • Hypodeas jultävling 2005
  • Lövtävlingen 2006
  • Lövtävlingen 2007