Till förstasidan

 
jag.blir. snart. tokig. - 2020-08-28 08:08
nämen alltså ibland tror jag att jag blir g-a-l-e-n. och nu är jag såklart extra känslig p g a situationen med N (gjorde dom inläggen hemliga för jag vill inte hänga ut henne även om jag tror risken att någon skulle läsa och fatta att det var vi IRL är minimal, men, ja, ni fattar), men för närvarande blir jag skogstokig på mitt jobb. i min lilla grupp är allting bra, ja förutom att alla ska ha barn och inte kommer att vara här nästa säsong men det är ju en annan femma. men alla är normala, trevliga, pålitliga, jobbar på, gör det de ska och har en allmänt positiv och trevlig attityd.

men allting annat! det är så segt och tungrott och det känns som att man inte kommer någonstans med någonting. och den nya produktionschefen, från och med nu kallad pucko-P, är ju fan i mig helt gränslös när det gäller att bete sig. först gick han ut i stor stil med att han skulle minsann inte ha någon semester nu i sommar, att det var helt onödigt att ta semester när man har som mest att göra, man kan lika gärna ta semester på hösten, det är mycket bättre både för företaget och i största allmänhet, att inte alla gör det? jaha, sen var det kanske inte så himla lätt att jobba som han hade trott för i slutet av juli så var han (enligt uppgift från andra, jag var ju inte här) helt slut (tilläggas ska att han har ett barn på kanske 2 år och ett som är relativt nyfödd, nu tror jag i och för sig att hans sambo drar ett jättelass och att han mansgrisar sig igenom livet, men ändå) och fredagen innan jag skulle börja jobba så meddelade han bara att han skulle ha två veckors semester och så drog han. ingen överlämning eller någonting som man ändå tycker är lite rimligt att man har när man ska vara borta en längre tid. jag var inte på något sätt värst drabbad, utan produktionsplaneraren och logistikansvarig tog de stora smällarna. men jag tycker det var dåligt. jaha, men jag hade i alla fall en plan att vi skulle beta av vissa grejer i en viss takt för att vara i fas inför vår jävelrevision i mitten av september. nu fick jag ju börja med att försöka boka om en massa möten, och alla som försökt boka möten med fler än en person vet att det är ett femtonspel av guds nåde. tyckte dock att jag fick ihop det hyfsat, men sen rasade allting igen för han blev sjuk. det kan man ju såklart inte hjälpa så det var ju bara att börja pussla igen.

så igår kom han tillbaka. det började med att han dök upp utanför fönstret till min kollegas rum där jag och min kollega satt och höll på med en grej. istället för att gå in i lokalen, hälsa och fråga om det var okej att störa som en normal människa gör när man ser att två människor sitter och är upptagna med något, ja då står han kvar utanför huset, knackar på fönstret och när vi tittade upp så pekade han på min kollega och liksom vinkade med pekfingret mot sig sådär som folk gör när de demonstrativt ska visa att de vill att man ska komma dit istället för att de ska komma till en. så otroligt barnsligt, och min kollega bara "han får vänta" och så gjorde vi klart vårt.

jaha, så skulle vi ha ett möte på förmiddagen. som han såklart inte dök upp till, utan vi fick ringa och efterlysa honom. då kommer han insläntrande och damp ner på en stol som nån jävla högstadieelev. sedan satt han där och sa inget och såg helt jävla oengagerad ut. det var ett möte som handlade om kundrelaterade avvikelser så man tycker ju att han som är produktionschef skulle kunna visa lite mer engagemang i vårt kvalitetsarbete, men det var tydligen för mycket begärt.
så kom vi till en fråga som rörde honom. vi ska ha en certifieringssymbol på vissa etiketter och det har varit ett himla meckande med att få till en lösning, för den etikettskrivaren är inte med i vårt nätverk utan måste hanteras lokalt. och programvaran är något hemmasnickrat hittepå av en tidigare anställd. vår IT-avdelning sitter i ett annat land och han som brukar fixa sånt här är i riskgrupp så han reser ingenstans. jamen till slut fick jag igenom att vi skulle ta in en konsult och pucko-P fick i uppdrag att kontakta dom och lösa detta asap. sen hände det ingenting på rätt lång tid, för pucko-p verkar tycka att det räcker med att skicka ett mail och sen har man gjort sitt oavsett om man får svar eller ej. sen hade konsultföretaget semesterstängt och sen hade de permitteringar och begränsat med resurser och fine, det köper jag. men så skulle vi följa upp detta igår och då svarar pucko-P att "det är klart". jag bara, vadå klart, det finns ju ingen symbol på etiketterna. jo, han upprepade och vidhöll att det var klart. "klart är det väl när symbolen finns på etiketten", menade jag, men han bara fortsatte att lalla om att det var klart för han hade mailat dom och de skulle återkomma. MEN DÅ ÄR MAN VÄL FÖR HELVETE INTE KLAR? och det märkliga är att i detta rum sitter andra människor, bland annat vår VD, och INGEN säger något? är det mig det är fel på eller vad är det jag inte fattar?

jaha, sen så sa jag till de församlade att de som har pågående ärenden i avvikelsesystemet måste gå in och hantera dom. pucko-P har kanske 50 öppna ärenden så även om det var riktat till alla så var det ju han som borde känna att han inte har gjort sitt jobb. får jag något svar? får jag någon respons? nix, istället vänder han sig till VD och börjar prata om något helt annat.

jaha, sen idag skulle jag försöka boka om ytterligare ett möte som vi skulle ha haft för längesen. eller rättare sagt förlänga det för vi har så himla mycket att gå igenom så att jag bedömde att det skulle ta mer än den timme som var avsatt. så jag tidigarelade mötet en halvtimme så att det skulle vara mellan 10.30-12 istället för 11-12, fick då svar från pucko-P att "då kan inte jag för jag kommer inte förrän 11 den dagen". svarade honom ganska härsket att det vore bra om han skrev in i sin kalender när han inte är på plats för annars är det nästan omöjligt att organisera några möten. då svarade han att "jag är nästan alltid på plats och det här dök upp sent i går eftermiddag".
JAMEN ELLER HUR? 1. är man "nästan alltid på plats" så tar man väl inte två veckors semester med obefintligt varsel. 2. även om något dyker upp "sent igår eftermiddag" kan man väl skriva in det i sin kalender? plus att han inte alls "nästan alltid är på plats", det är väldigt ofta som han kommer senare, går tidigare eller är någon annanstans än där han ska vara.

känner att den här stora konflikten, som jag lite har känt kommer att komma förr eller senare, kryper närmare och närmare. vi hade ju något slags möte angående vårt samarbete någon gång i maj. på hans initiativ, fast jag är övertygad om att det kom uppifrån. nä, men då var han ju så villig att ändra på allt för att det skulle funka bättre, och det gjorde det ju. i ett par veckor eller så, sen blev allt som vanligt igen.

och jag är så jävla trött på detta och på att vissa människor fan i mig bara får pågå. ingen säger ifrån, ingen talar om för dom att de är as. jag är 100 % övertygad om att pucko-S var en sån som satt längst bak i klassrummet och kastade snus och blöta papperstussar på andra och kallade alla tjejer för hora. såna fanns det gott om och de tar ju vägen någonstans.så jävla trött på allt. to be continued antar jag.
Föregående inlägg N&uaml;sta inlägg Ordbok - Prenumerera - Lista alla - RSS: Text/Kommentarer
sodanismo
jag får stressirritation bara av att läsa. HERREGUD vilket jävla stolpskott.

20-08-31 10:42


Kommentera!

Vilket användarnamn finns överst i listan till vänster?
Ditt namn:    

Du vet väl om att du underlättar för skribenterna om du skriver @namn: när du svarar någon i kommentarsfältet?

Tillåtna HTML-tagar: <b>, <i> och <u>

Info / Stat / Frågor

Namn: -
Född: 1968
Hemstad: -
E-post: -
Hemsida: fr utvalda
Medlem sedan: 2008-10-20 11:44
Antal texter: 1695
Övrigt:- Skicka hypobrev -

VALSPRÅK det finns inget mörker. det finns bara brist på ljus.