jaha

.jag 2020-08-12 09:04 (inga kommentarer)
tillbaks till jobbet efter semestern och tja, nu är väl allt som det brukar? semestern var bra och skön och vilsam. vi gjorde inte mycket och vi åkte ingenstans, men det brukar vi ju inte göra så jag har inte mycket att tillägga angående hemester och folk som förundras över att man faktiskt bara kan vara hemma när man är ledig. FAST DET ÄR DOM JU ÄNDÅ INTE? tycker det åks både hit och dit och hälsas på och trängs i affärer och på badstränder, men jaja. jag har ju i alla fall inte gjort det.

mr S har blivit kallad till anställningsintervju på måndag och håll nu alla hypotummar för att han får ett jobb, för det här med att vara arbetslös är inte hans grej. det vet jag ju sedan innan. inte så att han klättrar på väggarna och vill ha något att göra. han vill ju jobba, det är absolut inte det. och han söker jobb, det är inte det heller. det är mer att det går så oproportionerligt mycket tid åt det här jobbsökandet. och då är det alltså inte jobbsökandet i sig som tar tid utan 95 % av tiden handlar om att ta sig över tröskeln. och den tröskeln är gigantisk. och det är ju inte jättekul att gång efter annan få höra att han inte kunnat göra ditt och inte kunnat göra datt för att han "måste söka jobb". och sen har det gått en hel dag och det enda han åstadkommit är typ att han skrivit ut några annonser. DET KRYPER I HELA KROPPEN när jag ser det. det konstiga är att han har ju ingen startsträcka alls när han jobbar. sitt jobb sköter han exemplariskt, är aldrig hemma, kommer alltid i tid, sätter igång direkt, gör det han ska, är noggrann, metodisk och strukturerad. men det går tydligen inte att applicera på hur man sköter saker hemma.

har dock blivit ganska bra på att strunta i det och inte försöka mig på att reformera honom, för det går ju ändå inte och det slutar ju ändå bara med tjafs. men det irriterar mig när det finns tusen andra saker som också behöver göras och som han har sagt han ska göra, men så har han "inte hunnit" eftersom han har "sökt jobb". men det verkar finnas obegränsad med tid att sitta och kolla på Youtube. OCH JAG VET att det är så här man kan bli när man är arbetslös, men jag kan ju få störa mig här eftersom jag försöker vara förlåtande och överseende när jag är hemma.
(jag har även erbjudit mig att söka jobb åt honom, dvs göra den administrativa biten som han tycker är så himla jobbig eftersom den inte är jobbig för mig och det skulle ta mig en bråkdel av tiden, men det vill han inte för då tar jag ifrån honom hans självkänsla. såatteh.)

ja, men annars är det bra. rätt skönt att vara tillbaka, skönt med rutiner. men nya produktionschefen, som sagt att han inte skulle ha någon semester i sommar utan skulle ta det senare i höst istället, var tydligen helt slutkörd och har semester nu. vilket innebär att jag måste boka om alla möten som inkluderar honom (många) de närmaste två veckorna. vilket innebär att tiden fram till årets jävelrevision, som i år är tidigarelagd och kommer att vara redan om någon månad, kommer att bli...vidrig. för det är så himla mycket som inte är gjort. magkänslan är urdålig. dock har jag flaggat för detta och klargjort att det inte är mitt ansvar att se till att andra sköter sina ansvarsområden. och det har min chef sagt att han står bakom. men för den sakens skull är det ju ingen jätterolig sits. men det får väl lösa sig. det gäller ju inte livet, förhoppningsvis.

Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2008-10-20
Antal texter
1 752
Övrigt
Valspråk

det finns inget mörker. det finns bara brist på ljus.