Till förstasidan

 
snart semester - 2020-07-08 12:42
jobbar sista veckan innan semestern nu och det känns underbart. det här året, som skulle bli så bra, alla förutsättningar fanns där, men det blev ändå bara sådär. corona, självklart. också att båda mina assistenter ska ha barn, en i höst och den andra i början av nästa år. den ena kommer att jobba halvtid nästa säsong, den andra gissningsvis inte alls. vilket innebär att jag kommer att få starta nästa säsong med nya medarbetare...IGEN. zzzZZZzzz. som vanligt med andra ord. BLÄ. aldrig kan man få vara riktigt glad.
rotar nu i mailkorgen och ska kontakta en av tre toppkandidater som sökte jobb här förra året för att höra om hen kanske möjligtvis är intresserad av ett litet vikariat under 2021. jamen försöka duger ju i alla fall?

annars: hade ett samtal med min chef igår bland annat angående ett projekt som jag har jobbat med som inte alls går som det ska. det är dock till 99 % inte mitt fel, men jag har ändå rätt så dåligt samvete för det eftersom...tja, man vill ju leverera. och så går det...sådär. men ja, han var nog inte hälften så bekymrad över det som jag var/är. eller i alla fall sa han ingenting om det. fick dessutom höra att jag skriver "fantastiska" rapporter och mötesprotokoll. mm, jag vet. men det är ju kul att någon annan uppmärksammar det också.

fick sedan ett mindre sammanbrott över vår nya produktionschef, satt och hade ett möte med vår VD angående ett och annat som inte blir gjort. vi har ett antal månadsmöten inom olika områden där man månad efter månad bara sitter och konstaterar att saker inte blivit gjorda och DET HÄNDER ALDRIG NÅGONTING. jag menade på att det var dålig arbetsmoral, har man en to-do-lista och sitt namn på den så gör man väl uppgiften för att det är ens jobb och om inte annat så för att det är pinsamt att stå som ansvarig och inte ha gjort sina arbetsuppgifter när det är dags för avstämning. men alla tänker ju uppenbarligen inte så, utan har inga som helst problem med att det står "inget att rapportera, inget att rapportera, inget att rapportera" överallt där man borde ha kunnat ge någon form av statusuppdatering. då menade han (VD) på att det var ju ingenting som var unikt för vårt företag, i andra grupper i organisationen där han sitter med så är det också tungrott. ja, men det beror ju kanske på att de inte har en som skriver "fantastiska" mötesprotokoll, jag har minsann sett hur det ser ut. man häpnar lite för många är döflummiga, man beskriver något ärende och vad man borde göra, men inte vad man har kommit fram till, vad som egentligen ska göras, vem som ska ansvara och när det ska vara klart. det är en av anledningarna till att mina protokoll är "fantastiska", för det finns inte en fråga som lämnar ett möte som jag leder utan att det har skapats en handlingsplan, utsetts en ansvarig och satts en deadline och sedan följs det upp på kommande möte. jag upprepar: INTE. EN. FRÅGA. och allting sammanfattas i en to-do-lista på slutet, orkar man inte läsa hela mötesprotokollet så kan man titta där och snabbt få en överblick eller bli påmind om vad man ska göra. eftersom jag leder 95 % av alla möten på mitt jobb så innebär detta att väldigt få saker faller mellan stolarna. och ändå är det väldigt mycket som är så extremt tungrott och det kan ta månader från beslut till handling bara om en så enkel sak som att sätta upp en jävla skylt om rökning förbjuden. och då fattar ni ju hur läget är med större projekt (inte alla, men många). S-E-G-T. ja, i alla fall, VD lovade att han skulle ta ett snack med produktionschefen för det är trots allt vissa saker som släpar som det är lagkrav på och då ligger det ju lite i VD:s intresse så att säga. men det retar mig - och det sa jag också - att det ska behövas att VD säger till för att det ska hända någonting. en grej har jag tjatat om i höstas, sagt att detta är ett krav enligt lag och paragraf si och så. vad händer? INGENTING. VD säger samma sak: då plötsligt fixas det på en eftermiddag.

blir.
så.
trött.

men nu är det snart semester. och jag hoppas det blir fyra veckor utan ett enda jobbsamtal. för mr S' vidkommande hoppas jag dock att det blir det. han blev ju uppsagd, jobbade sista dagen förra fredagen, var på en intervju för ett nytt jobb förra måndagen och de skulle "höra av sig i veckan". fast det har de inte gjort. så förmodligen blev det väl inget och nu är det ju sommar och semestertider och ingen jävel som anställer någon någonstans. men hoppas som sagt.Föregående inlägg Ordbok - Prenumerera - Lista alla - RSS: Text/Kommentarer

Kommentera!

Vilket användarnamn finns överst i listan till vänster?
Ditt namn:    

Du vet väl om att du underlättar för skribenterna om du skriver @namn: när du svarar någon i kommentarsfältet?

Tillåtna HTML-tagar: <b>, <i> och <u>

Info / Stat / Frågor

Namn: -
Född: 1968
Hemstad: -
E-post: -
Hemsida: fr utvalda
Medlem sedan: 2008-10-20 11:44
Antal texter: 1675
Övrigt:- Skicka hypobrev -

VALSPRÅK det finns inget mörker. det finns bara brist på ljus.