Till förstasidan

 
Läget i sjuklägret - 2020-07-02 17:11
Sådärja, har kommit upp i 50% arbete och gjorde i tisdags en så kallad POX-promenad på vårdcentralen. Jag hade så kass syresättning att läkaren ringde mig utanför sin arbetstid och meddelade att hon kontaktat akuten och ville att jag skulle åka dit. Jag behövde inte åka på kvällen utan kunde vänta till morgonen därpå. Spenderade således större delen av dagen på akuten igår. Det togs några blodprover, och ett EKG. Det konstaterades att jag nog har små blodproppar i lungorna men det var inte akut så först ville de återremittera mig till vårdcentalen. Jag protesterade och fick då löfte om att stå kvar som inskriven och få en kallelse till CT skickad hem närmaste dagarna.

Idag pratade jag med vårdcentralen igen. Jag har återbesök nästa vecka men i och med andningsbesvären som aldrig går över så frågade jag om det vore lämpligt med covid-19-test. Och ja, nu kom de alltså på att andningsbesvär (som jag haft sedan mars) är ett tydligt symtom på covid-19, särskilt i samband med låg syresättning, så nu får jag inte komma till vårdcentralen nästa vecka. Helt rimligt, men kunde de inte kommit på detta tidigare?!

Så nu är jag hemma på heltid igen. Ettårsdagen av mina många hälsoproblem och sjukskrivningar närmar sig. Vad FK kommer säga då står skrivet i stjärnorna. Hittills har det inte varit några problem, men självklart är det en oro att de inte längre ska godkänna min sjukskrivning. Och jobba kan jag inte just nu. Som läkaren skrev i senaste läkarintyget: E är sliten. Och så vidare.

Så, vi får se. Blodpropp, pleurit eller covid-19.
Föregående inlägg N&uaml;sta inlägg Ordbok - Prenumerera - Lista alla - RSS: Text/Kommentarer

Kommentera!

Vilket användarnamn finns överst i listan till vänster?
Ditt namn:    

Du vet väl om att du underlättar för skribenterna om du skriver @namn: när du svarar någon i kommentarsfältet?

Tillåtna HTML-tagar: <b>, <i> och <u>

Info / Stat / Frågor

Namn: -
Född: 1783
Hemstad: -
E-post: -
Hemsida:
Medlem sedan: 2001-08-09 13:16
Antal texter: 637
Övrigt:- Skicka hypobrev -

VALSPRÅK Sing while you may