Till förstasidan

 
by giving you no time instead of it all - 2019-05-21 06:31
helgen som gick var fantastisk på det sättet att det inte var ett smack inbokat. och regnade gjorde det också, helt perfekt. på lördagen tog jag först hundarna på promenad, sedan rensade jag ogräs i trädgården och fixade lunch. sedan hängde jag mest i soffan resten av dagen, slösurfade och kollade på serier och läste lite. på söndagen ungefär samma, fast sen sa mr S "kan vi inte hitta på något" så då åkte vi på bokloppis i grannstaden. fast jag blir så himla trött av sånt, trots att det var helt stillsamt och nästan lite bibliotekskänsla. men ändå tröttsamt, plus att jag fick svinont i nacken av att gå och bära en korg med böcker och gå med huvudet konstant vinklat för att läsa boktitlar. men i tanken var det trevligt.

och sen var det måndag och vardag igen. och igår kom det en HR-människa för att diskutera med mig angående mina anställningsvillkor. vi har aldrig haft någon HR-avdelning på mitt jobb, men nu finns det en koncerngemensam. vet inte riktigt vad funktionen är, jag tycker ju att HR skulle värna om...mig? men jag vet inte. min chef har ju "erbjudit" mig 5 extra semesterdagar per år, plus en överenskommelse om att jag själv får reglera eventuell övertid med lediga dagar när det passar och utan att det registreras. och det där med att kunna ha det lite fritt tilltalar ju mig en hel del. men jag vill ju först och främst se att det finns förutsättningar att göra på det sättet, och det gör det inte just nu även om det ändå har börjat peka på rätt håll. vi kom väl inte fram till något direkt beslut, och det är FAN vad det är svårt att stå på sig mot min nuvarande chef, han är så himla trevlig. det var mycket enklare med min förra chef där det liksom inte spelade någon roll om han tyckte att jag var a pain in the ass. men sen diskuterade vi lönen och min chef menade på att jag hade ju redan fått en högre löneökning jämfört med många andra, så det kunde jag ju se som en kompensation för utebliven övertidsersättning, och jag bara STOPP DÄR, min lite större löneökning var för att jag blev chef och fick personalansvar och den skulle jag egentligen haft redan i höstas så försök inte.

och så räknade jag lite på det och kom fram till att de där extra semesterdagarna motsvarade knappt en tusenlapp i månaden i pengar. och tar man ett genomsnitt av min övertidsersättning per månad de senaste åren så handlar det om flera tusen mer. så jag sa till den här HR-människan vid vårt samtal igår att nej, det här är alldeles för stor skillnad, jag går inte med på det. plus att det i nuläget saknas förutsättningar för att jag ska kunna jobba en normal heltid och jag vill se att det funkar först. viftade lite med kollektivavtalet och sa att det inte är okej med ett ensidigt beslut kring detta AND THAT'S HOW THINGS WORK HERE IN SWEDEN.

puh. ja, så nu ska HR-människan gå igenom mina beräkningar och begrunda detta och diskutera med min chef. och jag är lite orolig för att min chef ska tycka att jag är a pain in the ass, men samtidigt försöker jag skaka det av mig och tänka att jaha, men då får han väl tycka det då. för jag har fan i mig slitit röv och ställt upp och offrat både det ena och det andra för det här företaget, nu får jag väl ändå se om mitt hus, för det är ingen annan som kommer att göra det åt mig. och - skrämmande tanke: jag har kanske 15 år kvar i arbetslivet om jag tänker att jag ska gå i pension vid 65. 15 år är ju ingenting, jag är inne på mitt nittonde år här och det känns inte som att jag har varit här speciellt länge. så 15 år kan uppenbarligen gå väldigt fort och sen, här kommer själva poängen, så är det liksom för sent att göra något åt pensionen. det är lika bra att försöka roffa åt sig allt man kan fram till dess, tänker jag. någon jävla nytta ska man väl ändå ha för att man är en NYCKELPERSON.

jaja. vi får väl se vad det här landar någonstans. i övrigt rullar det på. hundkurs ikväll, bara några veckor kvar och sen är den också slut. jag har jättemånga bra idéer om kurser jag skulle vilja starta, men jag får försöka bromsa mig. BARA EN KURS I TAGET. och egentligen ingen alls, tänker en del av mig, jag borde bara vara hemma och slappa. men samtidigt, tänker en annan del av mig, så är det ju roligt, utvecklande, stimulerande. plus att det ändå känns lite som att man gör en god gärning med sitt ideella engagemang. oh yeah.

men nu är det dags att sätta fart. idag ska jag hänga med den nya produktionschefen hela dagen. eller det är väl han som ska hänga med mig. och jag har lite möten att förbereda, så det är väl lika bra att trampa gasen i botten.


Föregående inlägg N&uaml;sta inlägg Ordbok - Prenumerera - Lista alla - RSS: Text/Kommentarer
Jazzie
Fortsätt att vara pain in the ass så länge du är saklig, vilket du är. Tid är pengar och pengar är tid. Så det är bara för dem att räkna på värdet av det du har idag och hur mycket de skulle behöva kompensera för att det ska vara likvärdigt.
Så länge det handlar om fakta och inte känslor så tror jag man vinner mer respekt än vad man förlorar.

19-05-21 14:21


Kommentera!

Vilket användarnamn finns överst i listan till vänster?
Ditt namn:    

Du vet väl om att du underlättar för skribenterna om du skriver @namn: när du svarar någon i kommentarsfältet?

Tillåtna HTML-tagar: <b>, <i> och <u>

Info / Stat / Frågor

Namn: -
Född: 1968
Hemstad: -
E-post: -
Hemsida: fr utvalda
Medlem sedan: 2008-10-20 11:44
Antal texter: 1683
Övrigt:- Skicka hypobrev -

VALSPRÅK det finns inget mörker. det finns bara brist på ljus.