Nya bud

Lisasan 2021-04-28 11:56 (7 kommentarer)
Igår var den stora dagen. Skulle få reda på vad PAD efter operationen visade. Tyvärr hittades cancerceller i en av tre lymfkörtlar som togs ut från armhålan. Det innebär att det blir hela paketet med behandling. Först ny operation om två veckor. Man ska då ta ut en drös lymfkörtlar. Sedan vänta i 3-4 veckor på ny bedömning hos patologen. Efter det planeras cellgifter i 4-4,5 månader. Och efter det blir det strålning i ytterligare några veckor. Och till sist hormonbehandling i minst fem år.

Jag bröt ihop totalt hos läkaren. Inte för det faktum att cancern spridit sig, utan för att jag är så fruktansvärt orolig för att inte få smärtlindring. Jag sa att jag vägrar operation om jag inte blir lovad smärtlindring. Läkaren, som var av äldre stammen, förstod. Hon lovade mig att jag skulle få något utskrivet före operationen, om det skulle få mig att våga genomgå en till operation. Det kanske verkar fjuttigt och löjligt i sammanhanget, men det lidandet jag fick utstå sist var helt fruktansvärt, och det vill jag aldrig mer uppleva.

Det var ju inte riktigt det jag hade tänkt mig. Det innebär att sommaren blir en sörja av tappat hår, illamående och besök på Sahlgrenska. Men jag ska försöka göra det bästa av det. Just nu, idag, är jag mest förbannad på att VG-regionen har beslutat att putta in alla riskpatienter till fas 4 när det gäller covid-vaccination. Det innebär troligen att det inte blir något vaccin för mig på väldigt länge. När jag väl börjat med cellgifterna kan jag nog inte ta det.

Jaja, den som lever får se. Eller inte.

AnnA

2021-04-29 07:09:23

Jazzie

Är du säker att de har det för alla riskpersoner. Har du pratat med din cancer-läkare? Det kan finnas möjligheter utifrån din nuvarande situation.
Och jag tycker inte att det känns det minsta futtigt kring smärtlindring. Det är en väldig central del för dig och också i din förmåga att kunna läka och att kroppen ta till sig behandling

2021-04-29 14:48:33

Lisasan

@Jazzie Jag var på besök på onkologen idag och frågade, och de har ingen information om något vaccin alls. Jag anses vara en frisk patient till den dagen då jag börjar få cellgifterna, och då sjunker immunförsvaret totalt, så då är det för sent. Jag är med i en grupp för cancerdrabbade på FB och inte ens de som är mitt uppe i sina cellgiftsbehandlingar verkar komma att prioriteras, i alla fall inte av de bud de hittills har fått från sjukhuset. Det är helt horribelt hur dåligt det är skött i Västra Götalandsregionen. Men, det finns en chans att jag kan ha tur och få vaccin via vårdcentralen. Jag har fått skriva upp mig på väntelista och kommer bli uppringd om det blir vaccin över. Så jag hoppas på det!

2021-04-29 17:58:33

louise

Åh, det var inte detta jag ville läsa här när jag nu efter en himlarnas massa år klev in på hypodea för att titta om jag hittade några gamlisar från förr :,( Allt gott till dig lisasan, du kanske inte kommer ihåg mig efter 20 år men jag minns dig och corn vl. Kul att se att hypodea finns kvar också! Tänk om en kunde börja skriva igen, vad roligt det skulle vara!

2021-05-02 14:09:46

Lisasan

@louise Roligt att se dig här efter alla år! Med mig är det skit och elände, men jag satsar på att 2022 kommer bli ett bättre år. Jag hoppas allt är väl med dig!

2021-05-02 14:38:17

sodanismo

2021-05-05 08:31:02

louise

Kämpa och kriga! ❤

Med mig är allt väl! Hittade en massa texter jag skrivit ut härifrån och andedräkt, och blev nostalgisk. Blev superglad när jag såg att hypodea lever vidare, och några bekanta namn! Ska försöka titta in lite oftare och läsa!

2021-05-08 13:24:40


Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2001-08-09
Antal texter
649
Övrigt
Valspråk

Sing while you may