ljusning?

.jag 2020-11-10 08:59 (inga kommentarer)
jag är och har varit extremt stressad över min jobbsituation. över mitt viktiga projekt som ALDRIG blir klart eftersom jag hela året har fått prioritera bort att arbeta med det. över hur det ska bli nästa säsong, med en (relativt nybliven tvåbarnsförälder) som ska jobba 60 % och en på heltid från ett annat bolag som inte pratar eller förstår svenska, som ska ha någonstans att bo dessutom. och så hitta någon som kan jobba resterande 40 %. sista delen har satt myror i huvudet på mig, för hur jag än har funderat så blir det inte bra. för det första att ens hitta någon som vill jobba (eller i alla fall ha betalt för) så lite. och sedan att lära upp någon som sedan bara ska jobba två dagar i veckan på ett jobb där allting går i ett och man måste vara uppdaterad hela tiden på vad som händer. instruktioner i all ära, men vissa saker måste man bara få göra rent fysiskt i verkligheten för att kunna lära sig, och allting går inte heller att schemalägga så att man kan tajma det med de där två dagarna.

utöver det så kommer vi till situationen att F (blivande medarbetaren från det utländska bolaget), som är ny, ska jobba tillsammans med någon som är ännu nyare och som dessutom aldrig kommer att få möjlighet att få en vettig upplärning eller få kontinuitet i någonting eller att hålla sig uppdaterad på det senaste. andra saker som håller mig vaken om nätterna är att M, min gravida medarbetare, får mer och mer ont i ryggen och frågan är ens om hon pallar att jobba säsongen ut. i vanliga fall brukar vi sätta produktionsstopp runt första advent och därefter är det väl inget som egentligen inte skulle kunna vänta till E kommer tillbaks i februari, men i år ska vi ha anläggningen standby för produktion ända fram till jul. och det innebär att om M inte är här så blir det jag som - IGEN - får släppa mitt och gå tillbaka till mina gamla arbetsuppgifter, för vilken gång i ordningen vet jag inte.

men, men. igår hade jag möte med mina chefer, min nya och min gamla (som är min nya chefs chef), dels om projektet och dels om nästa säsong. och angående projektet är han/dom väldigt förstående, tack och lov. jag får lite andrum och förhoppningsvis också möjlighet att slutföra och gå i land med detta med en något tilltufsad ära i behåll. vad gäller nästa säsong så skulle min gamla chef sondera terrängen med sin chef och återkomma. vilket han gjorde idag, med positivt besked. högsta chefen hade pratat med CEO och fått loss pengar till att anställa en på heltid under högsäsongen. det ger ju helt andra förutsättningar, dels utgår jag från att det är MYCKET lättare att hitta någon när man kan erbjuda 100 % anställning under låt oss säga 6 månader jämfört med 40 % anställning under kanske 10 månader. dels blir det lättare att lära upp när man får kontinuitet i upplärningen. dels kan man dedikera denna person till att stötta sådana bitar där F på grund av språkproblem kan få problem. och ja, allting blir ju enklare och jag kände att mina axlar sjönk cirka en decimeter under detta samtal. sen återstår såklart att hitta någon som är vettig, det är ju kanske inte det lättaste vet jag ju. men det blir nästa bekymmer.

och bostad till F är fixad så den biten kan jag också släppa. fortfarande återstår en massa problem såklart och nya lär väl dyka upp, men några har försvunnit. och mr S har börjat sitt nya jobb och fick en bra känsla. så just idag är det bra, man får väl leva på det så länge det nu varar.

Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2008-10-20
Antal texter
1 718
Övrigt
Valspråk

det finns inget mörker. det finns bara brist på ljus.