stressad

.jag 2020-10-21 06:59 (1 kommentar)
idag ska jag ha projektmöte hela långa dagen. ett projekt som jag verkligen inte vill jobba med men som jag ändå blivit inslängd i för...ja jag vet inte riktigt. för att det passar min roll, typ. eller för att det inte finns någon annan. idag kommer det hit en som är produktchef i ett annat bolag hit och jag ser måttligt fram mot det, för i det bolaget (eller om det är så i hela det landet) är det en helt annan kultur där man liksom ska buga och bocka för doktor si och doktor så (alltså inte läkare utan såna som har doktorerat i någonting) och det är väldigt viktigt med hierarki och titlar och att man tilltalar folk på rätt sätt och adresserar frågan på rätt nivå. jag besökte det bolaget för ett par år sedan och de här doktorerna svävade omkring i vita labbrockar med alla sina titlar broderade på bröstfickan och var väldigt viktiga och von oben och aldrig att de skulle drömma om att ställa sig och göra labbjobb på samma nivå som en laboratorieassistent. och det är så olikt hur vi har det, för säga vad man vill om mitt jobb, vi sätter ändå en ära i att allas jobb är lika viktiga och ingen är förmer än någon annan.

nu har jag haft en hel del kontakt med den här produktchefen/doktorn i olika ärenden och jag har en känsla av att han liksom förväntar sig av mig att jag har det som han. så här: i vår koncern tillverkar vi i huvudsak två olika produkter (såklart med en massa olika undervarianter, men ändå två huvudtyper). i vårt bolag tillverkas båda sorterna (A+B) och i doktorns tillverkas bara den ena (B). ska man generalisera så är A kemiskt sett något enklare men mer tidskrävande, och B har en mer komplex kemi men är mindre tidskrävande både att tillverka och labba med. jag är cirka tusen gånger bättre på produkt A än B, vilket beror på att jag har jobbat med produkt A i 20 år medan vi inte började tillverka produkt B här förrän för 7-8 år sedan och då fanns det en produktspecialist som skötte det mesta runt denna linje. men han har slutat nu och då flyttades huvudansvaret för produkt B till doktorns bolag och doktorn blev i samma veva produktchef för produkt B, det vill säga ytterst ansvarig för allt som rör produkt B i hela koncernen. so far so good, men jag har känslan av att doktorn tänker att jag förutom allt annat jag är även ska vara den nya produktspecialisten för produkt B. OCH DET ÄR JAG INTE. jag har sagt och förklarat hundra gånger att jag anser att jag inte har tillräcklig kunskap för produktlinje B. jag kan göra basic grejer, men absolut inte produktutveckla, och jag har inte tid att göra det heller. men det verkar inte gå in utan det verkar som att doktorn tror att det bara handlar om att han inte frågar på rätt sätt. som det nog handlar om ifall man ska få honom att göra vissa grejer, noga som det är med hierarkin där.

vi får väl helt enkelt se vad denna dag bär i sitt sköte. och imorgon ska jag träffa min nya chef. och sedan ryktas det om att vår koncern ska säljas och att det ska komma potentiella köpare och titta idag eller imorgon. vi blev ju uppköpta av ett riskkapitalbolag för några år sedan och de har redan från början sagt att deras målsättning är att verksamheten ska renodlas, bli lönsam(mare) och sedan säljas igen. hade jag varit riskkapitalbolag så hade jag aldrig sålt i en så turbulent tid som det är nu, men nu är jag ju inte det och de har kanske fått ett erbjudande som inte går att motstå. så det är väl bara att sitta still i båten och se vad som händer helt enkelt.

AnnA

Yeeesses! Jag får andnöd bara jag läser dina senaste texter. Du är ingen dålig människa för att du inte hinner med 3 heltidsjobb. Gör det viktigaste, delegera och låt resten vara. Om allt funkar som vanligt när någon är borta, kommer det aldrig att behövas en ersättare. Du är ju redan där...
Själv fattade jag ett livsavgörande beslut för 1,5 år sedan när jag lämnade min befattning som chef med personalansvar och gick ned till 80%. Jobbar kvar på samma företag, men en ny chef får slita sitt hår med alla möten, deadlines och mansdominerad ledningsgrupp.
Vill bara säga, var rädd om dig! Ingen annan är det <3

2020-10-22 20:34:32


Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2008-10-20
Antal texter
1 716
Övrigt
Valspråk

det finns inget mörker. det finns bara brist på ljus.