Jo idag måste jag skriva

Anni 2017-04-07 22:57 (1 kommentar)
Det var länge sen jag var här nu. Men idag måste jag skriva.

Vi vet inte ännu vem som gjort det eller varför, men såklart går allas tankar till terrorism. Såklart vi blir rädda! Och det är ju just det dom vill, galningarna som gör sånt här.

Samtidigt hör jag om alla underbara människor som hjälper främlingar med husrum och stöttar varandra på olika sätt. Passar varandras barn när föräldrarna inte kan ta sig hem. Min telefon har gått varm hela kvällen av folk som undrar hur vännerna mår.

Kampen mellan gott och ont blev väldigt synlig här idag. Men egentligen pågår den varje dag, inuti var och en av oss. Vilken tanke ska vinna? Kärleken eller rädslan? Alla de små valen vi gör bygger världen på sikt. De människor som idag står upp för varandra, bryr sej om, visar medkänsla, väljer att våga lita på och ta emot främlingar - de kämpar för godhet, trygghet och tillit.

Det är så mitt Stockholm är och ska få vara!

LaBonita

Vi får vara rädda. Vi ska vara försiktiga. Men rädslan får inte styra vad vi gör och tänker om andra människor. Samtidigt som jag är chockad och rädd kan jag inte låta bli att känna sådan glädje över allt stockholmarna har gjort för varandra i det här.

2017-04-08 13:47:22


Info
Namn
Anni
Född
-
Hemstad
Västkusten
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2004-07-12
Antal texter
1 442
Övrigt
Valspråk

Lev livet levande!