Trivseln

Lisasan 2015-11-21 12:01 (inga kommentarer)
Jag trivs utomordentligt bra på jobbet. Det är kul att gå dit. Inte så kul att vakna 5.30 när det är mörkt ute, men väl på bussen är det helt okej. Och väl där och med kaffekoppen nyfylld på skrivbordet - perfekt.

Mina arbetsuppgifter är som dom är. Vissa saker skulle jag gladeligen lämna över till andra, men det går inte riktigt. Det största delen av min tjänst består av en typ av arbetsuppgift som endast jag och min kollega på 60% kan utföra. Vi måste prioritera det, det är det viktigaste av allt.

Sedan har det talats om ännu en arbetsuppgift som jag gärna skulle ta mig an. Något utvecklande och roligt, om än svårt. Jag är den enda på hela stället som faktiskt vill ta hand om detta. Inte bara för att det skulle vara en fjäder i hatten, utan för att jag faktiskt skulle tycka det var roligt. Tyvärr finns inte tiden idag. Ska jag ta hand om detta måste det skäras i något annat. Och det går inte att ta bort den viktigaste arbetsuppgiften. Då återstår de där mindre kvalificerade jobben som vem som helst kan utföra.

Jag funderar på om jag vid tillfälle framöver ska försöka deala lite. Be om den här arbetsuppgiften som ingen vill ha mot att i gengäld slippa det som andra kan göra. Problemet blir att det som andra kan göra gör jag snabbt och för andra kommer det ta tid. Men det går. Och andra vill säkert inte ta hand om de mindre kvalificerade uppgifterna, det är liksom lite av det administrativa skitjobbet som någon måste ta i. Post, scanning, arkivering, typ.

Till råga på allt har jag nu blivit tillfrågad om jag vill utbilda övriga på stället. IT-kunskaperna är inte bra överlag och jag är den enda som har kunskap att utbilda resten. Problemet är att jag är livrädd för att ta mig an en roll som lärare. Men sedan slog det mig, att det är kanske precis det jag borde försöka göra. Bara för att det kan vara utvecklande. Ett krav skulle vara då att göra det i en mindre grupp till att börja med. Kanske 5 personer. Så man kan hålla det på en ganska låg nivå till att börja med.

Det är mycket nu. Dessutom har jag kommit in på vidareutbildningen jag sökt. Så till våren ska jag jobba 100% med två småbarn hemma, och dessutom plugga 50% på distans. I två år. Japp, sån är jag.

Vi får väl se om detta håller.

Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2001-08-09
Antal texter
660
Övrigt
Valspråk

Sing while you may