Vad i hela jävla världen?!?!

LaBonita 2015-10-09 21:38 (5 kommentarer)
Men för helvete världen?!
Förutom allt kaos i världen med en massiv våg av flyktingar som försöker ta sig upp till europa och rasisterna som bara tycks bli fler och fler (eller om det bara är så att de plötsligt vågar bekänna färg...) så är det kaos på jobbet och bland vänner?

Vän - blir illa bemött och behandlad efter en händelse i det fackliga arbetet. Det som händes förstoras upp på ett sätt som inte står i propotion till det som hände och hon mår väldigt dålig. Ovan på det mådde hennes far psykiskt mycket dåligt, talade om självmord och så dog hennes morbror i hjärntumör. Hon försöker hålla ihop, hitta ett förhållningsätt och ta upp det berörd.

För nästan två veckor sedan blev en kollega out of the blue avstängd från arbetet och idag berättade han att de begärt avsked och att han inte kommer tillbaka. Det är från arbetsgivarens sida ett väldigt hysch hysch. Men det låter på dem som om han våldfört sig på någon. Jag har fått höra hans sida och det som händer står inte i propotion (hört det förut?) till hur arbetsgivaren nu agerar. Jag vill göra en Idol-Kishti och skrika "DET ÄR ORIMLIGT!!!!!!!!!" Det måste ligga nåt annat bakom.
och innan ni frågar.. jag tror honom.. han har inte gjort det han anklagas för. Och skulle han ha gjort det, är deras handlande ändå inte rimligt.
Han mår skitdåligt och försöker hålla ihop.

Att han försvinner från jobbet innebär totalkaos. Hans kompetens är nödvändig. Så mycket av arbetet hänger på honom. Han är skitduktig. Smart. Snabb. Och fullständigt jävla nödvändig på så väldigt många plan.

Det måste vara något annat som ligger bakom detta. Orsaken är bara en förevändning. Det är ORIMLIGT!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Och så mamma då.. de där fantastiska lungorna.. hon har kronisk avstötning. Hur länge kommer hon att leva? Hur kommer hon att dö? Kommer hon att kvävas till döds som före lungbytet? Hon har ångest och försöker hålla ihop.

Har haft långa samtal med de två första idag.
Min vän berättade att hon försökte komma på vad livet ville säga med att låta allt detta hända, att det aldrig blir lugnt, att det bara händer ny skit hela tiden. Jag svarade att det enda bra som kommer av det är att vänskapsbanden stärks. Vi vet både hon och jag och kollegan vilka som finns där när det behövs. Resten är tamefan bara bevis på att nånting är jävligt fel med världen.

För helvete världen!!

AnnA

Vad roligt att se dig här igen!

Och utan att ha någon som helst vetskap om vad som ligger bakom med din kollega, kan jag bara berätta om en sak som hänt på en av mina arbetsplatser för länge sedan. Ingen kunde i sin vildaste fantasi tro det personen anklagades för och man kände sig själv både lurad och kränkt. Nog sjutton borde man märkt något tyckte man? En person man suttit och fikat och skrattat med, ätit av kakor som bjudits på osv. Men nej, det står inte i pannan på folk att de är oärliga, ljuger och är långt utanför lagens långa arm. Personen i fråga var pedofil och fick ett långt fängelsestraff. Därmed säger jag inte att detta gäller din kollega, ville bara berätta att ibland är saker verkligen inte som man tror. Kram

2015-10-11 08:54:29

LaBonita

Självklart inte @AnnA, jag kan bli ljugen för. Det är jag fullt medveten om. Men jag tror inte det. Och som jag sa även OM han har gjort det han anklagas för är konsekvenserna för stora. Reaktionen är orimlig och sättet det hanterats på är så galet även om det är sant.

2015-10-12 18:49:14

AnnA

Ja, det är tråkigt när saker får helt fel proportioner. Hoppas det ordnar sig! Kram

2015-10-14 07:04:57

LaBonita

tack @AnnA

2015-10-15 19:10:30

Malenan

<3

2016-01-15 15:07:22


Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2013-11-26
Antal texter
21
Övrigt
Valspråk