Att vara effektiv

Lisasan 2015-10-03 12:55 (inga kommentarer)
Denna lördag skulle jag kunna skriva en repris på förra fredagens text. Same same. Trött, har inte hunnit med allt på jobbet, har slitit hund för att underlätta för alla andra.

En skillnad är dock att jag pratat med cheferna om problemen. Vissa uppgifter, som bara jag kan göra, måste få prioritet. Det är alla med på. Andra uppgifter, som vi alla kan göra, enkla saker, ska inte bara läggas på mig. Det ska "alla" hjälpa till med. De enda som ska servas så långt det går är förstås läkarna. Av tradition, och av ekonomiska skäl. Rullar deras arbete kommer mer pengar in, vilket gör att företaget går bättre. Det dyraste maskineriet på företaget måste funka, annat kan vänta.

Jag är för att alla ska göra sin del, men också traditionell så till vida att jag tycker att de som sitter på mest spetskompetens ska få använda den som den används bäst. Om en läkare kan ta en patient till en vecka i stället för att ha diskvecka i köket - so be it. Min tid är billigare, alltså får jag ta mer disk. Men jag tar inte allas, eftersom även jag besitter en form av spetskompetens, med skillnaden att min är billigare. Rätt använd kompetens på rätt plats, det är bra det.

Japp, jag inser nu att jag nog vill syssla med utvecklingsarbete, förändringsarbete, och effektiviseringar på rätt sätt. Det vore kul!

Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2001-08-09
Antal texter
660
Övrigt
Valspråk

Sing while you may