4 timmar

Lisasan 2015-05-22 23:56 (inga kommentarer)
Ja det tog lång tid. Det var besök hos kurator, arbetsterapeut, sjukgymnast, läkare och sjuksköterska.

Kuratorn var mest in och vända, det var inte mycket att säga om.

Arbetsterapeuten däremot var mer intressant. Hon testade mina händer och rörlighet. Jag har fortsatt klart nedsatt rörlighet i händer och fingrar. Och kraften var dålig, runt 11 kilo på båda händer mot förväntat 22. Så hon rekommenderade handträning med deg/skum-mojäng samt paraffinbad.

Sen sjukgymnasten. Hon var riktigt noggrann och hann inte ens med allt som behövdes. Men hon testade och vände och vred och kände och lyfte och klämde. Kontentan blev att jag fortfarande har foglossning, något jag inte ens visste. Jag har också trokanterit i höfterna, precis som tidigare. Och smärtor från hela rygg, bäcken och höfter som kommer från min sjukdom. Dessutom har jag en hel del smärtor i händer och fötter, men det gick inte direkt att provocera fram, så sjukgymnasten hade lite svårt att värdera den.

Sen läkarbesök. Läkaren konstaterade att jag nu verkar ha klarat mig från ett värre skov och att jag därmed ska trappa ner kortisonet och sluta inom ett par veckor. Vidare ska jag fortsätta ta antiinflammatoriska och värktabletter för smärtan, och så specialmedicinen. Denna specialmedicin, riktad mot min sjukdom, kan ge permanenta ögonskador, så hon skulle också skriva remiss till ögonläkare för kontroll. Ny koll hos läkare till hösten.

Sist men inte minst var det besök hos sjuksköterska. Hon var kanontrevlig! Bra att prata med, duktig rent allmänt kring hälsa och vård. Hon kom med många bra tips och insikter och var verkligen vettig.

Totalt sett en bra dag.

Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2001-08-09
Antal texter
660
Övrigt
Valspråk

Sing while you may