Husvåndor

Lisasan 2015-05-12 16:15 (1 kommentar)
Husvärdering idag. Oerhört intressant.

Vi har ett gammalt fint hus, men i behov av lite renoveringar. Ny fasad skulle sitta fint, kök likaså. Vi ringde banken för ett par-tre år sedan för att se över våra möjligheter att låna mer. De var små, såvida vi inte kunde få till en bättre värdering.

Så vi ringde då en av stans större mäklarfirmor. En dam kom förbi, gick snabbt igenom huset, tittade inte ens in i badrummet, satte sig sedan vid matsalsbordet och med överlägsen ton fick vi veta att huset var värt det vi gav för det, och inte mycket mer. Låna mer för att renovera, hah, det skulle inte vara någon idé.

Så har vi ändå lyckats renovera taket och lite smått. Och nu är fasaden nästa projekt, så idag hade vi två nya mäklare här. Från annan mäklarfirma, även den en av stans största. Och jag höll på att svimma när de bägge två var överens om en värdering på drygt 1,2 miljoner högre än vad den överlägsna damen sist ville gå med på.

Helt sanslöst. Jag ringde banken och kollade läget, men värderingen borde gå igenom. Och om vi inte har några konstigheter i kreditprövningen kommer vi kunna låna pengar. Vi har ett utrymme på drygt 700000 till en belåningsgrad på 85% vilket är bankens max.

Så himla bra. Helt plötsligt känns det mycket bättre att bo här.

Tinto

:-)

2015-05-12 17:47:36


Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2001-08-09
Antal texter
660
Övrigt
Valspråk

Sing while you may