men för i hela friden

sodanismo 2015-04-24 09:24 (2 kommentarer)
jag har lite problem med sjukvården just nu. dels för min mamma, där jag jagar läkare och utredningar och blablabla. nu skulle en läkare ringt mig senast igår, för en remiss som kommit bort/inte skickats. har hen gjort det? såklart inte! lägger väl in en ny påminnelse i telefonen om att ringa och jaga då.

och sen mig själv. alltså, finns det NÅGRA gynekologer som är vettiga i huvudet? finns de? som en jämförelse: jag har astma. det har jag haft ganska länge. som regel gör jag så här när recepten på mina mediciner går ut: ringer och säger "hej, jag behöver nya recept". som regel får jag då det. typ vartannat år vill de att jag kommer på besök för avstämning (läs: de vill få betalt av landstinget eller försäkringskassan eller vilka det nu är som betalar dem för genomförda patientbesök) och visst är väl det lite småirriterande, men okej då. jag går väl dit och säger att ja, medicinen funkar, nej, jag har inte blivit sämre, nej, min astma växer inte bort, ja, ge mig recept. gott så.

men sen gynekologsläktet. först var det den förra galningen som VARJE gång jag var där skulle ta klamydiatest. skitsamma att jag var iallafall halvmonogam, men framförallt ALLTID använde kondom. smittsrisken alltså ca 0. hon absolut vägrade att sätta in spiral på mig, men var så sanslöst frikostig med alla typer av hormoner. svampmedicin var som att dra ut tänder att få ut. jag fick gnälla i typ två år innan hon remitterade mig till Danderyd, som har en jävligt bra kvinnoklinik. ni långvariga läsare kan eventuellt minnas detta. men iallafall, jag kom till Danderyd, fick en långtidsbehandling, har varit bra ganska länge. bytte gynekolog, var VÄLDIGT tydlig med att jag har mycket lätt att få svampinfektioner, har varit på Danderyd för detta, behöver få rätt medicin utskriven och gärna ha hemma. stämmer av med den nya gyn att detta är ok. alltså att detta är okej: att jag ringer och säger "nu har jag en svampinfektion, jag behöver medicin, kan du skriva ut några tabletter så att jag har hemma till både nu och nästa gång?" hen säger att detta är ok. jag får första gången ett recept på 4 tabletter. det räcker ändå ett tag.

men nu är min kropp tillbaka i det där med att få svamp hela tiden. eller iallafall runt varje ägglossning. tabletterna är slut. jag ringer och säger att jag vill ha ett recept och gärna en ny remiss till Danderyd. får bara prata med sköterskan, som ringer dagen efter med beskedet att medicinen numera finns receptfri så bara att köpa. visst, den finns receptfri men då kostar en tablett fucking 150 spänn. och jag behöver den en gång i månaden.

så just den gången så gör jag väl så. går och köper. nästa månad, ny infektion, nytt samtal. inget recept, ingen återkoppling. nästa månad igen, ny infektion, nytt samtal. och LO AND BEHOLD! ETT RECEPT! på en tablett. ett uttag. vilket innebär att nästa månad blir det ett nytt samtal. ett nytt tjafs. för medicinen finns ju receptfri.

GAH jag blir så jävla trött.

ja, och så är det jobbskit också och jag "ser fram emot" att få gå igenom oändliga excel-listor och jämföra med andra oändliga excel-listor för att se var felet ligger. jag orkar fan inte hålla på och ringa en massa stressade landstingsläkare och galna gynekologer och tjata.

E

Ann Miedel - Octaviakliniken.

2015-04-24 10:24:05

.jag

GAH var ordet. så tröttsamt att hela tiden streta i motvind och uppförsbacke liksom. <3

2015-04-24 11:28:16


Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2011-09-30
Antal texter
297
Övrigt
Valspråk