18 grader

AnnA 2015-04-08 19:23 (4 kommentarer)
och solsken. Tack för det, det gör i alla fall mig lite lättare till sinnet. Idag har jag börjat vårstäda i rabatterna. Fick god hjälp av hunden, som plockade kvistar och ogräs ur korgen i samma takt jag la i det :)
Vi har också kunnat sitta på favoritstenen och dricka eftermiddagskaffe. Härligt!

Har försökt att anmäla mig till Trygghetsrådet, men det har inte fungerat, så jag mailade dem och fick goddag yxskaft till svar. "Du skall skicka in din lönegaranti". Va? jag kan väl inte skicka in min ersättning? Svarade artigt att hon kunde kanske formulera om sig och tala om vilka dokument hon behövde och vem som utfärdar dem? Visade sig att de behövde ett dokument vi ska få från konkursförvaltaren. Så, då har jag jagat dem också idag.

Det är faktiskt rena heltidsjobbet detta, innan man fått allt att falla på plats. Borde man inte kunna skicka dokumenten verifierade med bank-id istället? Nä, här ska det skrivas ut och sen postas på brevlådan. Alltså, vilket århundrade lever vi i?
Nu har jag alltså anmält mig på följande ställen. Arbetsförmedlingen, A-kassan, Inkomstförsäkringen, Trygghetsrådet och TRR AGE. Och skickat ungefär samma papper till allihop. Smidig, not.
To be continued...

Huvudet börjar väl ge med sig nu. Huggen/stötarna är i princip borta. Kvar är ett ömt öga med någon röd knuta på ögonlocket och hårfästet är ömt som om någon luggat mig i en timme. Men, det går på rätt håll så jag är tacksam.

Imorgon är det brunch med dottern och på fredag skall vi spåra. Helt ok resterande vecka att se fram emot :)

sodanismo

det ÄR ett heltidsjobb att få ihop alla dokument och anmälningar och rapporterande och blablabla med myndigheter etc när man blivit arbetslös. herregud vad man får lägga tid på att jaga dokument, sitta i telefon...

2015-04-09 09:12:56

AnnA

Och det trista är att de kan knappt själva reda ut vad de behöver förrän de saknar det. Idag kom pappret från konkursförvaltaren. Tyvärr inte allt särskilt tydligt skrivet, så det lär säkert bli fler frågor på detta. Yeay..

2015-04-09 16:32:44

sodanismo

gud, jag vet! och så får man rätt dokument men fel ifyllt, eller så var det inte det dokumentet som behövdes iallafall, eller inte för den tidsperioden eller blablabla. det är en djungel. all styrka till dig!

2015-04-09 20:22:55

sodanismo

gud, jag vet! och så får man rätt dokument men fel ifyllt, eller så var det inte det dokumentet som behövdes iallafall, eller inte för den tidsperioden eller blablabla. det är en djungel. all styrka till dig!

2015-04-21 17:01:11


Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2006-09-25
Antal texter
1 211
Övrigt
Valspråk

Inget är så illa, att det inte kan bli värre..

Utmärkelser
  • Lövtävlingen 2007