makeover

.jag 2014-12-09 12:13 (1 kommentar)
måndagen var lång, fast på ett bra sätt. jag kom hem lite senare än vanligt och tog väl i och för sig en lite kortare hundrunda än vanligt eftersom jag hade glömt att ta på reflexvästen och det började bli mörkt. men sen var det ändå riktigt många timmar kvar att sitta och slappa i fåtöljen framför kaminen på.

besöket hos optikern gick som förväntat. jag har fått sämre syn på långt håll och har även börjat bli "ålderssynt". fick testa nya linser med mer styrka och någon slags brytningsfunktion. det blev en förbättring, dock inte så att jag fick SUPERSYN på både långt och nära håll som jag kanske förväntade mig. men visst blev det bättre, så vissa saker (utebliven SUPERSYN) får man väl helt enkelt lära sig att leva med som en effekt av ens ålder.

efter optikern tog jag en vända till röda korset och där hittade jag snygga gröna gardiner för 25 kronor. nu var de visserligen sydda för att passa en gardinstång och i mitt rum är det en sån där list med krokar som passar ihop med klämmor som man sätter i någon speciell ränna som är fastsydd på gardinen, men jag snodde ihop en listig lösning med några säkerhetsnålar och så var det problemet ur världen. och sedan rev jag loss en sån där värdelös golvlampskärm som är som en cylinder i tunt papper på en lampa som stod i elektronikåtervinningen och skulle kastas, och så snodde jag ihop en ny cylinder av ett gammalt vitt lakan och fler säkerhetsnålar och kände mig extremt fiffig och resursutnyttjande.

det är fortfarande lika blandade åsikter om min gröna bubbla som man antingen måste älska eller hata, tydligen. men jag gillar det gröna och jag gillar hur jag har plockat ihop en nästan helt ny inredning av loppisfynd och kontorsmöbler som egentligen skulle slängas. och det är ju mitt rum och vill folk inte vara där så slipper de.
idag ska jag köpa lite nya växter för att piffa upp det hela ytterligare och sedan ska jag välja ut några motiv till tavlor, ramarna har jag redan plockat åt mig ur sånt-som-ingen-vill-ha-högen. kanske ska jag köpa en hyacint, jag älskar hyacintdoft men vi kan inte ha det hemma för mr S får ont i huvudet då.



men först lunch och beta av några jobbmåsten, ingen rast och ingen ro.

AnnA

Älskar hyacinter, men det går inte att ha hemma sen pojken kom med i bilden (allergi). Kan du ha det på jobbet, så klart du ska!

2014-12-09 19:59:00


Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2008-10-20
Antal texter
1 752
Övrigt
Valspråk

det finns inget mörker. det finns bara brist på ljus.