först roligt, sen betala för det

sodanismo 2014-09-26 10:34 (inga kommentarer)
semester är ju fint, det är det. semester när en är nyanställd och inte samlat ihop så många betalda semesterdagar är fortfarande fint, men dyrt. semester när en inte har så många betalda semesterdagar och löneadmin råkade ge en för många betalda dagar på föregående lönespec och måste rätta till det är ännu dyrare. så att ja. en månad med en nettolön lägre än studiebidrag+studielån? bara BRING IT.

nej, det blir inte fett. det blir inte "ta en öl efter jobbet". det blir inte "äsch, jag har ingen matlåda, ska vi gå ut och käka lunch?" det blir ingen finkaffe på stan bara sådär. men ändå, tacksamheten, jämfört med de där åren när jag frilansade och drog in ca inga pengar alls. tacksamheten att jag har lite buffertar. att jag har råd att betala hyran och de fasta kostnaderna, och ändå ha pengar till mat. tacksamheten att vi är två, att det inte står och faller med mig den här månaden. att jag nästa månad får en alldeles vanlig lön, plus lite extra för att jag har slitit med frilansknäck den här månaden och kan fakturera flera sköna tusenlappar.

tacksam för att jag inte behöver låna pengar för att köpa mat. men ändå den där alldeles för välbekanta känslan av panik för att tänk om det skiter sig? men nej, det gör det inte. det blir en snål månad, det blir det. inget som helst utrymme för excesser. men det är en månad. inte mer. överblickbart, hanterbart. det ordnar sig.

Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2011-09-30
Antal texter
297
Övrigt
Valspråk