Sista valsen - Skeppsholmen 2 aug 2014

LaBonita 2014-08-04 15:52 (10 kommentarer)
Egentligen vet jag inte om jag har ord. Jag har känslor. Massor av känslor. Igår, när K åkt hem och jag satt ensam på balkongen med Peters musik i öronen grät jag. Som en barnunge. Tårarna och snoret rann. Förmodligen all spänning som släppte. Han tar sig in i mitt hjärta med sin musik.

K och jag tog oss ut till Skeppsholmen med Djurgårdsfärjan. Campingpallen jag köpt för alldeles för mycket pengar hade jag inte med eftersom de förbjöd sånt på festivalen. Jag försökte beveka och förklara varför men utan framgång. "Det finns många sittplatser på plats. Någon gör säkert plats för dig om du förklarar" Mmm eller hur?! Jag förberedde istället med linimentplåster på ryggen och värktabletter. Förvånande nog gick det väldigt bra med tanke på att jag stod på benen i närmare 9 timmar.

Väl på Skeppsholmen anslöt de andra i gänget och vid 18-tiden tog vi plats framför scenen. Det gjorde att vi fick höra både Jenny Wilson och Anders Wendin (Moneybrother). Den sistnämnde var en glad överraskning. Måste visst ta och köpa några plattor.

Bara minuterna innan Peter klev upp på scenen smällde till och jag blev på en sekund yr och illamående. Spänningen i kombination med alldeles för lite vatten, antagligen. Jag kallade till mig en av vakterna och frågade om det fanns möjlighet att få vatten eftersom jag mådde dåligt. Det gjorde det. Han fyllde på min vattenflaska 4-5 ggr under de dryga 2 timmarna konserten varade och kollade några ggr om jag var ok. Utan den hjälpen hade de fått dra mig över kravallstaketet.

Konserten. Åh herre jisses! Jag hade lite svårt att njuta fullt ut första delen av konserten pga illamående, yrsel och ett par fulla störiga brudar bakom mig (som vakterna var på flera ggr) men sen, när jag blivit något piggare, och brudarna äntligen skärpt till sig så.. JÄKLAR!!! Karln är.. Underbar. Fantastisk. Magisk. Kärlek. Och bandet sen - jamen snälla. De hade bara repat i två veckor, och inte ens varje dag, och det var så otroligt tajta. Peter kan med en liten handviftning styra dem. OTROLIGT samspelta.

Halvvägs in i spelningen börjar bandet spela låten "Det som håller oss vid liv". Peter vet hur viktig den texten är för mig och pekade med hela armen mot mig, såg mig bestämt i ögonen och mimade nåt i stil med "Nu SJUNGER du!" . Jag svarade med en slängkyss och sen SJÖNG jag!!!

"Så fortsätt längta, hitta mod
Våga hoppas, våga tro
Tro på drömmar, ta ett kliv
Vält den värld du lever i
Och var en galning, var naiv
Det är det som håller oss vid liv"


Enligt K som stod strax bakom mig, trodde de störiga brudarna till en början att han pekade på dem. När de insåg att det var mig, tappade de hakan. En av dem skrev en kommentar på hans instagram om den "hemska människan" han gjorde "tummen upp" till trots att hon (jag) klagade och gnällde på dem (bad dem att inte luta sig mot mig och att inte slå mig i huvudet. Det var trångt men fanns tillräckligt med plats att stå för sig själv) fast de bara var "fulla av kärlek" (..och en jäkla massa alkohol..) En av dem vinglade runt till den grad att vakterna tvingade henne dricka ett stort glas vatten. Vägrade hon skulle hon få lämna publikhavet.)

Så här efteråt är det fortfarande svårt att ta in vad jag varit med om. Jag är så jäkla lycklig över att äntligen sett honom, och att det var vad många säger hans bästa nånsin. Samtidigt sörjer jag att det verkar vara hans sista. Jag tror iofs att han kanske gör något mer om några år. Men om han inte gör det så har jag iaf upplevt denna.

Aftonbladets Markus Larsson skrev en recension som beskriver på pricken hur makalöst det var.

Tänk om ni bara kunde se mitt hjärta..


http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/musik/rockbjornen/article19308281.ab

AnnA

Läste om det och tänkte faktiskt på dig. Kram

2014-08-04 19:24:59

.jag

vilken härlig upplevelse :)

2014-08-05 05:57:48

Malenan

<3

2014-08-05 12:02:29

Sysop

Jobbade med SMA som funktionärsledare och det fanns ett antal sittplatser (ca 8 x 3 bänkar) vid ingången till moderna museet avsedda för personer med särskilda behov. Det fanns också personal på plats där som man kunde vända sig till.

Jag stod och vaktade i diket just under LeMarc, du måste stått på andra sidan (stage left)

2014-08-12 10:57:04

LaBonita

@Sysop - Va? Jobbade du där?! Kul! Jodå, jag såg de platserna. Men de var så långt bak. Här snackar vi "hänga vid kravallstaketet" ;-) . Och även om jag å ena sidan förstår varför man inte får ta med egen stol så ur en rent egoistisk synvinkel hade det underlättat en massa. Att sätta sig långt bak på enstaka befintliga platser skulle förstöra gemenskapen med gänget jag var där med. De erbjöd sig hålla mig sällskap, nån åt gången. Snällt att de erbjöd sig, men det kändes inte alls kul. Nå. Jag laddade med medikamenter och bestämde mig för att inte låta det dra ner mitt humör och det gick som sagt förvånansvärt bra. Kunde ju hänga på kravallstaketet och det underlättade nog en hel del.

Så här i efterhand är det ju dessutom bara att konstatera att det var lika bra. Jag gjorde misstaget att gå på toa i slutet av Anders Wendins spelning och höll inte på att ta mig tillbaka.

Stage left - menar du höger från pubilkplats? Närmast utgången? Japp - där stod vi. Dina kollegor var fantastiska på att serva mig med vatten. Hade inte klarat det utan dem.

2014-08-12 17:30:36

Sysop

@LaBonita: Japp, har gjort SMA och WOW i ett svep nu, så är rätt festivalmätt :) Fint att det ändå kändes bra och att du fick stöd av staketet i detta fall. Bra att vattningen fungerade, skall framföra detta!

2014-08-13 13:19:46

LaBonita

@Sysop - Tack gör det! Jag tackade killen på plats men jag uppskattar mycket om du framför igen eftersom det betydde mycket för mig. Jag var skiträdd för att bli så dålig att jag skulle bli tvungen att lämna.

2014-08-13 15:11:08

Anni

Läste recensionen och jag förstår att du måste haft en magisk kväll! Så gott åt dej! Kram!!

2014-08-14 12:33:21

Sysop

Dagens tips: https://www.youtube.com/watch?v=f_Ffj5Ux6Pw&feature=youtu.be

2014-09-22 21:21:45

LaBonita

@sysop - Tack! Har sett den. Syns du?

2014-09-22 21:44:46


Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2013-11-26
Antal texter
21
Övrigt
Valspråk