en samlarsjäl i överflödssamhället

ikapiika 2014-05-13 19:10 (1 kommentar)
Jag har för mycket saker, vårt förhållandevis stora boende svämmar över. Det är kläder, böcker och småpryttlar precis överallt. Vad gör man då åt detta, jo man rensar och låter bli att köpa nya saker. Åtminstone i teorin. Jag har sen årsskiftet tänkt mig att jag INTE ska köpa några kläder om jag inte absolut behöver det. Hur har det gått då?? Jo pyttsan, det finns en ny blus, två nya toppar, två vita koftor, ett nytt underställ, ett par nya sandaler och säkert fler saker som jag glömt, i min garderob som jag vet att jag inte hade vid årsskiftet.

När det gäller just kläder har jag en dröm om att ha en klassisk basgarderob med några få men vackra och välsittande plagg som man kan variera till jobbet och sen en sportgarderob med sköna och funktionella plagg till fritiden. Målsättningen är alltid att bygga upp denna garderob så att jag inte ska behöva fundera så mycket på vad jag ska ha på mig utan vet att allt passar ihop och ger mig en sofistikerad, klassisk look vad som än finns rent.

Tittar man i min garderob är den däremot fylld av "åååhvadfinjagjagmåsteha" plagg som egentligen inte passar särskilt bra ihop. I många fall är de inte heller direkt välsittande. Så tills jag har kommit underfund med hur jag ska komma till Garderob 2.0 så har jag som sagt köpstopp. I teorin, men så kommer där mail från NoaNoa eller dylikt och så sitter jag där och funderar på vad jag bara MÅÅÅSTE ha till sommaren.

Jag är övertygad om att jag skulle kunna spara en massa tid, pengar och energi på att uppgradera till Garderob 2.0. Men risken finns nog att jag inte skulle klara av att sluta impulsshoppa i alla fall. Trots att det gör mig beklämd och ger mig dåligt samvete. Det är helt enkelt svårt att vara en samlarsjäl i överflödssamhället. När nya fina saker finns att tråna efter vart man än tittar.

Jazzie

Word!!

2014-05-14 09:07:11


Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2008-06-17
Antal texter
543
Övrigt
Disputerad specialist. Maka och mamma till två troll födda 03 och 06. Ägare till halvsunkig låda på kulle och fotbollsmammaSUV som får åka måånga mil varje dag.
Sjunger gärna men har (egentligen) inte tid. Äter hellre än lagar. Vin? ja tack!
Valspråk