frustration

sodanismo 2014-01-21 15:05 (2 kommentarer)
alltså jag är jätteglad att a-kassa finns och sådär. det är jag. att jag inte ska förväntas stå helt utan inkomst för att jag har lite oflyt i arbetslivet. men när jag fyra gånger ställer frågan om en viss blankett måste skickas in även denna gång (eftersom jag ju har oförskämdheten att ha inte bara ett heltidsarbete utan därtill även extraknäck som anställd OCH egen företagare), när jag FYRA GÅNGER ställt den frågan och fått svaret nej, det behövs inte.

när det är så, då blir jag lite frustrerad när jag väl får in alla arbetsgivarintyg och

a)blir ombedd att skicka in komplettering på arbetsgivarintyg eftersom jag var sjuk hela tre dagar i december. TIMMARNA ska anges, gubevars. varför frågar ni då inte om det på blanketten, istället för dagar?

b)jag blir ombedd att skicka in just det intyg som jag fyra gånger frågade om ifall jag skulle skicka in, och fick svaret nej. alltså. hade jag fått det beskedet PÅ EN GÅNG när jag frågade hade jag kunnat skicka med det PÅ EN GÅNG istället för att vänta på ert besked, jaga papper, jaga underskrifter...få allting försenat. och dessutom lägga i stort sett hela dagen på det. istället för att göra det som jag behöver göra: söka jobb.

och jag förstår att handläggarna har häcken full, och att fela är mänskligt och allt sånt. jag fattar det. men det blir inte mindre frustrerande för det, okej?

LaBonita

mänskligt att fela är det absolut men 4 ggr? Nope. Pinsamt dåliga rutiner/kunskaper.

2014-01-21 18:51:14

.jag

håller med, jag har också haft jättemycket krångel med a-kassan i så enkla grejer som att jag varit arbetslös och sedan anmält "arbete" på fd jobbet i ett par dagar för att sedan deklarera "arbetslös" igen. men detta har orsakat MASTODONTSTRUL och försenade utbetalningar inte bara en utan flera gånger, och det tycker man ändå borde vara om inte standardärende 1a så snudd på.

2014-01-21 18:58:01


Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2011-09-30
Antal texter
297
Övrigt
Valspråk