gran is in da house!

ikapiika 2013-12-21 15:14 (1 kommentar)
höstterminen tog slut den också även om det blev lite väl jobbigt sista veckan då vår son visade sig vara en första klassens bråkstake som förtjänar att bli inkallad till rektor. Detta fick mig att sjunka ner i ett ganska djupt hål, jag visste ju att han var i ganska mycket slagsmål men att han i så stor utsträckning är är den som startar dem var nytt för mig. Droppen blev när han sen sparkade sin bästa kompis i ryggen för att de inte ville leka samma lek. Kompisens mamma ringde mig och sen följde en kväll i gråtmisär för att jag uppenbarligen är en usel mor som uppfostrat en värsting.

Dagen efter var det skolavslutning och kaosklassen visade sig från sin bästa sida och G och de övriga erkända bråkstakarna var så lugna, gulliga och fina som bara små ettagluttare kan vara. Så jag hoppas att han inte är förtappad för all framtid.

Vi ska inför vårterminen diskutera med honom kring hur man är en bra kompis samt se till att han kommer i säng i tid på kvällarna så att han har energi nog att inte få psykbryt på fritidseftermiddagarna. Fritidssituationen är ett litet kaoskapitel för sig med för små lokaler, för många barn och för få pedagoger varav bara en är utbildad. Inte konstigt egentligen att det blir slagsmål i kapprummen istället, men det är lite jobbigare att fundera på vad man egentligen kan göra åt det. I Gs klass ska det dock efter jul finnas en extra resurs hela skol- och fritisdagen och förhoppningsvis blir det lite lugnare i och med det.

Nu har jag i alla fall tagit min lilla huligan med mig och köpt en julgran och vi har haft det hur mysigt som helst. Han var väldigt duktig och bar i granens tunga hela de ca 300 metrarna vi hade att gå hem.

Nu ska vi pynta eländet, sen ska det bli jul och lugnt och vilsamt och mycket få måsten.

Elaine

Fy vad jobbigt. Men unge herr G vet säkert redan hur man är en bra kompis. Ni kanske ska prova med fråga varför han är så arg och hjälpa honom att sätta ord på sina känslor istället för att ge uttryck för dem genom slagsmål? Inget som är gjort på en eftermiddag, men väldigt värdefullt inför framtiden.

2013-12-21 16:01:52


Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2008-06-17
Antal texter
543
Övrigt
Disputerad specialist. Maka och mamma till två troll födda 03 och 06. Ägare till halvsunkig låda på kulle och fotbollsmammaSUV som får åka måånga mil varje dag.
Sjunger gärna men har (egentligen) inte tid. Äter hellre än lagar. Vin? ja tack!
Valspråk