Ansvarsfördelning.

judy 2013-11-20 15:11 (7 kommentarer)
Sambons syster har föreslagit att vi gör en fotobok med lillungen som julklapp åt svärföräldrarna. Det är ju en typisk present som man kan himla en smula med ögonen åt innan man får barn, men som nu framstår som en utmärkt idé: vårt största gemensamma intresse.
Problemet är att med vi menar hon sig själv, min sambo - och så jag.

Jag känner ett stort "men vafan".

Hans familj, hans julklappsansvar. Sa jag. Och så fortsatte hon prata om hur vi kunde skicka över bilder till henne och så vidare. Så då sa jag det en gång till, högre, och då sa hon "jamen jag kan göra den".

Alltså. Jag är redan familjens projektledare, och det var jag för den delen innan bebisen också, men det har ju inte blivit bättre. Jag bokar våra tågresor och hotellnätter, jag bestämde införskaffandet av bilstol spjälsäng skötbord, jag planerar och bjuder in till tacomiddag söndagsfrukost filmkväll. Jag är bättre på framförhållning än sambon. Visst kan man kalla det personlighet men jag ser det tyvärr som könsroll också.
Och här drar jag banne mig gränsen: hans familjs presenter. Jag vill inte höra mig själv säga "vad ska vi köpa till din mamma?". Och jag vill tillbringa mina små stunder framför datorn med vad jag vill (till exempel hypodea....) och inte en jävla fotobok till HANS föräldrar.

Säg att ni förstår mig?


(Och sen att ingen av sambons föräldrar har lyckats masa sina små rövar HIT för att träffa det här första barnbarnet som de är O Så Förtjusta i, på de här snart 8 månaderna, det hör inte hit. Eller, det ökar förstås inte min lust att lägga mig i deras julklappar, men även om jag hade haft svärföräldrarna Gabriel, Mikael och Rafael så hade det kvarstått: hans släkt, hans presentansvar.)

Tinto?

Förstår till 100%. Släpp inte på detta!

2013-11-20 18:32:32

alvis

Håller med och förstår din ilska! (Här är vi lite tvärtom på denna punkt han är projektledaren gällande det mesta - dock ändå att jag sedan vi fått barn tydligen har fullt projektledaransvar gällande barnets klädsel, men det kan jag ta så länge han tar annat..dock lite typiskt kvinnogrej).

2013-11-20 19:45:45

.jag

stå på dig, du har helt rätt!

2013-11-21 05:55:51

sodanismo

ja HEJA! just det där projektledandet, fan så svårt det är. och personlighet kontra könsroll och vilket är vad. men ja, stå på dig som fan, helt klart hans familj=hans julklappsansvar. heja!

2013-11-21 07:13:05

Jazzie

Jag håller med och förstår till 100%. Ett tips till sambo är istället för en fotobok, sats på en kalender. Räcker ett år och är betydligt mindre jobb.

2013-11-21 10:20:17

Talister

Jag inte bara förstår dig - jag är likadan. Jag sträcker mig till att säga "har du bestämt vad vi ska ge din familj i jul" - sen fixar jag åt barnen och dem i min familj som ska ha julklappar. Och har han inte fixat får han själv ge sig ut och köpa lotter eller vad f**n som helst på julafton. I do nåt fix!

2013-11-21 13:23:58

judy

Tack för medhåll!

@Jazzie: har tipsat om kalender, lagt fram ett halvapriseterbjudande jag fått och sitter nu på händerna.

@Talister: bra jobbat! Jag mesar ur och skäms för mycket för att det ska bli trisslotter. I år ska jag försöka hålla emot bättre. :)

2013-11-28 15:28:23


Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2012-09-27
Antal texter
91
Övrigt
Valspråk