Lite jobbigt nu va

Corn 2013-10-10 15:39 (7 kommentarer)


Det spelar inte någon större roll att jag har två fantastiska barn som uppvisar stort mått på klokskap och är alldeles underbara; att jag är betrodd med ett bra jobb med ett stort mått egenansvar, att jag har fina vänner, en bra relation till mitt ex, en fantastisk lägenhet.
Jag KAN INTE sluta slå på mig själv, dissa mig själv, tycka att de fel som uppstår beror på mig. Någonstans, rent teoretiskt, kan jag förstå att det inte är mitt fel. Inte bara. Det är att förstora sin egen betydelse.
Men känslomässigt går jag runt med ett jävla ok, jag tror att det delvis är sammanfogat med PMS, men inte bara. Tankarna mal runt, allt är mitt fel, skilsmässan är mitt fel, det är jag som har för höga krav, alla fel ligger hos mig. MIG MIG MIG. Jag vet att det är rätt självcentrerat att tänka så.
Jag tänker att jag var feg. Att jag inte pallade streta på och streta vidare. SOM ALLA ANDRA MÄNNISKOR tycks klara.
Jag minns det goda och inte det onda.
Det måste väl få ta tid. Och sorg är inte linjär. Man tycker allt är easy going och flyter och bara SMOOOTH allting, men sen POW POW sjunker man (jag) ner i ett djupt hål. Lerigt och kallt och mörkt och hopplöst är det här nere.

Jag är för fan 36 år. jag tycker att jag nånstans borde mogna. Växa. Sluta tro att allt är mitt fel eller kretsar kring mig. Men det är så svårt. Jag ser oändliga ensamma torftiga jular framför mig. Ingen som ordnar ett 40-årskalas åt mig. Ensam, ensam, ensam. Alla självklarheter är utbytta mot osäkerhet och ensamhet. Ovisshet. jag i lägenheten. Med ett skuldberg på axlarna.

Talister

Jag pratade med M idag om hens separation och att hens ex ständigt upprepar (både till M och till deras barn) om hur fel M var. Det jag ser är att M och hens ex var väldigt fel för varandra - inte för att det är fel på någon av dem, det var bara kombinationen av dem som inte funkade till slut.
Och en tanke jag får när jag läser ditt inlägg är att ibland är det mod att bryta upp...

2013-10-10 16:08:10

Betty

Jag önskar att jag eller nån kunde få dig att fatta hur fel du har och hur kontraproduktivt det är med såna tankar, men jag vet ju själv hur stark den rösten är när den får fäste. Kämpa på, försök att inte lyssna på den där rösten och om det blir för tungt att bärra ensam tänker jag kanske kbt?
Och så en KRAM!

2013-10-10 17:20:09

Mea

<3

2013-10-10 19:36:12

Bonita2

<3

2013-10-10 20:52:17

Pocksigen

Jag vill göra en copy på Betty. Jag tror absolut på det, det är inte ditt fel och tankarna är så hårda och skoningslösa. Kbt kan ju hjälpa dig att stoppa det där malande hjulet. Stor kram!

2013-10-10 21:13:37

Jazzie

Jag tänker lite så här. Att alla känslorna måste gås igenom. Och skulden är en känsla precis som sorgen, friheten och alla andra känslor som finns i ett enda stort virrevarr vid en skilsmässa. Alla känslorna finns där, och de behöver få komma ut. Nu blir det jäkligt luddigt med just känslan skuld, för den är så tung och kvävande. Sorg och glädje är lite lättare att se framför sig hur de ska få utlopp och få finnas en stund för att på sätt ta sig genom systemet och man kommer ut på andra sidan lite lättare. Skuld är väl också en känsla som det är väldigt lätt att fastna i. Istället för att låta den finnas och sen släppa taget om den så är det lätt att man håller fast och den bara går i snurror.
Att lägga skulden på sig själv är också det säkraste. För du vet vem du slår och trycker ner. Du vet vad du kommer få tillbaka av dig själv. Du vet att du inte kommer trotsa tillbaka och du kan ösa ur dig allt skit samtidigt som du bara tar emot. Det är så lätt att vara elak och orättvis mot sig själv. För man har så lite försvar. Håller med de andra, ta hjälp om du inte kan ta dig ur. Men tänk att det bara är en känsla som du ska igenom. En del av sorgearbetet, precis som du själv sa. Försök att inte hålla fast vid allt du kräks ut över dig själv just nu. Det är ingen sanning. Det är ontet som vill ur kroppen.
Och sen undrar jag hur många som just nu tittar i din riktning och tänker ”Fan att hon vågade. Varför vågar inte jag? Vad har hon som inte jag har? Varför kan inte jag ha det också? ALLA ANDRA verkar våga ta steget. Det är BARA jag som inte törs”
Kram.

2013-10-11 10:09:00

Tinto

Det är tyvärr så här även vid den hyfsade sortens skilsmässor. Min var också sån. Det vänder, och det är så himla skönt när det gör det! Så klart du kan söka hjälp, i alla fall om processen gåt i stå, men annars har den sitt förlopp och man måste igenom alla faser. Been there, done that. Du är inte ensam. ❤

2013-10-11 10:31:15


Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2004-10-03
Antal texter
1 138
Övrigt
Valspråk

Jag tar ett helvete i taget.