Ã…ngest och hypotummar, bitte

Mea 2013-10-08 16:19 (10 kommentarer)

Alltså, jag hade ju tänkt gå igenom livet utan att någonsin behöva opereras, men nu blev det ju inte så. På torsdag är det dags och att säga att jag är nervös är årets underdrift. Jag var på för-besök på sjukhuset igår och betade av min frågor (2 A4-sidor...) så nu känns det väl något bättre, men det här med att sövas... Jag vet inte, det känns bara som läskigare än den läskigaste skräckfilm (och jag ser inte ens på skräckfilmer pga blir så rädd!).

Nåja. Jag försöker (med betoning på "försöker") tänka positivt och att jag ska ha det soft (?) och kolla på Homeland och Grey's Anatomy (hmm, kanske inte bästa serievalet just nu, dock) när jag är hemma från sjukhuset. Och så pratar min nya chef om den lugnande tabletten man får innan operationen som en "skön fylla" och det kan ju också vara trevligt. ;)

Men som sagt, hypotummar på torsdag till denna mycket nervös Mea. Tack.

Puh.

judy

Har aldrig blivit sövd själv men varit på andra sidan och varit med och sövt, och det är en väldigt odramatisk procedur när det är planerat. De flesta patienter vaknar och blir förvånade över att operationen redan är gjord. Tumhåll för dig, hoppas det blir så och att du känner dig väl omhändertagen!

2013-10-08 18:47:21

Bonita2

Jag kan inte komma ihåg att jag fick någon lugnande tablett när de opererade mitt ben? Kanske var jag så jäkla lugn att de inte tyckte jag behövde. ;-)
Jag tyckte inte det var läskigt.
Jag låg på operationsbordet och räknade baklänges och i nästa sekund låg jag på uppvaket. Däremellan fanns inget.
Håller tumme så klart!

2013-10-08 19:47:32

Lisasan

Håller tummarna för att upplevelsen inte blir alltför jobbig. Har själv blivit sövd, även om det var jobbigt med uppvaket blev jag så bra omhändertagen av proffsig personal att det kändes helt okej.

2013-10-08 20:14:37

.jag

jag har också blivit sövd och det var ungefär som för @Bonita2, hann knappt börja räkna förrän allt var klart och jag var på uppvaket. håller tummarna för dig!

2013-10-09 06:29:25

Jazzie

Instämmer med de två sövda talarna. Det var inte obehagligt. Alla var lugna. Det luktade inget konstigt. Kändes inte konstigt eller obehagligt. Minns att jag var orolig om jag skulle hinna räkna ner utan att ha somnat. Men det var inte många siffror som jag hann innan jag låg på uppvaket.
Jag har även gjort två kejsarsnitt då jag varit vaken. Det var inte heller någon fara. Det kändes jättebra det med. Men då var man ju ganska glad och längtade efter att få sin lilla bebis. Jag skulle säga att bli sövd var det absolut lättaste. Det krävdes så lite från en.

Du har mina tummar. Det går bra på torsdag.

2013-10-09 07:41:31

sodanismo

jag har blivit sövd fyra eller fem gånger vid det här laget - inte ens för ett kontrollfreak som jag så är det så jobbigt. man märker liksom ingenting. mitt problem har varit att jag mår illa när jag vaknar, men senast så var jag väldigt tydlig med att jag inte vill ha det så, fick tabletter innan jag sövdes och mådde sen prima vid uppvak. och precis som alla säger: man tenderar att vakna och liksom vara förvånad över att det redan är klart.
jag håller självklart tummarna, det kommer gå finfint!

2013-10-09 07:59:12

Moot

Nu låter det hör helt sjukt men jag älskar att bli sövd,,,,sån sjuk känsla att flera timmar bara är borta! Det kommer att gå finemang!! Kram

2013-10-09 08:29:51

Talister

Jag har också varit sövd flera gånger och jag har också känt den där nervositeten innan. Men det absolut värsta för mig var första gången - då kissade jag inte direkt innan operationen och på uppvaket var jag kissnödig. Men jag fick absolut inte gå på toaletten. Och på bäcken kunde jag inte kissa (kissa liggandes i sängen med folk runt mig? Skulle inte tro det! Påföljande gånger har jag gått på toa innan jag lagt mig på britsen och då har uppvaket varit ok. Men nervositeten finns där ändå - för även om jag vet att det är rutin för teamet runt mig så är det ju inte direkt rutin för mig.

2013-10-09 10:34:53

ikapiika

lugnande piller är nog bland det bästa jag varit med om, helt fantastiskt skönt och man förstår att man kan bli beroende av sådant. Lycka till med operationen

2013-10-09 18:07:22

Mea

Åh, tack alla för stöd! Är fortfarande nervös men kände ett litet drag av kaxighet förut, så jag tolkar det positivt. ;) Nu ska jag duscha med konstig svamp. Återkommer när jag vaknat igen (och sovit och pustat ut efter denna anspänning...). <3

2013-10-09 22:31:19


Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
Umeå
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2004-08-02
Antal texter
633
Övrigt
Valspråk