I made a huge mistake

eeee 2013-09-21 16:38 (6 kommentarer)
Åh fuck. En dyr elektronisk grej som jag köpte för några veckor sen på faktura, visar sig vara köpt i nåt jävla kreditavtal på delbetalning? Är lite osäker på hur detta gått till, men jag var väldigt stressad vid beställning så jag slarvade väl med läsningen. Nu vet jag inte hur jag ska betala? Finns inget OCR-nummer i avtalet bara massa procent hit och dit.

Vill bara betala av allt på en gång, har pengar så inga problem där, men vet inte huuuuur. Och de svarar förstås inte i telefon en lördag och förmodligen inte imorgon heller så nu ska jag ha ont i magen i två dagar för detta. Eller ska jag det? Hur fungerar sånt där, någon som vet? Kan man betala av allt på en gång eller är jag tvungen att delbetala med äckliga pålagda procentsatser så att grejen blir tre gånger så dyr helt i onödan? Hjeeelp.

AnnA

Gå tillbaka till sidan (förmodar du köpt över internet) och kolla in om du kan läsa där om deras köpavtal?
Hoppas det ordnar sig!

2013-09-21 18:37:55

M

"Konsumentkreditlagen gäller avtal om kredit som en näringsidkare erbjuder dig som konsument. Lagen är tvingande till din förmån. Det betyder att kreditgivaren inte får erbjuda dig sämre villkor än vad som gäller enligt lagen."

Du har både ångerrätt (http://www.konsumentverket.se/Nyheter/Nyhetsarkiv/Nyhetsarkiv-2011/Nya-regler-nar-du-lanar-pengar-eller-handlar-pa-avbetalning/) och rätt att betala allt nu (http://www.konsumentverket.se/Lagar--regler/Lagar/Konsumentkreditlagen/).

2013-09-22 15:08:58

eeee

Tack M, med din kommentar i ryggen kunde jag gå in med lite självförtroende i samtalet med banken! Som gick mycket smidigt, inga problem och slapp till och med fakturaavgift. Puuuuh. Nu känner jag mig helt OÖVERVINNERLIG.

Och AnnA, tack för tipset :) nu hade de bifogat typ tre avtalsinformationsblanketter men jag blev så stressad och förvirrad av att läsa dem att det inte hjälpte... men det ordnade sig alltså fint ändå :)

2013-09-23 08:50:27

M

Då räknar jag det som gårdagens goda gärning. :-)

2013-09-23 16:38:38

Jazzie

Det där med att skicka med 3 avin med olika möjligheter att betala är lurigt, men vanligt. Och om man väljer att betala med ett av avina som har lägre summa så har man också gått med på att köpet sker på avbetalning. Med ränta som en del av det.

Sen kanske det finns något i lagen som kan hjälpa en ur det. Men de gör vad de kan för att förvirra och få en att tappa bort sig. På så sätt tjänar de mer pengar eftersom man betalar med dåliga räntevilkor.

Jag blir så arg att mer och mer går åt det hållet. Att hålla sig väldigt i gråzonen som går ut på att tillräckligt många luras... men fullt lagligt.

2013-09-25 14:11:53

eeee

Ja när jag ringde så sa hon i telefon att jag kunde vänta på fakturan som var på väg om jag ville. Men jag ville betala direkt och det gick bra + jag slapp fakturaavgiften då (och det var hon ärlig nog att säga).

2013-09-25 14:49:53


Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2013-07-19
Antal texter
119
Övrigt
Valspråk