Stekt lök och kluvna tankar

Moot 2013-09-03 19:51 (6 kommentarer)
Stekt lök... vet inte varför den doften gör att jag känner mig trygg. Var ute och gick i helgen och kände doften av stekt lök. Tror den tar mig tillbaka när jag var liten. Kanske var jag ute och hoppad hopprep eller cyklade runt i villaområdet där jag växte upp. På lördagar och söndagar doftade det stekt lök. Kanske åkte jag hem och fick lövbigg? Jag vet inte men så är det. Blev ledsen när jag kände det i helgen för precis som jag ältat förut så är jag inte där. Jag bor inte i ett villaområde med man och barn.. och kommer aldrig göra det. Det kan göra mig så ledsen att det gör ONT i mig. Men samtidigt.... skulle jag palla med den oron som det innebär? Vill JAG vara den som står där och steker lök och tar han dom alla?? Jag vet inte.. det kanske är tryggare att vara den som bara kommer in och blir serverad!

Så där är mina tankar.. vill jag ha barn? Klart jag vill.. men samtidigt.. jag är 41 år och ORKAR jag? Tanken på en bebis gör mig trött...men ändå.

Om jag visste exakt vad jag ville så skulle det ju vara lättare att försöka kämpa för det... eller vill jag så gärna men törs inte? Jag vet inte. Och just nu är jag så utmattat och slutarbetad att jag orkar inte tänka. Går omkring och lurar mig själv att om två veckor blir det bättre... då är Londonresa, mässa och pressmöte över.... Men då kommer det ju nytt....

Anni

Om du verkligen vill ändra ditt liv så måste du nog göra en tvärvändning. Ändra nåt fundamentalt. Men det är långtifrån lätt! <3

2013-09-03 21:09:17

Moot

@Anni: men jag vet inte om jag vill ändra på mitt liv. Det är ju DET som är kruxet ;-). Har det ganska bra.....

2013-09-03 21:24:17

Anni

Jag var i samma situation som du och "fastnade" i det bekväma livet med kul jobb. Nu ser jag tillbaka på mina familjedrömmar med nostalgi men utan smärta. Jag har det bra, men ångrar ibland saker jag inte gjorde medan jag fortfarande ville dom. Nu är jag nöjd med det jag har, för även längtor förändras med tiden, man anpassar tankarna till situationen lite i sänder. Min längtan var aldrig så stark som du beskriver din.
Antar att jag bara vill säja att det nog kan bli bra hur det än blir, men att du ska ta chanserna till förändring om du verkligen vill, för det kan bli försent.
Alla val har sina konsekvenser. Att inte välja oxå.
Jag tror inte mitt liv hade varit bättre eller sämre om jag gått en annan väg. Bara annorlunda, på gott och ont. Men jag tror på att följa drömmar.

2013-09-04 08:40:26

Moot

@Anni: vis som alltid. Sjölvklart tar jag chansen om jag får den :)). Kram

2013-09-04 09:01:58

Jazzie

Jag tycker det är helt rimligt att både vilja ha och inte. Och att man vill det i precis samma sekund, helt samtidigt.
Dessutom tror jag att det är omöjligt att bestämma sig för att man ska skaffa familj och barn. Det är ju fler i den ekvationen. Men man kan bestämma sig för att inte ta till flykten som man kanske brukar när man ställs inför vissa situationer. Att man ska utmana sig och försöka göra något annorlunda. Och att bestämma sig att så länge jag gör precis samma sak som jag alltid har gjort i vissa givna situationer så kommer det bli samma resultat som tidigare. Och kanske utmana det.
Vad som kommer utifrån det vet ju ingen. Men att det kan bli spännande tror jag helt bestämt.

Och så kan man också bestämma sig för att hitta lyckan i det man har än olyckan i det man inte har. För det tror jag också att man har kraften till att kontrollera.
Fast det här både vet du och gör du.

Ville bara sätta mina tankar i ord. Och de är inte baserade på vad du gör eller inte gör eller så. Just to clarify

2013-09-04 14:22:41

Moot

@Jazzie kraaaam

2013-09-04 21:04:17


Info
Namn
Moot
Född
-
Hemstad
Norrort
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2008-07-06
Antal texter
851
Övrigt
Valspråk

I have tasted the flavours of life and it sure aint vanilla!