diverse

.jag 2013-07-31 19:31 (inga kommentarer)
den värsta djungelhettan tycks ha dragit sig tillbaka nu, och det är lite mer normal svensk sommar. växlande molnighet, enstaka skurar, runt 20 grader, lite lätt blåst. PERFEKT.

mindre perfekt är att hundarna, framför allt valpen, varit dåliga i magen, fast peppar peppar så verkar de bättre nu. men här har det skurats ett ANTAL golv och mattor, say no more. fast det är ändå inte det värsta, det värsta är att se sin lilla hund som i vanliga fall alltid är på hugget ligga apatisk och knappt bry sig om någonting och den enda aktiviteten är ett ömkligt tassande mot ytterdörren för sjuttioelfte gången. men som sagt (PEPPAR PEPPAR) så verkar det värsta vara över nu.


semesterdagarna går. min assistent har inte ringt en enda gång, och det får man ju hoppas är ett gott tecken. fast i värsta fall ligger det en helvetes massa högar på mitt bord när jag kommer tillbaks, jag har varit med förr och bara för att folk inte hör av sig när de får problem betyder inte per automatik att problemen blir lösta. men detta är absolut inget jag går och grubblar på om dagarna, jag tänker inte på jobbet överhuvudtaget.

mr S ska börja på sitt nya jobb på måndag, och även om det nu inte är heltid så kan vi väl hålla tummarna för att det kan bli det så småningom. men arbetsförmedlingen är ju såna SOPOR. mr S blev arbetslös i slutet av augusti förra året och var arbetslös hela hösten. i januari blev han tillfrågad om han kunde jobba "några veckor" på sitt gamla jobb, och det kunde han ju. sedan sträcktes det här "några veckor" ut till att omfatta en heltidsanställning ända fram till för några veckor sedan, då firman stänger för semester. några papper på anställningen har dock aldrig skrivits utan när de där veckorna gått så kom chefen och frågade om han kunde vara kvar ett tag till. först två veckor till, sedan blev det fram till påsk, sedan tre veckor till, sedan ytterligare någon vecka, och så vidare. så mr S har hela tiden varit inskriven på arbetsförmedlingen som arbetssökande, och även sökt en massa jobb nu under våren eftersom det varit så osäkert efter de där "några veckorna". blivit lovad en handlingsplan (som aldrig kom), blivit lovad att få åka på studiebesök på en utbildning (som aldrig blev av), kort sagt har väl inte arbetsförmedlingen jobbat häcken av sig för att göra något. nu har vi ju inte suttit i sjön SÅ, men för ett tag sedan fick han i alla fall ett brev där det stod att han skulle ringa och redovisa vilka jobb han sökt på senaste tiden senast den 24 juli. den 22 juli ringde han och redovisade detta samt berättade om sitt nya jobb. när vi kom hem från vår stockholmsresa så låg det ett brev från arbetsförmedlingen att de hade avregistrerat honom som arbetssökande för att han "inte ringt och redovisat sökta jobb senast den 24 juli". MEN SUCK ELLER? så han ringde, och jodå, hans samtal den 22 juli fanns ju registrerat, men då kunde inte den han pratade med registrera honom retroaktivt, utan det var någon chef tvungen att göra, och den han pratade med hade en chef som hade semester till den 20 augusti. ja, efter tusen samtal hit och dit blev han uppringd av någon annan chef som skulle försöka ordna upp detta. och det tråkigaste är att dom fan inte ens kan medge att det är DOM som har gjort fel, utan då var det plötsligt mr S' fel för han hade inte hört av sig och berättat att han haft jobb på sitt gamla jobb, osv. och ja, det kunde han väl för all del ha gjort, men det var ju som det var, osäkert hur länge det skulle pågå och hela tiden fick man ju intrycket av att det bara var fråga om några veckor. och hur som helst är det väl inget skäl för att avregistrera någon och påstå att denne inte ringt och redovisat sina sökta jobb när detta samtal finns registrerat i deras system. SUCK vad trött man blir. hade det nya jobbet varit på heltid så hade det ju inte spelat någon roll om han blivit påregistrerad igen eller ej, men nu är det ju inte det, så då måste väl allting göras by the book.

så det har ju gått en del energi till detta, men i övrigt är det bra. idag högg jag ved ett par timmar, så imorgon ser jag fram mot lite träningsvärk. 5:2 går fortfarande bra, men det känns svårare att ha 500 kcal-dagar när man är ledig och tillvaron inte är så inrutad och man har så mycket TID helt plötsligt. men det är väl nyttigt att reflektera över matvanor även då, antar jag. att när man har en massa tid över så kanske man går och stoppar saker i munnen av ren...inte tristess kanske, men för att ha något att göra. äh, jag vet inte. men hur som helst, det går bra och känns bra. jag sprang en liten bit igår och det kändes enormt mycket lättare än sist jag sprang trots att jag rimligtvis bör ha tappat rätt mycket kondition, och jag tänkte på hur det brukar vara i slutet av "du är vad du äter", när deltagarna alltid får så många kilo som de har gått ner av det de frossat i mest tidigare, för att man ska fatta vad kroppen fått släpa omkring på innan antar jag. och även om jag inte varit överviktig SÅ, så är det ju ändå några kilo som har försvunnit och då måste det ju ändå bli lite lättare för kroppen att komma igång sen, tänker jag mig.

jaja. nu ska jag slänga mig på soffan och läsa en bok och bara slappa.




Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2008-10-20
Antal texter
1 752
Övrigt
Valspråk

det finns inget mörker. det finns bara brist på ljus.