alltså det här med att fylla 40

ikapiika 2013-06-20 21:08 (3 kommentarer)
Fy F-n vad jobbigt det är.

Inte så där åldersmässigt egentligen, jag kan förlika mig med att jag blir 40, kroppsmässigt och så är jag rätt fab ändå, utan mer det ständiga utvärderandet och insikten "how about now". Att det inte går att se livet som en förberedelse längre. Är jag inte på det ställe i livet jag vill vara går det inte att vänta för "det blir nog bättre sen" utan då är det dags att göra något åt det, NU.

Jag utvärderar jobb, livsstil, boendesituation, fritidsintressen, barnens fritidsintressen, vad kan man ändra, vad vill jag ändra? Ibland är det mesta bra, ibland hatar jag mitt jobb, ibland hatar jag huset. Ibland får jag spel för att barnen bara sitter framför datorn och lovar mig själv att bli en bättre mer inspirerande mamma. Jag vill shoppa mindre, jag vill shoppa "bättre". Jag vill flytta ut på landet, jag vill bo i stan, jag hoppar mer åt vänster mer åt höger och blir inte klok på någonting. Jag försöker destillera ut vad jag har för drömmar och mål i livet egentligen men det blir så banalt. Egen brygga att sola på, lyckliga välanpassade barn, ett rikt kulturellt liv, fina saker.
Men egentligen nöjer jag mig med lite mer energi att ta tag i saker och en lite mer landad själ, kan man få det tack?

Moot

Jag hajar!

2013-06-23 18:39:55

Pocksan

Jag också. Hajjar, alltså. Det är en kris vid 40 för väldigt många och det är inte så konstigt - man står just inför det där med att välja åt höger eller vänster och det faktum att det inte är en förberedelse: det är nu det sker. Och känslan av att det är nedförsbacke mot slutet nu, långsamt. I alla fall för mig. Jag önskar att man ibland bara kunde samla ihop en massa 40-någonting-krisande människor och prata igenom allt det här, för det är något som verkar vara ganska gemensamt för många. Träffade en kompis nyligen som åkte till Neapel och vandrade själv i några dagar och destillerade läget på något vis, kom tillbaka och insåg vad han behövde göra. Han hade gjort någon form av prioritetsordning för sig själv - vad som är viktigt nu, vad som kan vänta, vad han inte ska vänta på partner/familj etc för att genomföra. Och så skred han till verket. Det sker i de här åren. Lycka till - det kommer något bra ur krisen också.

2013-06-24 11:42:42

ikapiika

tack Moot och Pocksan. Jag tror att jag också skulle behöva lista lite för mig själv för att få till en plan på något sätt.

2013-06-24 22:24:36


Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2008-06-17
Antal texter
543
Övrigt
Disputerad specialist. Maka och mamma till två troll födda 03 och 06. Ägare till halvsunkig låda på kulle och fotbollsmammaSUV som får åka måånga mil varje dag.
Sjunger gärna men har (egentligen) inte tid. Äter hellre än lagar. Vin? ja tack!
Valspråk