Jag ska ha SJU veckors semester

Moot 2013-06-17 12:12 (6 kommentarer)
...näää men det ska jag ju inte. Men jag blir lika chockad varje gång jag hör någon säga det. Senast var det en vän som sa det till mig under helgen.

"Men vadå" stammar jag fram... har du sparat sen förra året? Ska du bränna allt på ett bräde?

"Neeeeej haha jag har ju mammadagar kvar - jag tar bara tre veckors semester och resten i mammadagar" fnissar min vän.

Inte så att jag inte unnar min vän detta. Hon jobbar extremt hårt och reser massa i jobbet.

MEN ÄNDÅ... inte nog med att man inte lyckas träffa någon och få barn.. man går ju miste om massa. Jag har sagt det förut och jag säger det igen.. jag ska leva tills jag blir 100 år och ta igen alla skattepengar då. Eller nej... jag vill ju inte leva så länge :-(...tror jag.

Det borde finnas skattelättnader för de ofrivilligt barnlösa... så vi hade råd att köpa fina kläder och gå ut lite mer och kanske träffa någon villig partner.

:-)

crackgirl

Jag håller med. Och jag blir alltid lika chockerad när jag hör om folks semestrar i Sverige. SJU veckor? Jag har 18 dagar och det anses som något oerhört. Är det verkligen så ansträngande att jobba i Sverige att man behöver alla dessa semesterveckor?

Men i vilket fall... fram för skattelättnader åt barnlösa tycker jag med - det är illa nog att man straffas med högre skatt för att man är ogift!

2013-06-17 12:51:13

Elaine

Vilken underbar idé. Då finns det plötsligt ett ekonomiskt skäl att inte skaffa barn. Det måste ju vara legitimt? Perfekt att slänga i ansiktet på folk som tittar nedlåtande på en när de konstaterar att man är 35 år, barnlös och singel. För det kan ju inte vara självvalt?

2013-06-17 13:27:59

crackgirl

Nej, eller hur? Aldrig att man skulle välja frivilligt att inte ha barn - då måste man ju vara 1) självisk, 2) dum som inte fattar att barn är meningen med livet, eller 3) konstig. Eller så får man höra "du kommer ändra dig när du blir äldre!" Bwahahahaha.... jag är 39. :D

2013-06-18 02:05:09

Pocks

folk ska ha på käften när de yrar på så om folks egna val. Jag blir oerhört provocerad - att man inte kan acceptera andra människors val. Barn är inte meningen med livet om man inte vill ha dem, om man inte önskar det så - varför kan man inte respektera det? Tror inte det finns något annat område som verkar vara så oerhört provocerande för människor som just den frågan om vald barnlöshet - och alla respektlösa intåg på ovald barnlöshet också. Jag har hört många historier från olika håll (och såklart hört många själv eftersom vi valde att skaffa barn sent). Blir alltid lika arg. Min barndomsbästis visste redan när hon var 10 att hon inte ville ha barn. Det kvarstår fortfarande. Hon är varken det minsta självisk eller konstig eller något annat. Hon vill bara inte vara mamma. Att det är konstigare än att vilja vara mamma när man i dag har möjilgheten att välja (dvs inte bli ofrivilligt gravid när man inte vill) är MYCKET märkligt.

CRACK> Klart man behöver semester - helst lång - det är bara sorgligt att inte alla får lång. Att vara styrd av ett job och inte få fritid/ledighet under 45 år av sitt liv när man (förhoppningsvis) är yrkesverksam tycker jag är fruktansvärt.

2013-06-18 08:26:26

M

Man kommer alltid att få leva med val man gjort, val man inte gjort, och val man aldrig fick göra. Ömsesidig respekt kan nog göra det lättare att leva med, och någon större risk för global underbefolkning verkar inte föreligga.

Sverige har fortfarande 10 veckors sommarlov och daghem som är stängda hela Juli. Hemmafruarna är borta, men en 6-åring klara sig inte jättebra hemma själv hela dagar för det. Kvinnor fortsätter i högre grad än i andra länder att arbeta när det gift sig och fått barn. Sparade eller överblivna mamma- och pappadagar kan vara ett sätt att lösa det.

2013-06-18 11:36:40

Jazzie

7 veckors semester är huvudorsaken till att jag skaffade barn :)
Nu ska jag bara hitta ett jobb som funkar att ta 7 veckors semester. Sen jääääääävlar.

2013-06-19 09:14:07


Info
Namn
Moot
Född
-
Hemstad
Norrort
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2008-07-06
Antal texter
851
Övrigt
Valspråk

I have tasted the flavours of life and it sure aint vanilla!