Barnen, kroppen

Corn 2013-06-14 23:53 (1 kommentar)
Så är det barnavecka igen. Det är då det känns mer på riktigt, livet. Jag har hunnit fylla år, barnen hade med hjälp av farmor köpt och planterat varsin blomma åt mig, Nioåringen en vit ros, elvaåringen en mörklila dahlia.

Och så var det skolavslutning. Barnafadern, farmor, mormor och jag satt i en bänk i kyrkan och kämpade mot tårarna när äldsta barnet spelade trummor när klassen sjöng. Vårt barn! Honom har vi gjort!

Sen har vi slappat. Lagt en madrass på golvet framför soffan. Slafsat omkring i mjukisbrallor. Ätit dålig mat. Kollat Röjar-Ralf och The Hobbit. Pratat om zombie-apokalypser och hårdrock och böcker. Elvaåringen visade mig en artikel om Kiss, pekade på ordet "oralsex" och sa "vad betyder det?". Hoho, jag bävar lite för tonåren.

Utöver detta? Inte så mycket. Tankar om kroppen. Den har många fel men vid 36 års ålder är jag mer sams med den än på länge. För inte lär den bli bättre och snyggare med åren. Så jag försöker uppskatta den lite mer. Försöker skaffa mig lite mer kondition. Starkare ben. Och den är rätt fantastisk, kroppen! Den tog mig på en löprunda på 4,5 km häromdagen. Det är ENORMT i min värld. Mina gäddhängsarmar har blivit lite starkare sen jag flyttade till stan. Förmodligen av alla matkassar jag bär hem istället för kör hem i bilen. Min hjärna och mina armar har tillsammans gjort en gullig uteplats på världens fulaste innergård, med blommor och möbler och potatis i en hink och smultron och tomatplantor. Jag har ammat i över tre år totalt, nästan fyra, och har gått upp och ner i vikt - men brösten sitter där de ska och jag tycker rentav att de är fina. Åh, jag kan räkna upp tusen saker jag är missnöjd med men nä, det är så meningslöst, så icke-produktivt.

Likaså försöker jag inte vara lika skuldbeläggande mot mig själv om jag äter kass ibland. Det är ingen jättegrej - gott för mig att jag fick Ben and Jerrys idag liksom! Jag tror att skuldkänslan och skammen bara föder ännu mer skam - och sug.

Nå. Jag är trött. Min starka och helt okejiga kropp ska ramla ner i soffan och kolla på Louis C.K.

Pocksan

Grymt härligt om boosten. Du är bra och kroppen toppen!

2013-06-23 22:41:30


Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2004-10-03
Antal texter
1 138
Övrigt
Valspråk

Jag tar ett helvete i taget.