Jobbdag hemma

Lisasan 2013-06-06 23:24 (1 kommentar)
Alla tomatplantor omplanterade i hinkar idag. 8 plantor blev det. Till min förskräckelse har jag köpt två av samma sort. Elände! Det var helt klart en miss. Men men, man kanske inte kan få för många gula körsbärstomater? I år planterade jag uteslutande i välbrunnet gödsel på säck. Hoppas verkligen det inte bränner sönder rötterna på stackars plantorna, men alla säger ju att det ska fungera, så jag hoppas.

Sen planterade jag ett gäng kryddväxter i stora krukor. Blandat med några pelargoner och margueriter. Så till sommarens grillningar kan vi framöver göra gräddfilssåser med färska kryddor i. Inte fel!

En hel del ogräs rensades idag också, men med tanke på mina leder och muskler blev det mest på ovansidan marken. Rötterna sitter som sten i marken. Tror jag behöver skaffa en jordfräs om jag ska kunna få ordning på min trädgård.

Åkte en sväng förut och köpte några nya firrar till burken, och lite växter. När jag rensade och stoppade ner handen var vattnet så svart att jag inte såg handen. Alls. Riktigt illa alltså. Nu är pumpen igång och man kan se säkert 2-3 centimeter in i burken, så bättre blir det. Förmodligen lägger sig det värsta till i morgon. Fiskarna verkar ha börjat acklimatisera sig. Några stackars endlerhannar har fått tre nya honor som sällskap idag, och dessutom fick ett par dvärgguramis flytta in.

Om en dryg vecka blir det kalas i dagarna två. Innan dess hade jag tänkt putsa fönster, storstäda här hemma, gå över alla mina krukväxter, fixa bort ogräset på gången utanför huset, och fixa lite nya blommor. Får se vad som hinns med.

Jazzie

Mmmm... tomater och örter. Låter toppen

2013-06-07 14:52:54


Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2001-08-09
Antal texter
660
Övrigt
Valspråk

Sing while you may