Hej Örådet!

Elaine 2013-04-01 20:09 (5 kommentarer)
Kärleken var det ja. Efter snart tre månader tillsammans med Kärleken har jag hittat en hel del intressanta fenomen som gör mig tveksam till den här relationen. Han har många fina sidor och är på många sätt helt rätt att bygga ett gemensamt liv och en familj med. Men tyvärr har han en bakgrund och en historia som gör att han har en självkänsla som verkligen är i botten. Han har valt att låtsas som det regnar och istället för att rensa ur garderoben och göra upp med sitt förflutna har han delvis sökt tröst i kärleksrelationer och delvis blivit en expert på att lägga locket på genom att ljuga för sig själv och för andra.

Han är extremt känslig för kritik och tar allt väldigt personligt. I trängda situationer drar han gärna en vit lögn eller två eller tre. Problemet är att jag har en extremt stark intuition och har väldigt lätt för att se sammanhang, eller uteblivna sammanhang. Så under tiden vi har träffats har det hänt vid ett flertal tillfällen att jag, så att säga, har dragit upp rullgardinen för honom. Med detta har han kommit till många insikter som han borde ha nått för länge sedan. Framför allt om sig själv.

Denna oärlighet och denna fasad och teaterförställning ställer förstås till det för vår relation. Han är villig att göra allt för att komma till rätta med den här problematiken och vill verkligen förändra sig själv och sitt sätt att leva.

Jag gillar killen jättemycket men han har en lång resa att gå och jag är osäker på om jag orkar finnas där för honom längst vägen. Dels för att jag vandrat den vägen så många gånger att jag tycker att det är min tur nu att få stöd och stöttning. Och dels för att jag är osäker på om han någonsin kommer att nå ändra fram? Å andra sidan är ingen perfekt och det är inte så jävla lätt att hitta en Prince Charming som man gillar och som dessutom gillar en själv också. Så någonstans känner jag att jag borde kämpa lite till för att se vart vi landar. Jag är bara så jävla rädd för att bli hans morsa på vägen. Och det är ju en man jag vill ha. Inte en lillebror eller en son.

Så, kära Örådet - får han vara kvar eller ska jag be honom att gå?

crackgirl

Se hur det gar i 1-2 manader. Glom inte att tre manader ar den typiska tidpunkten da man borjar se den andres svagheter och annat irriterande... ge det lite tid och se om du kan acceptera hans mindre attraktiva drag, men var ocksa arlig med att du vill att han jobbar pa en forbattring. Utan att du skall behova agera morsa

2013-04-02 06:25:02

Malena!

Håller med Crackgirl, lycka till!

2013-04-04 12:17:00

EvaP

Låt gå.
Det lyser genom hela din text. Å andra sidan är jag otroligt försiktig med relationer och känner mig hemsk. Men om du vill ha min ärliga åsikt står jag kvar i "låt gå".

2013-04-09 15:18:59

Elaine

Låt gå som i låt honom gå?

2013-04-09 15:21:32

EvaP

Ja, låt honom gå.
Fast jag känner mig hemsk som säger så. Trots allt ska man nog ändå se det allra mest som en fördel hos den personen man är nyförälskad i.

Eller låt tiden gå (!) och se, du har antagligen ingen panik.

2013-04-09 22:26:33


Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2012-06-22
Antal texter
147
Övrigt
Valspråk