Snuttifierad ytlighet

Anni 2013-03-22 21:12 (1 kommentar)
Jag hatar TV-reklam! Tjatigt, meningslöst och påträngande! Dom stjäl min tid och fyller min hjärna med skräp!

Jag ser nästan aldrig en hel film längre. Det blir reklampaus, jag blir uttråkad, börjar flippa mellan kanalerna, blir sittande framför nåt annat, glömmer vad jag började se på och när jag väl kommer på det är det första programmet slut.

Det är ändå mest gamla repriser på sånt man sett förut. Varje reklamavbrott splittrar min koncentration, jag tappar tråden, börjar skriva på datorn samtidigt. Jag kan inte göra en sak i taget längre eller försjunka i nåt. Om jag läser en bok har jag TVn på i bakgrunden och äter en macka samtidigt. Allt på en gång, men ingenting ordentligt.

Jag tror det är en sjuka i tiden. Jag märker det på ungarna oxå. Dom kan inte koncentrera sej på en normal bok längre. Det ska hända nåt varje sekund annars tappar dom intresset. Dataspel och tecknade filmer, en explosion i minuten annars flippar dom till nästa grej. Kan det vara sunt?

Är jag bara en gammal bakåtsträvande kärring? "Det var bättre förr..." Men nä, det var det inte, men det här är inte heller bra.

Jag vet att det finns avstängningsknapp och att jag själv väljer vad jag ägnar mitt liv åt. Borde göra nåt vettigare, men det är så lätt att fastna i tv-soffan när man kommer hem från jobbet och är trött. Jag vill inte, men hamnar där ändå. Blir så trött på mej! Suck!

AnnA

Känner igen. Att bara vara liksom, var tog det vägen?

2013-03-23 17:48:58


Info
Namn
Anni
Född
-
Hemstad
Västkusten
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2004-07-12
Antal texter
1 442
Övrigt
Valspråk

Lev livet levande!