Det här med att säga nej

Moot 2013-03-22 14:37 (2 kommentarer)
Är på huvudkontoret och skulle bo kvar över natten. En av delägarna frågade om jag ville gå ut och ta ett glas vin på kvällen... jag sa inte direkt nej (för det kan jag inte göra) men hon förstod att jag inte ville. Eller snarare att jag inte ORKADE för jag var så trött att jag var gråtfärdig... Det var ju jättegulligt av henne att fråga men hon kanske blev lika glad ändå att hon slapp..

MEN jag får såååå dåligt samvete när jag tackar nej. Vet inte hur ofta jag gör saker för att inte göra andra ledsna... som att äta t ex.. när någon bjuder, eller har bakat etc...

SUCK!!! Men igår kväll var ett litet steg på rätt väg.

Anni

Det beror väl lite på hur man säjer nej oxå. För ibland måste man få vara trött och inte orka, det tror jag vem som helst kan förstå.

2013-03-22 16:04:42

Muckleri

Jag ser det som en trygghet när jag vet att mina vänner säger nej om de känner så. Annars vet jag ju inte om de säger ja för att de vill eller bara för att vara till lags. Att säga nej är att visa respekt och hänsyn - mot både sig själv och andra. Du förtjänar det. Det gör de du umgås med också. Hur ska jag annars våga fråga dig om du vill gå på bio? :-)

2013-03-23 22:16:23


Info
Namn
Moot
Född
-
Hemstad
Norrort
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2008-07-06
Antal texter
851
Övrigt
Valspråk

I have tasted the flavours of life and it sure aint vanilla!