Status.

judy 2013-02-19 08:11 (4 kommentarer)
Två veckor till av arbete. Är mycket mycket motig. Undviker att göra så mycket som möjligt.

Vill mest sova.

Fick igår kommentaren "Vad stor du är!" men det räckte med en blick för att få tillägget "Alltså, eh, vad fin du är!"

Jag är inte stor. Magen är stor. Jag är visserligen större om låren än för ett år sedan, men det kvalificierar mig inte som stor.

Är väldigt väldigt nöjd med beslutet att gå hem 4 veckor innan beräknad förlossning, och att inte kämpa på tills 2 veckor innan.

Poxie?

Folk ska hålla käften om de inte har något jävligt snällt att säga. Och hålla tassasrna från kistan med. Snart är du i mål!

2013-02-19 08:54:19

Mimmi

Jag har sagt så till en kollega. För mig, som inte har haft möjligheten att bli gravid fanns det inte på kartan att det skulle vara en förolämpning. Snarare fascination över hur fantastisk kroppen är och lite pirr över hur snart det var dags för en ny liten människa att komma ut. Jag trodde det var underförstått att det var magen jag kommenterade. Nu, några år senare, har jag ju hört, läst och förstått att många tar illa upp, men som sagt hade jag inte en tanke på det då. Jag skulle ju aldrig utbrista något så glatt och spontant om det inte var något positivt jag ville förmedla. Svårt det här, att inse att det är så lätt att trampa i klaveret när man bara vill väl. (Gäller inte bara just det här fallet.)

2013-02-19 10:03:34

judy

@Mimmi: det beror ju lite på vad man har för relation till att börja med, tänker jag. Är det en vän/nära kollega är det mer fritt fram. (Då kan man till och med få säga "tjockis"...) Det här var en bekant som jag pratar lite med, då är det lite kinkigare.

För mig är det jätteskillnad på "Vad stor du är" och "Vad stor magen är". Men jag förstår ju att folk inte menar illa, och det kan ligga tusen saker i tonfallet dessutom. Exakt samma ord kan vara en trevlig kommentar eller helt över gränsen... och som du säger, det gäller ju inte bara graviditet.

(Gravida är ett egocentrerat överkänsligt släkte i största allmänhet... )

2013-02-19 11:40:34

Mimmi

Vi var inte nära kollegor och jag märkte att det inte togs väl emot. Fast jag fattade inte varför. Den poletten trillade inte ner förrän mycket senare, när jag läste ett inlägg liknande ditt av en annan gravid kvinna.
Vill poängtera att jag mycket väl förstår att man kan bli sårad och att jag i efterhand tycker att det var klumpigt. Men, som sagt, jag tycker om kollegan, var fascinerad och ville bara väl. Då hon varken var eller någonsin varit ens mullig, tänkte jag inte ens tanken att det kunde tolkas så. Jag petade inte på magen iaf. Är ganska noga med att läsa av folk och vill aldrig riskera att vara påträngande, så jag tar inte på folk alls i regel. Därav mitt lilla trauma när jag märkte att något blev fel, och när jag till slut (långt efteråt) fattade varför. Har fortfarande dåligt samvete, så kan jag be om ursäkt till dig istället? FÖRLÅT! :) ;) :/

2013-02-19 13:36:03


Info
Namn
-
Född
-
Hemstad
-
E-post
-
Hemsida
Medlem sedan
2012-09-27
Antal texter
91
Övrigt
Valspråk